Prikazujem rezultate 1 do 25 od 36

Hybrid View

Gazda na Forumu! Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2003
    Mobitel
    HTC Legend, Sony Ericsson
    Operater
    Vipnet
    Godina
    47
    Bodovi
    68.568
    Nivo
    63
    Bodovi: 68.568, Nivo: 63
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao sodom
    nacito sam se tih tekstova na forumu u protekle 3 godine a i bavim se time iz hobija pa je ovo prva tema na koju sam naletio.inace koristim minidisc vec 5 godina (imam mzr-30 model,ako to kome ista znaci-inace je to prvi md rekorder izaso iz sonyja) na kojem koristim optiku i sto se tice zvuka nemam nikakvih prituzbi i inace nisam cjepidlaka niti slusam muziku koja je snimana na nekom visem nivou pa niti nema potrebe da ju reproduciram na nekom hi fi sistemu,ali ako pitas zasto je optika losja,odgovor je u pretvorbi signala u samom uredaju koja nije tako razvijena kao sto je to u slusaju s interkonekcijskim kablovima kojima se prenosi signal do d/a konvertera mnogo kvalitetnijeg nego sto je slucaj u uredaajima s optickim prijenosom.inace izuzev minidisca ne koristim optiku pa ti nemogu reci dojmove,ali mislim da obicnim smrtnicima koji nisu zabrijali na audio poput tebe i mene nece bit apsolutno nikakve razlike.
    pa ček malo, d/a konverter je u uređaju a ne u kablu, prema tome totalno konverzija se događa u uređaju neovisno o putu prijenosa, sad dal je signal do konvertera došao optičkim ili koaks kablom, nebitno je za d/a konverziju. uostalom a/d konverzija nije niti potrebna kad se signal prenosi od recimo CD uređaja do MD ili CD-RW uređaja, jer je signal u svakom slučaju digitalan i svi uređaji su digitalni...
    A po logici je optika bolja jer nit treba zaštitu od vanjskih utjecaja, nit je ovisna o materijalima kabla (dok je za koaks bitno daj je od srebra, zlata...) nit ima gubitaka jer u optičkom kablu nema otpora signalu, dok u koaks ima (opet ovisno o materijalu koji se koristi). Optika je jedino osjetljiva na prašinu na samim konektorima, zato su konektori i zaštićeni plastičnim čepom...
    I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
    "...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze

nihilistic Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Oct 2004
    Mobitel
    iPhone 3G 16Gb
    Operater
    vip
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao whiteboy
    pa ček malo, d/a konverter je u uređaju a ne u kablu, prema tome totalno konverzija se događa u uređaju neovisno o putu prijenosa
    tocno.neznam u cemu je stvar i zasto to ljudi koji se bave audiom stalno tvrde ( evo jos... http://www.audiofil.net/forum/forum_...1590&KW=optika ) ali mislim da to nije uopce bitno.poceli smo od toga da se koaksijalcem nemoze prenjet 5.1 zvuk

kaj gledaš? Postignuća:
    Veteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    HTC Desire
    Operater
    T-mobile
    Godina
    44
    Bodovi
    35.932
    Nivo
    46
    Bodovi: 35.932, Nivo: 46
    Bodovi: 35.932, Nivo: 46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao whiteboy
    A po logici je optika bolja jer nit treba zaštitu od vanjskih utjecaja, nit je ovisna o materijalima kabla (dok je za koaks bitno daj je od srebra, zlata...) nit ima gubitaka jer u optičkom kablu nema otpora signalu, dok u koaks ima (opet ovisno o materijalu koji se koristi).
    Sve to je nebitno jerbo se radi o prijenosu digitalnog signala, kao što je npr. GSM je digitalna mreža i signal se prenosi digitalno, a ipak ide analognim putem (radio valovi).

@sodom, postoje zvučnici (barem za kompove) gdje dobiješ i maleni receiver koji se spaja na zvučnu karticu digitalno, te u sebi ima D/A konverter, na to sam mislio.

Naravno da razlike u kvaliteti nema pogotovo ako pričamo o digitalnom prijenosu signala. Škvadra koje brije na tom forumu mislim na kablove kojima se signal prenosi do zvučnika i tu naravno ima razlike, probaj kao ja spojiti zvučnike 15 metarskim kablom debljine 2-3 mm pa da vidiš šuma i razlike

Gazda na Forumu! Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2003
    Mobitel
    HTC Legend, Sony Ericsson
    Operater
    Vipnet
    Godina
    47
    Bodovi
    68.568
    Nivo
    63
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao gog
    Sve to je nebitno jerbo se radi o prijenosu digitalnog signala, kao što je npr. GSM je digitalna mreža i signal se prenosi digitalno, a ipak ide analognim putem (radio valovi).
    nemože bit nebitno jer se i digitalni signal (bez obzira na prijenos) može onečistiti - kao da je tebi signal na mobu uvijek čist... tak da to ne stoji.
    I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
    "...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze

Slične teme

1. Sto je Symbian???
    By lujito in forum Symbian
    Odgovora: 23
    Posljednji post: 21-01-2009, 18:56
  2. Novi podaci o Microsoftovim antivirusnim planovima?
    By Šile in forum Internet i zaštita
    Odgovora: 17
    Posljednji post: 13-08-2004, 02:43

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove