mislim da npr s55 ne kosta tvornicu vise od 100eura,vjerojatno i manje!!1
ejha..sto mislite..ili znate o cijenam mobitela...
zasto su tako visoke ili pak nisu visoke...
mislim...kolika je stvarna cijena proizvodnje nekog mobitela, koliki je postotak na ulaganje u istrazivanje i koliki je profit od toga svega?....
recimo koliko je stvarno razlika u proizvodnoj cijeni izmedju
npr C55, S 55...M 50...C35...?...
Ne bih se baš složil . Ovisi o tome da li u cijenu mobitela računaš samo njegovu proizvodnju tj.cijenu hardwarea ili računaš i na cijenu softwarea.Prvu je vrlo lako odrediti , cijena materijala +cijena energije+cijena rada+zarada, i to je uglavnom ono bitno, dok s drugom je malo teža stvar jer cijena po komadu pada kako raste broj prodanih komada.Da taj pad ne bi bil razmjeran "brinu" se nove verzije softwarea.Teško je odrediti tvorničku cijenu .Poslao: coma_zgb
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Pa sve su to komadi plastike i malo metala. Mozgovi i postrojenje ja najskuplje.
I'd tell all my friends but they'd never believe me,
They'd think that I'd finally lost it completely.
mislim na to koliko ih kosta bas mobitel po komadu,to je jako malo,naravno da se u to ubraja cijena razvoja,istrazivanja i ostaloga!!!!Al ipak mislim da bilo koji mob nebi smio kostat vise od 3000kn!!!!
Skupi su strojevi a ne materijal korišten za izradu![]()
Evo pogledajte Ericsson R600, mislim da ona plastika ne košta sveukupno pet kuna
Nokia je Nokia, ostalo su mobiteli !
mislim da san negdi za slavni c35 procita da je njegova proizvodna vrijednost oko 20 eura
Coma i 2000 kuna je meni punooooooo
mpx200, V360, SE K610i
pa je al ipak mislim da npr niti jedan mob nebi trebo kostat preko 3000kn,mislim na one sa 4096boja bt mp3 i slicno!!!
Bookmarks