Ja sam svoj otljučao samo stavljanjem novog softvera (i to sam slućajno primjetio da radi i na T-u)
Još uvijek nisam otključao siemens c60..ako može pomoć...čuo sam da ima dva načina..može bilo koji...hvala...
Ja sam svoj otljučao samo stavljanjem novog softvera (i to sam slućajno primjetio da radi i na T-u)
@Dark
na zalost to ipak ne ide tako...
jesi siguran da je uopce bio zakljucan prije?
@dsarcev5
na www.siemensfreaks.com pod download/unlocking imas potrebne programe (preporuka Freia 15)
1. nacin je test point - znaci otvaranje mobitela i neke hardwareske prinake...
2. nacin - na istoj stranici skini px55amd bootcore patch i procitaj upute unutar zip datoteke. S njim patch-iras bootcore na mobu i onda ga uz pomoc NEoriginalnog data kabela (ili USB) kabela mozes otkljucati s Freia-om
Za postavk Freia cemo dalje kad se odlucis na jednu od ove dvije opcija...
Pozdrav
maraschino - PTICICA
Kod prvog načina sam pronašao mjesto gdje se zasijeca ili gdje se prekuda veza, onako kako je pokazano na slici, zarezao sam ali se ništa nije desilo, sve je ostalo po starom..
Bio je zaključan. Jedino ako su mi u servisu otključali![]()
sumnjam da bi u servisu to napravili
i meni se dogodilo da mu nije prihvatio kad sam zarezao, a nisam htio jace da nesto ne ostetim...a 1.put kada sam radio iz prve je uspjelo...neznam zasto vise nece
ide...ide....ali treba više grebati nego zasijecati,pazljivo naravno...i prije toga ga kompletno doraditi, (ako se želi nije obavezno)..još muzike ili još slika i td...
e c60 je zakoon mob samo kaj je spor!!
pogotovo ako u pevcu kupiš masku!
“I quit, I give up, nothing's good enough for anybody else, it seems...When I'm all alone it's the best way to be. When I'm by myself nobody else can say goodbye. Everything is temporary anyway.”
kak na ovaj drugi nacin to izvesti?Izvorno postao 3aTmr
kak mogu znati dal ima bootcore bug il ne...
iz ovog zipa px55amd treba snimit ona 2 file-a u java folder na mobu i onda to pokrenut ili?
i kako onda s freia-om otkljucat mob?!? postavke, kaj treba?
tako je, pokrenes tu java aplikaciju kao bilo koju drugu java aplikaciju i onda ukucas kod (sve ti pise u txt datoteci).
Onda ces vidjeti sam da li je patching uspio (kao sam rekao sve ti pise u txt datoteci koju MORAS obavezno procitati).
Ako je patching uspio, pokrenes Freia-u, postavis postavke (COM port, baud speed, model telefona i odaberes patched bootcore za bootcore type).
Odes na Unlocking functions i odaberes Unlock also saves map. Ukucas SVOJ IMEI broj (pise ti ispod baterije ako ga nemas nigdje drugdje - zadnja se znamenka nece upisati, nju ce program sam izracunati). Onda kliknes OK i kad dobijes poruku Waiting to power on the phone, ti lagano kliknes crvenu tipku na mobu i pritom pazis da se mob NE upali (nakon par sekundi mob je otkljucan).
Naravno, treba ti NEoriginalni data kabel ili USB kabel.
Ako trebas jos kakvu pomoc, slobodno pitaj
Pozdrav
maraschino - PTICICA
Izvorno postao 3aTmr
Zahvaljujem majstore![]()
Nece...![]()
Na onoj java aplikaciji napravil sam prvi korak (backup), onda kad sam isel na drugi korak (patch) javi "wrong data @160"
o cemu se radi?
sw je 23
mob radi dalje, nije krepal
Pozdrav!
pa mozda ima CPU koji ne podrzava taj Java midlet. NIsam siguran, ali pogledaj u programu pise li koje podrzava...
Ako ne podrzava tvoj tip, pnda ti nema druge nago unlock via test point...
maraschino - PTICICA
Bookmarks