Moj pogled na mobilne komunikacije:
2001. kupio svoj prvi mobitel - Nokia 3310, a od 2003. imam dva mobitela (simpa i vipme). Oba dva su bila 3310. I to je sve što se tiče mojih mobitela do 2008. Tada u firmi dobivam Nokiu sa Symbian operativnim sustavom i od tada je to operativni sustav koji odgovara mojim potrebama za SMS-anje i telefoniranje. Sada imam Nokiu E75. Već 4 godine mi je drugi mobitel iPhone kojeg ne koristim kao telefon već kao fotoaparat, video kameru, za satelitsku navigaciju, za čitanje meilova i surfanje... Kod iPhonea volim što uvijek imam najnoviji operativni sustav koji podržava sve aplikacije bez obzira na starost Hardwarea.

No, više od mobitela zanimale su me telekom kombinacije. Počeo sam 2001., a prava eksplozija zarade je uslijedila 2005. kada su operateri počeli davati kune na prepaid računu bez uvjeta nadoplate. Kupio stotine brojeva i svaki mjesec samo kontrolirao koliko mi tisuća e-kuna operateri šalju. Zakonom iz 2011. izjednačen je e-novac s gotovinom pa se moja višegodišnja investicija isplatila.

Ugovarati pretplatničke tarife započeo sam 2010. kada je T-mobile nudio najnoviji iPhone za 98 kn u tarifi od 0 kn, a jedino što se plaćala bila je radijska frekvencija. U naredno vrijeme (par godina) kupio 100 najskupljih mobitela i zaradio na njihovoj preprodaju, a da pretplate uopće nisam plaćao. Tražio sam na ovom forumu ima li još telekom korisnika poput mene, ali nakon mjeseci čitanja tuđih objava shvatio sam kako neinformirani "zagađuju" javni prostor ovog foruma sa svojim ne znanjem i svojim suženim pogledom na telekom prilike.

Moje uključenje na forum započeo sam u rujnu 2011. istovremeno s dva nicknamea: Ispravljach (kako bih ispravio neinformirane i neupućene) i Vjesnik pod kojim sam objavio svoju prvu temu: "Zadržavanje korisnika (customer retention)". Obzirom da su jedino u Vjesniku T-mobile i Vipnet učestalo objavljivali, kao oglase, uvjete ponude koje sam ja koristio = program zadržavanje korisnika. Tele2 je te oglase objavljivao u Sportskim novostima.

U svibnju 2014. ugovorio sam nekoliko najskupljih pretplata u T-mobile i kupio najskuplje mobitele. U lipnju 2014. sve ugasio bez plaćanja penala. I tu završio s pretplatama jer više nisu davali mobitele za ništa, niti su se mogle poništiti pretplate. Od tada je splasnuo i interes forumaša za ovaj forum iz razloga što na telekomunikacija su ponovno mogli zarađivati samo vješti pojedinci, ali ne i mase ljudi koje su na ovaj forum došle po savjet.

Nikad nisam otkrio jednu zanimljivu mogućnost zarade, ali sada kada je više nema navest ću da sam prebacio u bonbon mrežu na tisuće brojeva. Za svaki broj bonbon je nagrađivao s 20 kn, a moj trošak je bio 0 kn.