= Citat = Izvorno postao sstrizic
Zanima me koji programi se koriste za programiranje aplikacija za Windows Mobile OS za mobitele (npr. mpx200)!
Pretpostavljam da je najvjerojatnije uključen jezik C, ali jel ima mogućnosti da se programira u jeziku Basic(primjer: Visual Basic), pošto je Windows Mobile 2003 ima takozvanu .NET platformu.

Inače imam iskustva u programiranju, samo me zanimaju alati(možda neki specijalizirani za programiranje u Windows Mobile okruženju). Još me zanima jer se moraju posebno skidati neki dodatci za određene mobitele! HVALA!

Ako skužim čime se programira, bit će programa ko pljeve, obećajem

teško da ćemo od tebe dobit kakve rezultate kad bi ti to u Basicu pisao....
naziv .NET je skupni naziv za MSova buduća i sadašnja rješenja na polju ujedinjavanja i globalizacije kao i unifikacije njihovih alata i jezika. stremi se ka jednom jeziku!
ne znam razumiješ li se u PC API programiranje, to moraš znati da bi pisao programe za Mobile okruženje (Pocket PC API ).
Visual Studio .NET 2003 i .NET Compact Framework će ti biti za početak dovoljno... točnije Microsoft eMbedded Visual C++ 4.0, Microsoft eMbedded Visual C++ 4.0 Service Pack 3, i naravno Pocket PC 2003 Software Development Kit! ako ćeš pak htjeti pisati recimo web dostupan za smartphone onda izaberi ASP.NET Mobile Controls, njega imaš isto u VS .NET, na drugom CDu je
eto, sretno