Navodno bi uskoro mogli vidjeti i Nokia 9 seriju
5.5-inch QHD 4K OLED ekran
Snapdragon 835
6GB RAM-a
link
![]()
Navodno bi uskoro mogli vidjeti i Nokia 9 seriju
5.5-inch QHD 4K OLED ekran
Snapdragon 835
6GB RAM-a
link
![]()
Na fejsu je valjda osvanuo teaser ali 1. aprila, kao Nokia 9 predstavljena u Helsinkiju.
Šteta za datum, a po specifikacijama, ako nisu "prvoaprilske", jako moćan stroj! Ne mogu se sada sjetiti, ali imat će stereo spikere i to uz nekakva poboljšanja zvuka, vjerojatno pucajući da sredi HTC kao konkurenciju.
Iris scanner, 41MP Pureview Carl Zeiss kamera, e sada su malo pretjerali, kažu s 25x zoomom. Dosta velika baterija. Jako tanko kućište, metal (aluminij).
Sve je to super, ali nikako se riješiti onoga osjećaja da to nije "ona" Nokia. Prvotno u svakoj novoj Nokiji vidim kineza (što ne mora biti minus).
Trenutno sam na onoj razini Xiaomi, Doogee, Nokia... Noa... tu negdje.
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
Niste valjda na to nasjeli![]()
Za Prvi april sam sve stvari uzimao s rezervom, pa čak i Dnevnik HRT-a.
A ruku na srce, više nema niti prvoaprilskih šala na kakve smo mi stariji navikli. Ostao je samo izraz, sumnjam da današnji klinci znaju puno o tome.
Ha, čuj, Devetka je za sada najjača. Trebala bi opravdati hijerarhijsku poziciju. Sad, 25x optički zum je malo previše.![]()
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
Slika iz prvog posta vrišti "koncept".
Ne vjerujem da će Nokia 9 biti nekaj revolucionarno. Mislim da će, ak ništa drugo, biti jeftiniji, možda konkurentniji OnePlus-u. S tim da se nadam da će imati otključan bootloader.
predstavljena je Nokia 9 Pureview....
Kamere 5x 12 MP, f/1.8, 1/2.8", 1.25µm
(2x RGB & 3x B/W cameras, working simultaneously)+TOF camera
Prednja kamera 20 MP, 1.0µm
155 x 75 x 8 mm
Ekran 5,99" P-OLED 1440 x 2880(HDR10)
Snapdragon 845,128 GB, 6 GB RAM
Baterija 3320 mAh(18W charging)
Fast wireless charging 10W
IP67 dust/water resistant
Cijena: 600EUR
Brate, još malo pa ćeš sito od sifona moći koristiti kao back cover, užas...
usporedba kamere Nokije 9 i Galaxy S10+....
Moram priznati da sam očekivao više... ali ok, ovo je vjerojatno pre-relase software, bit će tu updejtova. No, nije zgorega još malo pričekati u tom slučaju.
Bookmarks