Bok ljudi, nadam se da ne pitam ovo na krivom mjestu.
Student sam brodogradnje na FSB-u u procesu odustajanja od tog fakulteta, te planiram upisati informatički dizajn na TVZ-u. Sredinom 2017. godine sam kupio laptop koji mi služi za FSB - Dell Inspiron 15-3567 sljedećih specifikacija:
-Intel(R) Core(TM) i7-7500U CPU @ 2.70GHz (4 CPUs), ~2.9GHz
-8192MB RAM (DDR4, 2400 MHz)
-Intel(R) HD Graphics 620 i AMD Radeon (TM) R5 M330, Radeon se valjda koristi samo za grafički zahtjevnije zadatke
-TOSHIBA MQ01ABD100 1TB SATA HDD
-1366 x 768 @ 60 Hz 15.3 inches TN zaslon
-Microsoft Windows 10 Enterprise Edition 64-bit
-WiFi, Bluetooth, HDMI, SD card reader, 2x USB 3.0 and 1x USB 2.0
Kupio sam dok nisam znao skoro ništa o računalima, odabrao sam ga jer je bio jedini s i7 procesorom koji sam si mogao priuštiti, na preporuku asistenta s fakulteta koji mi je preporučio nešto s i7 procesorom. No sada su se prioriteti malo promijenili.
Ima li netko na forumu da studira informatički dizajn ili da zna nekoga tko studira? Zanima me treba li uopće vlastiti laptop za taj smjer? Ako da, hoće li mi trebati nešto drugačijih specifikacija, možda sa slabijim procesorom ali jačom grafikom i zaslonom? Zaslon je ono što me najviše bode u oko, no to bi se moglo riješiti eksternim monitorom, ali me grafika muči. Ne planiram igrati nikakve zahtjevne igre na njemu, ali na faksu ima 3D modeliranja i CAD-a.
Bi li mi bilo bolje nadograditi trenutni laptop ili prodati ovaj i nabaviti neki novi? Trebam li uopće nadograditi? Hvala unaprijed.

Odgovori uz citat
Bookmarks