@imart
Prije svega da razjasnimo odnosno posložimo "lončiće" na pravo mjesto !
Klasična Garmin navigacija poput gore navedenog modela , ne može se uspoređivati sa Android telefonima i navigaciju na njima .
Najprije su izmislili klasiku , a igrom slučaja ili nečijeg eksperimenta nastale su telefonske navigacije , jer su sami telefoni postali
pametniji i kod proizvođača telefonije nastalo je nadmetanje ko' će i kako boljeg ili većeg s boljom rezolucijom , više memorije i
razno raznim dodacima napraviti bolji uređaj i privući kupce .
Imao sam priliku godinama koristiti klasičnu navigaciju , od onda kad su "Ameri" odlučili jedan dio svojih vojnih satelita dati na
uporabu u civilne potrebe , a jedna od tih je bila GPS . Svoje vremeno sam imao Garmin navigaciju s crno bijelim ekranom i bio
sam zadovoljan jer me je dovela do grada koji sam ukucao na rutu ili približno do neke od glavnih ulica , a nisam morao koristiti
papirnate karte . Sada je stvar sasvim drukčija , Garmin i ostali koji se bave sličnim poslom napravili su jako velik pomak na bolje.
To je vidljivo i na onom Garmin drive 61 LMT-S , koji je po meni jedan od boljih uređaja srednje zahtjevne klase . Ima doživotni
update , ili skraćeno LMT . Što znači kad si kupio uređaj , dobio si karte "zavavik" .
Uspoređivanje navođenja s mobitelskom navigacijom , Navigon ili nekom drugom je smješno , pogotovo ne bih uspoređivao onu
"cajku" Doru koja bi mogla s vremenom možda zapjevati neku "našu" narodnu , Garminova "teta" je za nju profesor , ako ništa
drugo ima ugodan glas i govori hrvatski , dok se ova druga samo trudi i misli da zna "naški" .
Navigacija na mobitelu je samo za one kojima povremeno treba navigacija , šoferi i ostali kojima je to posao uglavnom koriste
klasičnu navigaciju , a ima ih različitih i od više proizvođača , i ako je Garmin bez obzira na sve na prvom mjestu , kao što je
kod "pametne" telefonije iPhone ili Samsung , sve ostalo pomalo kaska za njima , dok ih ne pojedu Kinezi , ako ništa drugo
spustit će im cijene , kad tad ili će to ovi "glavni" sami učiniti .
Što se tiče preciznosti i ispis ulica na Garminu postoji , samo Ti nisi dobro poštimao ili je ta opcija prikaza iskopčana . Ne valja
ni previše prčkanja po navigaciji , nije to mobitel . Vrati navigaciju na zadane postavke i radit će sve kao što treba .

Bookmarks