laganini film Red dogaustralski filmic ,rascmoljio me naravno i za to dobi 9/10![]()
laganini film Red dogaustralski filmic ,rascmoljio me naravno i za to dobi 9/10![]()
Green Lantern (Američki SF) [2011] 9.5/10
Space BattleShip Yamato (Japanski SF) [2010] 8.5/10
Drive (Američki akcioni) [2011] 3/10
Tri Mušketira (2011)- 8/10
Super film.
I inače volim taj izgled 17. stoljeća (i "steampunk" gadgete)
Uglavnom, film baš i nema veze sa knjigom, ali je jako zabavan.
Sin starog mušketira odluči postati mušketirom te ide u Pariz naći "originalne" mušketire.
I tu kreće akcija...
Naravno, ima tu i ljubavnih "zapleta", spletki, koje iznenađenje, puno mačevanja, nemogućih skokova...
Uglavnom, cijelo to razdoblje mi je fora- plus, imaju leteće brodove
Dosta podsjeća na Pirate s Kariba- cijelo to razdoblje, glazba, brodovi...
Znači, film nije nešto previše napet- ali, očito je sniman s namjerom da bude zabavan (u čemu i uspijeva).
Fora muzika, efekti, glumci...
Jedino što je, kao i kod većine današnjih filmova, kraj očito napravljen tako da bi se mogao snimiti nastavak (taj kraj bi ja zapravo nazvao drugim krajem- da se on izreže, nitko ne bi niti primjetio da nešto fali).
No, pošto je to danas normalno- ne uzimam im za zlo.
Da, gledao sam u 3D- u (pošto je jedino u 3D- u i bio) i onak...
Ok je, ali mi se opet činilo da ima dosta "blurranih" dijelova u pozadini.
A, s vidom mi je sve u redu.
Možda zato što nisam sjedio u sredini dvorane.. .
No, kao što sam napisao- svaka preporuka ako vas zanimaju takvi filmovi (iako danas ni nije neki izbor u kinima... pobacali 18 000 onih predstava i operi).![]()
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
The Speed of Thought (triler) [2011] 8/10
Attack the Block (SF/horror/komedija) [2011] 10/10
Blitz (krimić/triler) [2011] 9.5/10
Another Earth (SF/drama) [2011] 1/10
-ova sva 4 sam gledao u Full HD-u (1080p) pa je bolji doživljaj, ali ovaj zadnji je sranje, kao SF, a ono drama 99.9% :-{
The ledge-nemrem bit subjektivna zbog Charlia :* al 8/10![]()
The Mechanic (akcioni) [2011] 10/10 http://www.imdb.com/title/tt0472399/
Super 8 (SF) [2011] 6/10 http://www.imdb.com/title/tt1650062/
Mission: Impossible Ghost Protocol 8/10
Limitless- 8/10
Očekivao sam da će film biti klasični "lik otkrije da ima neku moć, super mu je s njom, nauči je kontrolirati i onda je izgubi i shvati da nije sve u toj moći", ali sam se iznenadio
Priča je super, ali 8 zbog toga što se nakon nekog vremena malo razvodni.
Imam osjećaj da su mogli još toga napraviti s pričom
No, u svakom slučaju, preporučam pogledati
Sucker Punch- 4/10
Pogledao na nagovor prijatelja.
Razočarao se.
Priča ima stvarno velik potencijal, ali je realizacija/gluma/režija loša.
Nekako mi ne pašu te 40/50- e i hrpa CGI- a.
Film je možda pokušao biti na foru Kill Billa- ono namjerno "klišejiziran", ali meni se nije svidio.
Jer, Kill Bill je već snimljen- a, sama poanta takve vrste filma (po meni) je da se ne ponavlja.
Uglavnom, film je pun klišeja, efekata (3/4 je "snimljeno" CGI- em), polugolih cura...
Tako da, ako vam se to sviđa- neće razočarati
Ili sam ja potpuno krivo shvatio film, a on je zapravo dobar (kao mom prijatelju)![]()
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
War horse 8/10 ...kak konj dobro glumi![]()
Warrior- 8.5/10
Odlicna sportska drama,glume Tom Hardy, Nick Nolte i Joel Edgerton.,
http://www.imdb.com/title/tt1291584/
Tinker Tailor Soldier Spy- odličan špijunski triler
10/10
In time-8/10
Ja ,ja i Irena jedna od rijethih komedija koju mogu gledat po 100x10/10
Zadnji uredio lili : 17-01-2012 u 23:15
Drvo zivota 10/10 master pis
The next three days10/10
Ovih dana pogledao sam: Real Steel, Metal Tornado te Killer Elite, sva 3 su mi bili i više nego dobri!
Underground....zgodan horor 7/10
Sent from my GT-I9001 using Tapatalk
dal moze preporuka filmova na temu iz drugog svijetskog rata ili opcenito ratni? nasao sam vietnam pack od nekih 10-ak filmova al pogledao sam vec pa mi treba jos toga posto sam nogu zeznuo i nesmijm skitat okolo
mogu bit i starije proizvodnje.
pozz
Rus, pogledaj ove liste na IMDBu. Ima dosta zanimljivih filmova
List of World War II films made between 2000 - 2009
World War 2 Movie Timeline
Nisam prelistao liste pa ne znam jel na njima film, ali Max Manus je odličan, te od Clint Eastwood Flags of Our Fathers i Letters from Iwo Jima
pogledat cu,hvala! od eastwood-a imam negdje(dal na dvd-ima ili na nekom hardu) kolekciju od vesterna pa do grand torina...najjaci glumac![]()
evo imas i ovdje clintac u meni jako dobrom ratnom Kelly’s Heroes (1970)
i klasika Das Boot [1981](pogledati svakako ,ako nisi)
http://www.warezhr.org/forum/showthread.php?t=94228
Zadnji uredio lili : 31-01-2012 u 19:54
pogledala par oscarovskih.......TTSSpy 8/10 (sporohodno) Hugo nije me nest dojmio.Iron lady ova Meryl Streep opet bu dobila oscara.
