Ne kontam sto ne mozes prebaciti kontakte u Outlook pomocu DES-a a onda instaliras SDS i ucitas kontakte u SX1. Bez problema. Tako sam ja odradio.
Trebam prebaciti kontakte sa SL-a na SX.
Nemalo me zivcira pomisao da necu naci komunikaciju izmedju DES-a i SDS-a, pa stoga molim hint koji program moze sinhronizirati SL sa outlookom(jer to je najjednostavnije rjesenje.
Programi koji mogu sacuvati adressbook kao bilo koji file(bilo bi odlicno da je odmah xls, da ne moram jos i naznacavati separatore) su pozeljni no kao krajnja nuzda - jer izmedju Copy paste metode na kompu i "options, 7, yes" (najkraci put do prebacivanja contact-a iz SL-a na SIM), radje cu odabrati ovu s telefonom.
Naravno da SL NE MOZE prebaciti SVE kontakte na SIM, vec samo obrnuto i NE MOZE poslati sve IR-om, već pojedinačno.
Ako sam sto propustio, a nadam se da jesam - razuvjerite me please!
ovoliko texta je zasluzilo 460 kontaka u SL-u tako da je bilo sto osim najjednostavnijeg rjesenja JAKO nepozeljno.
Gleep!
Ne kontam sto ne mozes prebaciti kontakte u Outlook pomocu DES-a a onda instaliras SDS i ucitas kontakte u SX1. Bez problema. Tako sam ja odradio.
bilo bi dobro kad bi naveo cijelu proceduru kako si to napravio jer kod mene je DES sveden na razgledavanje tulifonove unutrasnjosti - za sto mi je uvijek i sluzio, quicksync ne prica s outlookom, a znam da je opcija negjde davno bila dostupna, no nezunam GDJE:-)
napisi ukratko kako bi to trebao napraviti.
DES i SDS su neki dan nanovo instalirani zbog ovog problema.
ja i dalje ne nazirem opciju u DES-u da se sinhronizira s Outlook-om..ljudi... dosta je hitno...
Moja greska, nije DES, nego QuickSync. Zasto kod tebe QuickSync ne prica sa Outlookom ne znam. Trebao bi. Kod mene je radilo bez ikakvih problema. Da li koristis Outlook ili Outlook Express? To radi samo sa Outlookom, ne sa OE.
Probaj ovako: Deinstaliraj i DES i QuickSync, kao i SDS. Onda instaliraj samo DES i QuickSync i prebaci podatke sa QuickSyncom u Outlook (mora da radi). Poslije toga instaliraj SDS i ubaci brojeve iz Outlooka u SX1.
Ako treba, reinstaliraj i Outlook. Ali mora da radi ovako. Nista posebno, procedura je jednostavna. Ako nesto koci, onda vidi gdje pa probaj reinstalirati samo to, ili pogledati negdje u opcijama... Moze se desiti i da Firewall sprijecava komunikaciju Outlooka sa QuickSync i SDS. A moze se desiti i da si stavio sifru na ulazu u Outlook pa QuickSync ne moze da mu pristupi dok je ne ukucas (tj. ne udjes u program)....
E, hvala ti - gledao sam i ja da bi to quicksync trebao napraviti jer sam to davno i radio, no tada davno nije bilo firewall-a, probati cu napraviti kako si rekao.zahvaljujem.
evo da javim jer prije nisam stigao - navalila hrpa konjusuna(trojanaca) na mene pa se malo firewall zblesirao, malo antivirus, malo windozi, pa je time panika malo i veca bila, no nakon sto su se strelice sretno izvrtile - 476 kontakat aje uspjesno prebaceno - outlook i quicksync/SDS su uspjesno iskomunicirali - stvar rjesena.
Ima jedno pitanjce ipak vezano za fw15 da ne otvaram novi topic - naopako mi prikazuje(sortira) poruke i call records - di ga podesim da sortira kako spada?
Kako mislis naopako?
molim te otvori novu temu za to...
maraschino - PTICICA
No Problem.
Otvorena.
Bookmarks