Ekipa, ja sam s frendom, u srednjoj, zaradio fino love na prodaji ispričnica. Vidim da se nećkate, i to dosta dugo, pa da vam objasnim:

DISKLEJMER: Ovo što pišem je čistog zezanja radi, nikako za upotrebu u stvarnom svijetu. Svaka sličnost sa stvarnim osobama i mjestima je čisto slučajna. Prvo lice u priči koristim radi većeg doživljaja.

1. Ko što je netko već rekao, kupe se bianco-ispričnice u bilo kojem kiosku Duhana. Ja sam ih kupovao gore u Duhanu kod MIOCa. Onda ih je bilo, a brijem da ih i dalje ima.
2. Ode se do nekog čike koji izrađuje žigove (ima ih tone po cijelom Zg, a brijem i širom lijepe naše). Da se napravit neki žigec koji izgleda donekle ozbiljno. Naš je bio pravokutnik nekih 3x2cm, tako nešto. Bio je tanki okvir a unutra je pisalo "DOM ZDRAVLJA" u prvom redu i naziv u drugom redu (recimo, DOM ZDRAVLJA BABINA GREDA).
3. Upotrijebi se nekakva medicinska enciklopedija, neki priručnik, something of a kind. Ima sigurno neki od frendova ako već ti nemaš doma, a ako baš nitko nema, ima u knjižarama, antikvarijatima...hell, ima i u školskoj knjižnici nešto.
Zašto? Pa da ne bude na svim ispričnicama diagnoza "proljev" ili "temperatura" ili "viroza" - zvuči fancy ako piše npr. "diarrhea" ili nešto na latinskom, štagod to bilo.
4. Vježbati rukopis. Ovo je bio najteži dio. Tj. bio bi, da frendov stari nije bio liječnik i frend je jako dobro skinuo rukopis - pravi liječnički.
Ako ne bi išlo nikako, uvijek se može ili na pisaću mašinu nakucat tekst ispričnice (PISAĆU MAŠINU, NE NA PRINTER!!!). Ali potpis se MORA uvježbati. I to par različitih, ne samo jedan.
5. Nabaviti žig s datumima. Ja mislim da svi navedeni žigovi skupa ne koštaju više od 150-200 kuna. Ma i to sam puno rekao.
6. Mislim da dalje ne trebam crtat. Ili?

I ako se pitate: DA, pali smo. Provalili su nas. Naime, desilo se da smo jednom, u nekim alkoholnim parama, markirajući jedan od mnogih sati, nekom klincu prodali ispričnicu na kojoj je pisalo da je imao menstrualne tegobe
I ko za inat, razrednik je uspio pročitat rukopis, odgonetnut stvar na latinskom, i shvatit kaj je to.
Klinac je propjevao ravnatelju, otkuco frenda (mene nije), a frend je sam zgutao sva govna, mene nije spomenuo. Car, stvarno.