= Citat = Izvorno postao La_LuNa Pregledaj post
a cekaj nosis lece ili naocale? jer ja sada moram nositi naocale (problemi s lecama) pa mi nije bas jasno kak to funkcionira, kaj, natefterim te 3d naocale na svoje naocale?
s tim da sam ja u debelom minusu sto se dioptrije tice, na oba oka, i nema teoretske da ista vidim bez pomagala
ne nosim nista, duga prica, uglavnom, na lijevom oku imam veliku dioptriju vjerojatno od rodjenja, a tek sam u 8. razredu skontao to slucajno, jer sam naviknuo tako gledat. nosio sam neko vrijeme naocale, ali onda su mi rekla da ne smijem jer na drugo oko stavljam obicno staklo pa to stvara dioptriju, lecu isto, ali nju sam prestao nosit, jer sam isto vidio i sa njom i bez nje, jer sam nosio polumeku ili polutvrdu, nesto tako, koja je bila max +4,5
uglavnom, ja sam vidio te efekte, kad sam skinuo te 3d naocale, i pogledam na platno, vidio sam 2 slike kako se preklapaju, a kad ih stavim, sve ok. ja sam dozivio efekte, vjerojatno iako mi je velika dioptrija, ipak je + tj dalekovidan sam pa je to pomoglo vjerojatno... a isto vjerojatno da imam normalan vid bi to bilo jos izrazenije.

te naocale nabacis preko tih svojih, vidio sam par ljudi u kino koji su to napravili!