Hereafter-Neznam,mozda sam vise ocekivala od Clinta,a on je ponudio lako zaboravljiv film.Ocjena,neznam kaj bi ocjenila,recimo indolentna 6. I to je previse.
Hereafter-Neznam,mozda sam vise ocekivala od Clinta,a on je ponudio lako zaboravljiv film.Ocjena,neznam kaj bi ocjenila,recimo indolentna 6. I to je previse.
Unknown--6/10
Taken puno bolji
The man from the earth 9/10 odlican film a radnja se dogada u jednoj sobi.
In Jack Daniel's veritas
Equilibrium- 7/10
Film se radi o svijetu u kojem su osjećaji zabranjeni, tj. kažnjivi su zakonom.
Kažnjava ih posebna vojska u namjeri da se uništi sve što bi moglo izazvati kakvu emotivnu reakciju (slike, muzika...) i tako uništi glavni uzrok ratova i svih "nedaća" koje su snalazile ljude u prošlosti- ljudske emocije.
Narod se također svakodnevno (dobrovoljno) cijepi cjepivom koje "ubija" osjećaje.
Glavni lik je najbolji "borac protiv osjećaja"- sa nevjerojatnim refleksima i tehnikom borbe ("gun kate"- tko zna što je kata, može pretpostaviti što je "gun kata").
Naravno, pošto je svjedok mnogim stvarima koje izazivaju emotivne reakcije, u njemu dolazi do sukoba...
Stvarno zanimljiva tema (i način na koji je odrađena).
Radnja filma nije posebno spektakularna ili nepredvidiva- ali po meni sama ta ideja puno znači.
Podsjetila me na jednu knjigu koju sam prije dosta vremena čitao- ali se ne mogu sjetiti imena. Samo u toj knjizi nije bilo boja i živilo se u nekoj vrsti utopije.
Uglavnom, ako vas je zainteresirala tema- zgodan film za pogledati i kasnije malo promisliti o tome.![]()
hmm..
Gone in 60 seconds - Nicolas Cage, Angelina Jolie,..
gledao sam ga neki dan po 100. put..
film je nesto strasno.. trnci me prolaze kad ga gledam.. 10/10![]()
Yogi Bear
odličan animirani film.. na imdb ima jako lošu ocjenu, al ja mu dajem 8/10..
Black Swan- 9/10
Napokon pogledao film.
Glumica (Natalie Portman) dobiva glavnu ulogu u baletu Labuđe jezero (naravno, ostale baletanke je zato mrze). Natalie tehnički savršeno odrađuje bijelog labuda, ali ima problema s crnim- ne može se prepustiti (pošto je čisti tehničar).
Tada u igru ulazi i Mila Kunis koja nije tehnički savršena, ali se lako prepušta i odlično odrađuje crnog labuda.
One se sprijatelje, iako je Mila "loš utjecaj" i priča skreće u neke neočekivane smjerove...
Jako mi se svidio.
Odlična gluma (super transformacija), na trenutke uzemirujuća atmosfera, zanimljiva radnja.
Film mi je ispunio sva iščekivanja.
Do sad su mi svi Aronofskyjevi filmovi bili odlični (još jednom hvala xlru na preporuci)![]()
Die Welle (The Wave)- 6.5/10
"Kul profesor" kao neki projekt odabire autokraciju (apsolutna vladavina jednog ili manjine nad većinom- diktatura).
Kao primjer animira razred da stvori neku kao skupinu (The Wave se zovu) i tako kroz zajedničke odluke razred "usavršava" tu svoju grupu.
Kada bih napisao nešto više, mislim da bih otkrio previše radnje
Uglavnom, film je ok.
Radnja nije nepredvidiva niti napeta (polako se zapliće)- ali je zanimljiva i na temu filma se da puno raspravljati.
Nema nikakvih posebnih efekata, velikih akcijskih scena... Film pogađa u srž problematike bez okolišanja i iskreno prikazuje kako je lako pasti pod nečiji utjecaj. Također je zanimljivo vidjeti promjene kroz koje prolaze učenici različitih stavova.
Osvježenje je da srednjoškolce glume zaista srednjoškolci (za razliku od većine američkih filmova)
Ako imate vremena (a pogledali ste Requiem For A Dream i Black Swan) i zanima vas takva tema- solidan film
![]()
Solomon Kane 8/10
Dobar film, samo sto me smeta to kaj su neki efekti jako losi.
Recimo, u filmu glavni glumac prakticki pobije pola drzave, a nema ni kapi krvi...
The Mechanic 9/10
Inace sam veliki fan Jason Stathama pa mi je svaki njegov film odlican.
Ovaj je stvarno dobar i isplati se pogledati ga u kinu.
Radnja dobro pocinje, ali neocekivano zavrsava.
EDIT:
Stigao pogledat jos i Battle- Los Angeles, ocjena 4/10
Film me totalno razocarao. Prvo kada sam vidio trailer sam pomislio da ce biti odlican, al vec nakon prvih 20 min mi je djelovao nekako jeftino.
EDIT 2:
Limitless 10/10
Zadnji uredio -->Cionn<-- : 02-04-2011 u 23:16
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs
Paul 9/10
odličan film,ugodno me iznenadio,jako dobro interpretiran vanzemaljac(),uglavnom svakako pogledati...
http://www.imdb.com/title/tt1092026/
Zadnji uredio Gunslinger : 05-04-2011 u 21:03
3310-> K750i-> D750i-> K800i(X2)-> V640i-> C510-> Motorola ZN5-> 5800XM-> N82-> N79-> N85->N86-> iPhone 3G-> iPhone 3GS-> iPhone 4-> HTC Evo 3D-> Galaxy S3-> Galaxy S5-> Lg G Flex2 -> Huawei Mate 8 x2
sanctum imax 3d -ikao je dobio grozne kritike,valjda zbog koristenja imena cameruna(koji je jedino malo svojih kamerica posudio),pa je ekipa ocekivala film za oscara..
dakleko od toga,ali u imaxu se se isplati pogledat
6.7/10
Zadnji film mi je u stvari crtanidvd Shrek Forever After i mogu rec da nije los, uglavnom preporuka svima
9.5/10
I Am Number Four- 6/10
Priča je nikakva- počne dobro i izgleda super, ali tada naglo stane i poprima potpuno drugi oblik (iz akcijskog u ljubavni pa natrag). Inače to zna biti dobro, ali ovdje mi je nekako bezveze. Puno stvari ostaje otvoreno, gluma je bezveze (jedino onaj čuvar glavnog lika solidno glumi)...
Nisam ni očekivao neku kompliciranu priču, ali ipak je previše "cheesy" za moj ukus.
Uz puno tih rupa u priči, ni završetak nije nešto- pretpostavljam da je to ostavljeno za nastavak, iako priča nije neka za pamćenje pa sumnjam da će nastavak biti uspješan (ako će ga biti).
Jedino što je stvarno super u filmu su par dobrih pjesama/skladbi.
Uglavnom, film za ljubitelje SF akcije i super heroja- bez neke pametne priče ili pouke.
The Next Three Days- 8/10
Uhvatio vremena za pogledat neki film i odabrao ovo. Nisam baš od riječi kao Georgy, ali svakako preporuka za film.
Kad nemamo temu za serije a svi ih gledamo, evo nekoliko novih meni odličnih.
The Borgias- serija smještena u 15. st. u Italiju o najmoćnijoj obitelji onogo vremena. Pogledao prve tri epizode i stvarno odlično.
Camelot- također povijesna serija. Pogledao prvu seriju i ne loše za sada. Vidjet ćemo dalje.
Breaking In- također nova serija. Radi se o timu koji provjerava osiguranja u tvrtkama, sustavima i sl. Također ne loše za sada. Nastavljam s gledanjem
I serija koja se očekuje večeras/sutra, Game of Thrones. U seriju je uloženo kao u ni jednu do sada i prvi dojmovi s pretpremijera su više nego odlični.
Ja bi mu dao 9,film je stvarno fenomenalan,pogledao jucer =)
Lottery Ticket..film je trebao po temi koja se obraduje biti super,nagli dobitak love,a ispao je blago receno za k...c 4/10 Ice Cube mi je bio najbolji glumac u tom filmu tak da...
Sillent Hill sam gledao,stari hororac..Inace nisam fan tog zanra,ali eto film me odusevio produkcijom i samim finalom 7.5/10
Down Periscope-neznam dali sam spomenuo ovaj film u kojem prijasnjem postu,ali jedna od najboljih stranih komedija sa odlicnom glumom,nemojte se zabuniti kad vidite glumacku postavu da je neki ozbiljni ratni film,zapravo je film urnebesan.Inace nisam fan komedija,ali ova me odusevila,pa je zato i ocjena 9.5/10
Cruel Intensions-mislim da o ovome netrebam puno pricati,klasik,stvarno super film 8/10
Gledao sam The Matrix kad sam si skinuo u 1080p,za ovo je nepotrebno cak i ocjenu pisati,mislim da ste ga svi gledali,nekome se svidi,nekome ne..meni je fenomenalan bio i u dvd kvaliteti,HD je woow =)
Wir Kinder Von Banhof Zoo-meni bolji od requiema,film iz 1981 ali jos uvijek zasluzuje 9/10
Inglorious bastards,meni je film iskreno bezveze mada je puno slavnih glumackih imena u njemu ne svida mi se nimalo 5/10 za mene je nedorecen.
Queen of the Damned - Mada sam fan pokojne Aaliyah film mi nije nesto,sve je ocekivano bez ikakvog prevrata i bez pretjerane napetosti 6/10 (samo zbog Aaliyah)
Nokia-5110.3310.3510.6070.6230.6260.6230i.6280.8910.8310 ..Motorola-v3.v3i.k1..LG-ke800..Samsung-s5230.d600.e900.u600.u900.i900 Omnia..HTC-Wilidfire..Ericsson-a1018s.t29s.. SonyEricsson-t310.v610.s500.k750.j300..BlackBerry-8310 Curve..Siemens-S65
Battle LA je bio posljednji film koji sam odgledal i pitam se koji to debili delaju filmove.Da nisu u pitanju "marsovci" koji napadaju zemlju mislil bi da se radnja zbiva u Iraku ili Afganistanu, pa talibani pucaju po US marincima.Niš novog na tom jadnom filmu sve dejavu.Film bi trebal biti SF, žanr koji obožavam i u kom sam pogledal sve važnije i razvikane filmove uključivši i Avatara u 3D naočalama od kojih mi se vrtilo u glavi.Moj naj film iz ovog područja je svakako Matrix posle kog sam izašel iz kina duboko zdrman.No svejedno volim bajke ko napr. Star Wars IIIdio.Ovo pišem da malo obnovim temu koja je zapuštena.
"Živim danas u znanstvenoj fantastici moje prošlosti." Lavek
1.Zweistein nije umro još, a sad vidim i ja da mi treba boljogled foruma, sorry.Laveki su umišljeni da su superiorni pa delaju pizdarije.
2.Zaboravih; najbolji i najimpresivniji SF svih vremena koji sam do danas pogledal je MEN ON THE MOON u režiji NASA-e i Nixona.Gledal sam sam ga u direktnom prijenosu na cb TV davne 1969 kada se mnogi od forumaša ovog foruma nisu ni rodili.To je bil najskuplji SF film ever done.Kaj je najvažnije i ja sam tada vjeroval da je sve istina, no danas sam 100% uvjeren da osim sondi koje su se uglavnom razbile na luni čovjek nikada nogom nije kročil, a da je, dočekali bi ga seleniti iz romana Manfreda Langrenusa"Država na mjesecu" jedno od boljih djela iz vremena kad mi je radio bil vrhunac tehnologije koju sam imal.Inaće ljubiteljima dobre techno glazbe preporučam film Tron Legacy iz 2010.u kom od početka do kraja rastura super sound.
"Živim danas u znanstvenoj fantastici moje prošlosti." Lavek
The way back(povratak iz gulaga)ocekivala sam vise od P.W. 7/10
Gattaca- 7/10
Radnja je smještena u budućnost u kojoj je normalno da je većina djece začeto umjetnom oplodnjom gdje se genetski odrede neke predispozicije i eliminiraju šanse za nasljedne i ostale bolesti.
Tako da se dobije što "efikasniji" čovjek sa što manje mana.
Tako npr. mogu "napraviti" djecu koja nikada neće biti nasilna, koja će biti odlični sportaši...
Naravno, tu se i biraju neke "jednostavnije" stvari tipa hoće li biti visoko, boja očiju...
No, postoje i djeca začeta običnim putem (donese ih roda).
Iako po zakonu ne smiju biti nikako zakidana- u pravilu samo "elitni" dobivaju dobre poslove.
Za neke poslove nema intervjua- jednostavno uzmu uzorak krvi ili urina i po tome vide čovjekove šanse za uspjeh.
Glavni lik filma je, naravno, začet običnim putem i ima par "mana"- nizak je, nosi naočale i ima velike šanse za razvoj ozbiljne srčane bolesti (to im odmah pročitaju kod rođenja- šanse za ovo, šanse za ono...).
No, on želi postati astronaut.
Tvrtka koja obučava astronaute, jasno, prima samo "elitne" sa najvećim šansama za uspjeh. Tako da naš glavni lik nema šanse da uspije kao on sam.
Tu u igru dolaze zamjena identiteta, konstantne provjere, ubojstvo, ljubav...
Sve u svemu- zanimljiv film.
Više za razmišljati nego vizualno. Nema nekih velikih efekata ili odlične režije (barem onoga što ja smatram odličnom režijom).
