= Citat = Izvorno postao Drug Mile
On-topic. Mene zanima koliko je moguće sudskim putem dobiti spor, ako ovaj iz Metkovića uredno plaća domenu. Mislim, ne kužim se puno u pravo na IT području, pa mi je malo nelogično sve skupa.
pročitaj na www.carnet.hr pa 'dns služba' pravila oko .hr domena. .hr domene nisu komercijalne, i kao takve ih taj iz metkovića ne plaća, nego je istu dobio na ime svjeg obrta i dužan je na njoj držati web stranice svojeg obrta. on to nema, nego ima business proposal i reklamu od vipneta koji je izravna konkurencija tele2 kao mob. operateru, a o svom poslu uopće nema ili gotovo nema ništa. to je temelj za arbitražu. kad bi on uredno imao web stranicu o svom poslu, ponudu, proizvode/usluge, znači sve ono što normalna biznis stranica ima, tada tele2 ne bi imao temelj za arbitražu, odnosno ista bi vjerojatno bila odbijena ili bi bila ponuđena nagodba da dotični obrt prepusti domenu uz naknadu ili već nešto (detalje nađite u pravilniku na carnetu, ne znam napamet). ovako je realna situacija da će tele2 dobit domenu bez naknade arbitražom.

p.s. arbitraža nije sudski spor, to ne ide na sud. prema pravilnicima o internet domenama, za sve je nadležna institucija kojoj je povjeren na upravljanje hrvatski domenski prostor (.hr) a to je carnet.