Tron: Legacy- 8/10
Jako dobar film.
Radi se o tome kako sin kompjuteraškog "genija" u potrazi za ocem "ulazi u računalo" i pokušava otkriti što se desilo ocu.
Naravno, film je prepun efekata (vjerojatno je 99% filma "snimljeno" u studiju)- a meni se cijeli taj "kompjuterski svijet" sviđa.
Ima dosta scena po kojima se vidi da je sniman za 3D- pa mi je malo žao što nisam i tu verziju gledao.
Ali i ovako sam zadovoljan.
Puno akcije, Olivia Wilde () i neka tako- tako priča.
Jedini minus su mi neke rupe u priči.
Više nelogičnosti nego rupe.
Ali, muzika je odlična.
Daft Punk je stvarno savršen odabir za soundrack.
Michael Sheen je prebolestan u filmu- podsjeća me na Jack Sparrowa
Uglavnom, muzika je izvanredna- pogotovo u akcijskim scenama pri kraju filma.
Sve u svemu, isplati se pogledati ako vas zanimaju takvi filmovi.
Cube²: Hypercube- 4/10
Pogledao više iz razloga što me zanima priča nego sam film, ali ok
Hypercube mi je zanimljiv, ali mi je malo "overkill"- sa silnim SF efektima. Da, Tron mi se sviđa iako je SF- ali, on je "cijeli" SF.
Sam pojam Hypercube, koji za sobom donosi i deformacije vremena i prostora... Nije mi sjelo.
Film bi bilo fora pogledati samo zbog efekata- ali, nisu nešto. Najbitnija stvar bi bila priča- ali kod ovog filma nije nešto. Možda sam previše očekivao nakon prvog nastavka, tj. očekivao sam neke odgovore.
Cube Zero- 8/10
Cube Zero se već više vraća prvom filmu, kao i što samo ime kaže (iako je zadnji u trilogiji).
Znači, radnja se odvija prije prvog filma i daje dosta odgovora.
Također nije toliko SF kao Hypercube, što mi se puno više dopada kod takvog filma.
Tako da preskakanjem Hypercubea ništa ne gubite.
Pa pretpostavljam da su i sami redatelji (ili tko to već odlučuje) shvatili da je Hypercube promašaj- pa su prešli preko toga kao da ga i nije bilo.

) i neka tako- tako priča.

Bookmarks