Ljudi, nadam se da ne upadam prekasno u raspravu, ali moj najveći (i u biti jedini) prigovor na ovaj model je rezolucija displaya. Inače, da ima 1080p ekran i da je sam malo pričekao s kupovinom novog mobitela, vjerojatno bih uzeo upravo Mi A3. Android One, kompaktne dimenzije, OK kamera, fer cijena... Sve pet, samo me taj display muči. Ove ostale mušice softverske prirode će najvjeroajtnije biti riješene nadogradnjama.
A za to što nisu ugradili 1080p display ili uzeli Mi CC9 kao bazu umjesto CC9e na kojem se ovaj telefon temelji, imam teoriju zavjere, a to je da po nekakvoj logici, najvjerojatnije Googleovoj, Android One uređaji ne smiju ugrožavati njihove Pixele. To bi objasnilo zašto otkad Nokia koristi Android One stavlja generaciju starije procesore u flagshipove, zašto Nokia 9 Pureview nema tako impresivnu kameru, ili zašto ovaj mobitel nema 1080p ekran. Da po ovoj cijeni, ili neznatno većoj, nude i 1080p display, uređaj bi bio preblizu specifikacijama Google Pixelu 3a.
Inače, s obzirom da je Google izbacio Pixel 3a seriju, sumnjam da možemo u budućnosti očekivati onako kompletne mobitele kakvi su bili recimo Nokia 6.1 ili 7 plus, kojima zbilja nije nedostajalo ništa za taj cjenovni rang. Bili su takoreći pogođena mjera, relativno jeftini a nudili su dosta toga. I nisu nigdje radili kompromise, kao recimo koristili plastičnu konstrukciju, imali premalu bateriju za njihovu fizičku veličinu, ili koristili slabe procesore za njihov cjenovni rang. Vjerojatno iz tog razloga ne možemo očekivati da će netko napraviti SD855+ mobitel s Android One sustavom niti išta slično.

Odgovori uz citat
Bookmarks