P30 Pro
158 x 73.4 x 8.4 mm
6,47" OLED 1080 x 2340
IP68 dust/water resistant
HiSilicon Kirin 980,128/256/512 GB, 6/8 GB RAM
Kamere 40 MP, f/1.6, 27mm (wide),OIS+20 MP, f/2.2, 16mm (ultrawide)
+Periscope 8 MP, f/3.4, 125mm (telephoto), 1/4", 5x optical zoom, OIS,+TOF 3D camera
Selfie kamera 32 MP, f/2.0, (wide)
Baterija 4200 mAh(40W charging)
Fast wireless charging 15W
Power bank/Reverse wireless charging
P30
149.1 x 71.4 x 7.6 mm
64/128/256 GB, 8 GB RAM or 128 GB, 6 GB RAM
OLED 6,1" 1080x2340
Kamere 40+16+8MP,3x Optical zoom,OIS
Selfie kamera 32 MP, f/2.0, (wide)
Baterija 3650 mAh(22W charging)
Ako je tko kupio moze li napisati prve dojmove....dvoumim se izmedu P30 pro i S10+
Uzalud Vam trud sviraci,za drugog su dunje zute
Danas sam imao vremena i da ne budem lijen, odem do KPN-a i pregledam telefone.
Meni licno dosta toga se vise svidja na Huaweiu uz dodatnu prigodu.
Produzio sam ugovor na godinu dana i telefon me je izasao 120 eura jeftinije od S10 Plus + sam dobio Sonos One i Wireless Charger cija je vrijednost 289 eura.
Mislim da je suludo u ovoj kombinaciji i pomisliti na Samsung, a i sinoc sam procitao da imaju prituzbe na bateriju kao i pregrijevanje pri igranju nekih igrica i stekanje.
![]()
Daj odi malo na sunce i vidi kako radi backlight kad se mobitel zagrije. Jučer sam baš bio u razgledavanju grada, vani cca 30°C i nakon sat vremena fotografiranja se backlight smanji zbog prevelike temperature. Mobitel nije uopće stajao na suncu nego stalno meni u ruci. To je jedino što me živcira na Mate 10.
Uzeo P30 PRO prije cca tjedan dana pa da napisem malo dojmove..
U kratkim crtama, UI mi je koma..Dobrih 40ak minuta sam drkao telefon dok po mom ukusu,ne bi postao upotrebljiv,ali svejedno:
ukljucivanje double tap to wake moras sam ukljuciti, predinstalirana swiftkey tipkovnica mi je očaj-odmah je sijevnuo gboard, prevelike ikone koje se ne mogu smanjiti-bez obzira na layout/text size,nema svoj widget za alarm, AOD nije na razini Samsunga, vibracija je slaba i jos par sitnica..te naravno agresivni power managment koji u dosta slucajeva ne prikazuje notifikacije-isto se da nariktati..
Ono sto me je odusevilo : brzina, kamera - koja je (možda) jos uvijek bez konkurencije, brzina punjenja i vrlo dobra baterija...ekran mi je solidan,ali sam misljenja da u ovoj klasi mobitela mora biti bolji.
Zvučnik je ispod ekrana, stoga se telefon prilikom razgovora na uho ne prislanja kao svaki drugi,vec cca dva prsta ispod..malo cudno,al dobro...
Sve u svemu,telefon je vrlo dobar, cekam update na EMUI 10 (beta naravno nije podržana u RH), ali mislim da je S10+ ipak nešto bolje "zaokruženi" mob..
Da, mene isto odbija EMUI. Polovično sklepan i kompliciran,a ono korištenje zglavka prstiju za screenshot je smijurija....
Ali da je brz, itekako jeste![]()
Meni koji sam prešao s MIUI-a na EMUI nije neka velika razlika, čak mi je i malo bolje organiziran, ali mi nedostaju mnoge opcije MIUI-a. Nitko tebi ne brani da isključiš geste i koristiš tipke za screenshot i ostalo.
Probao koristit kolegin P30 pro, jednostavno izludio. Od launchera koji mi ne sjeda do totalno shebanog settings menija. Jedino mi je kamera ok,ali također traži navikavanje. Ne znam, koliko god lijepo izgledao ne bih ga kupio. U početku mi je bio favorit, ali nakon izlaska Note 10+,i eto kratkog testiranja, pao je totalno u drugi plan
Message delivered by Tesla Model S P100D
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Ne vidim ništa s*ebano, sve je na svom mjestu. Meni je isto tako problematičan Samsungov One UI, imam službeni mobitel s njim i svako malo ga poželim razbiti.![]()
a svakom paše nekaj drugo.. meni je najljepši čisti aosp meni.. samsungov je sličan, miui mi je koma..
Bookmarks