Prikazujem rezultate 1 do 25 od 3746

Threaded View

Najčlan 2009. Postignuća:
    SocialVeteranOverdriveTagger Second Class250 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2006
    Mobitel
    S10e
    Operater
    A1
    Godina
    33
    Bodovi
    50.075
    Nivo
    54
    Bodovi: 50.075, Nivo: 54
    Bodovi: 50.075, Nivo: 54
    Ukupna aktivnost: 0%
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gattaca- 7/10

Radnja je smještena u budućnost u kojoj je normalno da je većina djece začeto umjetnom oplodnjom gdje se genetski odrede neke predispozicije i eliminiraju šanse za nasljedne i ostale bolesti.
    Tako da se dobije što "efikasniji" čovjek sa što manje mana.
    Tako npr. mogu "napraviti" djecu koja nikada neće biti nasilna, koja će biti odlični sportaši...
    Naravno, tu se i biraju neke "jednostavnije" stvari tipa hoće li biti visoko, boja očiju...

No, postoje i djeca začeta običnim putem (donese ih roda ).
    Iako po zakonu ne smiju biti nikako zakidana- u pravilu samo "elitni" dobivaju dobre poslove.
    Za neke poslove nema intervjua- jednostavno uzmu uzorak krvi ili urina i po tome vide čovjekove šanse za uspjeh.

Glavni lik filma je, naravno, začet običnim putem i ima par "mana"- nizak je, nosi naočale i ima velike šanse za razvoj ozbiljne srčane bolesti (to im odmah pročitaju kod rođenja- šanse za ovo, šanse za ono...).
    No, on želi postati astronaut.
    Tvrtka koja obučava astronaute, jasno, prima samo "elitne" sa najvećim šansama za uspjeh. Tako da naš glavni lik nema šanse da uspije kao on sam.
    Tu u igru dolaze zamjena identiteta, konstantne provjere, ubojstvo, ljubav...

Sve u svemu- zanimljiv film.
    Više za razmišljati nego vizualno. Nema nekih velikih efekata ili odlične režije (barem onoga što ja smatram odličnom režijom ).
    Ali, to pridonosi osjećaju realnosti i lakše se fokusira na likove.

Da su mi počeli skakati neki vanzemaljci po cesti- odmah bi pomislio kako je to nerealno i gledao bih kakvi su to vanzemaljci.
    A, ovako- bez svih tih "kerefeka"- nije uopće teško zamisliti da bi tako nešto moglo biti moguće.

7- jer mi se čini da je par stvari ostalo visiti u zraku. Tj. objašnjene su, ali po meni malo površno.

Al sam se raspisao...

2. 'Hvala' kaže:

Slične teme

1. Slike, melodije, java za vxxx
    By ihaladin in forum Općenito
    Odgovora: 160
    Posljednji post: 06-06-2005, 16:44

Tags for this Thread

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove