dakle,, aj hev a konfešn
odgledana sva 3 snimljena dijela Twilight sage
ono sto je apsolutno najbitnije obiljezje sva tri filma je preocajno uzasno losa gluma. ajde, kako trilogija napreduje ima i malog napretka u glumi, ali u globalu stravicno losa gluma i totalno se vidi da je naglasak pri odabiru glumaca bio na izgledu - nek budu hot da tinejdjerke sline za njima
obzirom da sam procitala i sve knjige, filmovi su mi jos vece razocaranje.
pa, ajmo redom:
Twilight - meni osobno najlosiji od svih. likovi ukoceni, dijalozi nategnuti, efekti koma, ogroman dio radnje (i to bitne) iz knjige izbacen iz filma, tako da je film ispao uzasno povrsno i malo nepovezano. scena bejzbola vrhunac filma.
ocjena - 4,5/10. i to je jos puno.
New Moon - meni osobno najbolji film. gluma i dalje saksa big tajm, ali sountrack (koji je odlican!!) u ovom filmu najvise dolazi do izrazaja i totalno drzi radnju (Thom Yorke i ganjanje po sumi) efekti poboljsani, zamjerka sto je dobar dio scena izmjenjen za razliku od realne radnje u knjizi (posebice dio u Italiji). jasno je meni da se ne moze knjiga vjerno pretociti na platno i da bi to bilo uzasno dosadno, ali nekak mi ne sjeda utrpavanje neke nepostojece borbe sam zato da se eto, nesto dogadja. al dobro.
ocjena - 7/10 i to najvise na racun soundtracka
Eclipse - nit smrdi nit mirise. gluma bolja, al i dalje jako losa. zastupljen veci broj likova sto ublazava "njanja" ljubavne scene. humor daleko najbolji u ovom dijelu. ovaj nastavak najvjernije slijedi knjigu, sto je meni drago. ocekivala jako puno od njegovog soundtracka i na kraju me uzasno razocarao, jedva da sam na dva mjesta u filmu uocila muziku. efekti najbolji u ovom nastavku.
ocjena - 5.5/10
filmovi su snimani s ciljem zarade i kratkotrajne popularnosti. poanta svega je ljubavna prica, tak da ne ocekujte neku akciju i slicne "let's kill vampires" kliseje. ciljana dobna skupina ovih filmova su mladji tinejderi i blesave zenemajself inkluded
cetvrti (i zavrsni dio) se snima, bit ce u dva dijela (prvi studenom 2011, drugi, koliko sam skuzila, na proljece 2012.) i od tog filma puno ocekujem. trebalo bi bit seksa napokon
eto.
idem se sad sramiti![]()

, aj hev a konfešn
) efekti poboljsani, zamjerka sto je dobar dio scena izmjenjen za razliku od realne radnje u knjizi (posebice dio u Italiji). jasno je meni da se ne moze knjiga vjerno pretociti na platno i da bi to bilo uzasno dosadno, ali nekak mi ne sjeda utrpavanje neke nepostojece borbe sam zato da se eto, nesto dogadja. al dobro.
Što ti bi?

Bookmarks