= Citat = Izvorno postao tbenosic
Mislim da vam je bolje uložiti više novca u punjač. Buduci da pametni punjači brže i kvalitetnije pune baterije, a da ih ne oštete tj. baterije ce vam trajati dulje. Većina tih jeftinih punjača ima dosta tupavu metodu prekida punjenja(nakon dostignutog određenog napona ili vremena).
Bravo! Konacno netko tko misli ispravno! Ne kazem da bi trebalo kupovati punjace za 300 ili 500 eura, koliko kostaju vrhunski, ali mislim da bi bilo razborito kupiti nesto skuplji i kvalitetniji punjac (naravno ako posjedujete aparate na AA baterije)!
Imao sam doma jedno smece od punjaca (10 ak eura) i jedan nesto kvalitetniji sa digitalnim multimetrom...(cijena 60 ak eura)! Testirao ih malo sa dva kompleta 2300 mAh Sanyo baterija! Ove punjene na boljem punjacu postizale su i do 30% dulje vrijeme koristenje (testirao na discmanu, digitalcu, i ne bi vjerivali baterijskoj cetkici za zube, dakle stalno opterecenje sa sva tri potrosaca)! Pored toga nakon 100 punjenja trajanje korisnoga rada sa baterijama punjenima na losijem punjacu skratilo se za oko 25% dok je na ovima punjenima na boljem punjacu razlika bila zanemariva!