Ali, to pridonosi osjećaju realnosti i lakše se fokusira na likove.
Da su mi počeli skakati neki vanzemaljci po cesti- odmah bi pomislio kako je to nerealno i gledao bih kakvi su to vanzemaljci.
A, ovako- bez svih tih "kerefeka"- nije uopće teško zamisliti da bi tako nešto moglo biti moguće.
7- jer mi se čini da je par stvari ostalo visiti u zraku. Tj. objašnjene su, ali po meni malo površno.
Al sam se raspisao...![]()
The Sting- 10/10
Dosta star film (1973)- došao sam do njega na preporuku prijatelja.
Nešto smo raspravljali i onda mi je rekao da pogledam taj film ako mi je Oceanovih 1x dobar.
Uglavnom, slažem se s tom preporukom.
Makar, vjerojatno će vam biti dobar i ako niste gledali Oceanovih 1x (u što sumnjam).
Radnja je smještena u 30- e u Chicagu- što mi se jako sviđa (tadašnji auti, odjeća- tj. odijela i šeširi, glazba i općenito taj ugođaj).
Počinje pričom o dva prevaranta koji slučajno opelješe čovjeka koji je nosio puno mafijaškog novca.
Naravno, taj mafija želi osvetu.
Osvećuju se jedan drugom, pa drugi prvom...
Na kraju dolazi do planiranja ogromne prevare u kojoj bi konačno "pobijedili" mafijaškog šefa.
Uglavnom, film je pun prevrata- ali radnja nije toliko komplicirana da ju je teško pratiti.
Još ima smiješnih dijelova koji vas zeznu tako da propustite neki nagovještaj prevrata- ali, radnja brzo ide dalje i dolaze novi prevrati i otkrivanja.
Uglavnom, jako zabavan film i stvarno se neće dogoditi da je neki dio naporan za gledati jer se ništa ne događa.
Tu je i odlična glazba- od koje je najpoznatija "The Entertainer".
Naravno, ni glumci nisu "za baciti"- Paul Newman, Robert Redford i Robert Shaw (Iz Rusije s ljubavlju).
Film nije bezveze dobio 7 oskara.![]()
Mala nocna muzika [8/10]
Odlicna komedija,istinski sam se nasmijao,preporuka!
3310-> K750i-> D750i-> K800i(X2)-> V640i-> C510-> Motorola ZN5-> 5800XM-> N82-> N79-> N85->N86-> iPhone 3G-> iPhone 3GS-> iPhone 4-> HTC Evo 3D-> Galaxy S3-> Galaxy S5-> Lg G Flex2 -> Huawei Mate 8 x2
The town-8/10
triler-akcija,par deckiju iz grada na losem glasu koji pljackaju banke. jedan od malo boljih filmova u zadnje vrijeme
Planet 51-9/10 crtic
zbavan crtic za nasmijat se,nije dobio 8 zato jer ih nema bas puno pa mu je manja konkurencija i odmah je bolji od ostatka![]()
Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides
Očekivani Pirati, ako vam se sviđaju prethodni filmovi- i ovaj će.
Dosta je predvidljiv, ali kao što sam napisao- tipični Pirati s Kariba.
Film je više za zabavu nego da nosi neku poruku (iako na kraju ima kao neka pouka, ali ono...).
Pošto sam gledao u IMAX- u, osvrćem se i na to.
Da, i 3D verziju sam gledao.
Uglavnom- IMAX...
Platno je stvarno ogromno- moglo bi biti oko 20 metara i to je super.
Ali, meni je i "obično" platno ogromno- tako da kad se uživim u film ionako ne gledam ljude s kojima bi mogao usporediti veličinu platna.
Mislim, kada sam ušao u dvoranu, shvatio sam da je to platno jako veliko- ali, kod gledanja filma nisam imao nešto puno bolji doživljaj.
3D je tamo isto fora, ali slika mi je izgledala dosta mutnija nego inače (a, pretpostavljam da IMAX inače ima puno veću rezoluciju od običnog).
A scene snimane za 3D nisu ništa posebno- ili se ja jednostavno ne mogu uživjeti u taj 3D.
Sve u svemu, po meni se ne isplati dati 58 kuna za to. Možda sam zato i imao veća očekivanja
Kad smo vidjeli cijenu, malo smo zastali- ali, ajde, da i mi vidimo taj IMAX...
Još mi prvi put bili tamo- na trećem katu ušli u kino, a izašli vani na parking
Jedva smo našli put nazadJoš gledamo ostale kako se okreću i nije ni njima jasno kako smo sad tu došli
![]()
Bookmarks