The Descendants George Clooney nis posebno 8/10,the artist-neobican cb film 9/10,The rum diary Deep bas simpa ,lagani filmic.8/10
Zadnji uredio lili : 01-02-2012 u 01:21
Wall Street: Money Never Sleeps (2010)
Aktualna tema, na ajmo reći laički način objašnjava gledaocu kako je došlo do aktualne ekonomske krize kroz život mladog i uspješnog brokera Jacoba.
Zanimljiva radnja no čini mi se da nije nekako dovoljno definirana. Ubačeni su ljubavni elementi vjerojatno da film bude bolje "probavljiv" širem spektru ljudi. Međutim, odstupanja od glavne priče kao i digresije omogućuju bolje uživljavanje i shvaćanje filma kao i likova. Preporuka.
8,5/10
Se7en (1995)
Morgan Freeman, Brad Pitt i Kevin Spacey u jednom filmu = uspjeh.
Film bih stavio u kategoriju klasičnog trilera no sa puno elemenata akcije, horora koji uspješno uzimaju pozornost gledatelja. Priča o dva detektiva u lovu na serijskog ubojicu je dosta prožvakana tema no neki detalji kao i preobrati zbilja su mi bili zanimljivi. Ipak, kasnije je nekako film postao predvidljiv jer gran finale bude nagovješteno dosta rano. Dosta su česte mindfuck situacije kao i neugodne scene tako da film preporučujem ljubiteljima film noira kao i onima sa malo jačim želucem. Nije loš no nekako... ne znam, nedostaje onaj wow efekt.
7/10
The American (2010)
Pošto me drži insomnia potrošio sam sat i 40 minuta da pogledam "niskobudžetni" film gdje je jedina poznatija glumačka ličnost George Clooney.
E sad, The American postigao je dobar uspjeh no vjerujem da je 80% uspjehu u glavnom liku. Naime, Clooney je vrlo dobro odglumio plaćenog ubojicu koji se skriva u malom talijanskom gradiću usput ispunjavajući posljednju misiju predaje nekakve pošiljke. Znam, priča djeluje kao da je klišej. I u pravu ste. Radnja djeluje kao da je rađena po nekakvom generičkom scenariju koji je promjenjen u nekim sitnicama. Dakle, radnja je solidna, nije remek djelo ali je probavljiva.
Osim detaljno razrađenog glavnog lika sporedni likovi djeluju kao nekakvi kartoni, bez trunke osobnosti i detaljnosti te djeluju kao da su uvedeni ad hoc
Radnja teče i razvija se sporo što mi se sviđa, nije komplicirana i dobro je podjeljena kroz cijeli film. Često ima scena bez teksta gdje je fokus na glavnom liku kao i na krajoliku koji je zbilja prekrasan. Kraj je predvidljiv ali relativno dobro ubačen tako da nije razočaravajuć ali nije niti nešto posebno.
Dojam: ako nema ništa pametnijeg na TV-u, ako imate viška strpljenja i vremena te gledate film samo da se opustite - onda gledajte The American. Za filmofile i one koji se pale na akciju - zaobiđite
7/10 - nije zaslužio 5,5 , film je puno bolji od toga.
Zadnji uredio Mario92 : 04-06-2013 u 23:42
John Carter (2012)
Očekivao sam pomalo dosadan film... to jest, nešto kao Cowboys and Aliens jer me nekako najviše podsjetilo na takvu tematiku.
Istraživač i lovac na zlato John Carter slučajno otkriva špilju punu zlata. I jednog izvanzemaljca. Radi koje biva transportiran na Mars. Na kojem je rat. Uglavnom John postaje "desne ruke" i Woola ga stalno prati
Više mi se svidio ovaj film, iako je u osnovi priča jako izlizana i krajnje nerealna bilo je nekoliko trenutaka koji su me dobrano iznenadili. Čini mi se mi se ljestvica dobrano spustila kad smatram da je ok ako film ima nekoliko neočekivanih trenutaka.
EDIT: Otkrih koja je novela u pitanju po kojoj je sniman film.
EDIT2: Pjesma u traileru je epic win!
7/10
Zadnji uredio Mario92 : 28-05-2012 u 01:14
James Bond: Skyfall 7/10
Ocjena 7 samo zato sto je James Bond film. Nekako ga ne mogu usporediti sa legendarnim filmovima poput Goldfingera ili On Her Majesty's Secret Service. Fale mi oni gadgeti koji su upravo i stvarali tu car gledanja Jamesa Bonda. Uz to ima previse nerealni elemenata koji nekako kvare dozivljaj.
Bit ce zanimljivo gledati iduce filmove zbog pojedinih dogadjaja sa kraja Skyfalla.
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs
Total Recall (10/10) SF
The Watch (10/10) SF
The Expendables 2 (9.5/10) akcija
...te SF serija Revolution (8.5/10)
Bookmarks