@walter66 vjeruj mi da ima smisla. USB-OTG na Androidima srednjeg i nižeg cjenovnog razreda, ako i je podržan u specifikacijama vrlo često radi traljavo. Na prastaroj Nokia 700 radi savršeno. Možeš prikopčat bilo koji uređaj od USB memorije, fotoaparata, miša, tipkovnice, pisača...sve uredno prepozanje. Jedini problem su višenamjenski uređaji.
Sad zamisli situaciju. Vani si sa fotoaparatom, trebaš poslat sliku, nije važno kamo i kome. Tvoj novi android mobitel sa androidom 7.0 u specifikacijama podržava USB-OTG. Imaš i USB-OTG kabel kraj sebe i čitač memorijskih kartica. Priključiš fotoaparat preko USB-OTG kabela...ništa...čekaš...probaš mijenjat postavke...i dalje ništa....vadiš čitač...priključuješ ga...i dalje ništa....miriš se već da ništa od slanja i smišljaš ispriku. Sjetiš se da u džepu imaš staru Nokiu 700 koju si dobio za zbirku starih mobitela.
Onako više iz vica i očaja, nego što vjeruješ da je moguće, pališ tu Nokiu i priključuješ fotoaparat na nju. I gle čuda...memorija fotoaparata pojavljuje se u pretraživaču datoteka u mobu. Možeš kopirat, rezat, lijepit, brisat... Kopiraš sliku i sad kako za Symbian više nisu podržani protokoli koji ti trebaju, a nemaš ni SIM karticu unutra, šalješ sliku preko BT na Android i slika kroz par trenutaka stiže gdje treba.
Ispričao sam ti nešto što se meni osobno dogodilo. Od tada, za svaki slučaj, ako sam negdje na terenu nosim i Nokiu sa sobom. Stara je, ofucana, ali i pouzdana.

Odgovori uz citat
Bookmarks