Prikazujem rezultate 1 do 25 od 45

Threaded View

Forumaš
    Datum registracije
    Jul 2005
    Mobitel
    nokia 6680
    Operater
    T-mobile
    Godina
    47
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Sorvino
    Imam Energizer punjač i 4 pripadajuće baterije od 2500 mah.
    dao sam 120 kn za sve zajedno, fakat traju jaaaako dugo, a imam to već godinu dana. jest da treba nekih 7 sati da se napune, ali full sam zadovoljan rezultatima.
    Tak da ovo skuplje-kvalitetnije, bar što se punjača i baterija tiče-meni nikako ne stoji.
    puno ću prije dat neke veće pare za bolju karticu.
    Skuplje - kvalitetnije itekako stoji! Samo je pitanje dali nekome treba takav punjac. Ako imaš dva tri seta baterija koje punis 2 puta mjesecno onda je stvarno upitno koliko to ima smisla?
    Bavim se avio-modelarstvom gdje su baterije i njihovo trajanje vrlo bitna stvar. Ako platiš jedan set baterija oko 50 Eura i ako imaš takva 4-5 setova za natjecanje, vrlo je bitno kakv ti je punjac. Nemoram ni napominjat da ih puniš na dnevnoj bazi.
    Digitalni, programabilni punjači ne samo da održavaju dulji vijek baterije, nego i povećavaju broj punjenja-pražnjenja. Puno brže pune te imaju sistem "oživljavanja" naoko "mrtvih" baterija. Cijena takvih punjaća je oko 70 - 150 Eura pa na više.
    Bitna stvar kod jeftinih punjaća je bolje kupiti "spori" nego "brzi" jeftini punjać. U idelanim uvjetima, da bi punjač napunio bateriju od 2000mAh za 30 min treba ju puniti strujom od 4A. Sa brojem celija raste također napon punjenja. Takav punjać, da bi to mogao, treba trafo od 0,5 kg ili hrpu elektronike koja nemože koštati 150 kn!! Tu se pribjegava raznim "shemama" koje su daleko od idealnih za baterije.
    Kod sporog jeftinog punjaća nije teško doci do struje od 400mA koja ce te baterije napuniti za 5 sati ili više. Baterije ce dulje trajati.
    Također je vrlo bitno da se svaki tip baterije nemože puniti na isti punjać odnosno istom metodom punjenja. Digitalni punjaći imaju mogućnost odabira tipa beterije koja se puni, te se prilagođavaju najidealnije moguće prema tim baterijama. Bitno je naglasiti da oni pune baterije u impulsima, čime smanjuju njihovo grijanje prilikom punjenja, te kontroliraju same baterije između dva impulsa punjenja.

pozdrav
    Zadnji uredio zec_111 : 12-12-2005 u 23:28

Slične teme

1. Punjac za baterije TRUST 410BQ Quick Bat. Charger 2100mAh (moja preporuka)
    By Šile in forum Oprema za digitalne fotoaparate
    Odgovora: 7
    Posljednji post: 21-07-2005, 22:20
  2. Punjenje baterije za 60sec
    By kinfa in forum Općenito
    Odgovora: 7
    Posljednji post: 29-04-2005, 20:22
  3. RAM baterije
    By tbenosic in forum Oprema za digitalne fotoaparate
    Odgovora: 1
    Posljednji post: 14-04-2005, 23:23
  4. Punjač za baterije
    By ip19782000 in forum Multimedia playeri (prijenosni)
    Odgovora: 3
    Posljednji post: 03-02-2005, 22:33
  5. Odgovora: 6
    Posljednji post: 15-02-2004, 14:07

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove