I za to će trebat 16-jezgreni procesor, grafički četverojezgreni i bar 64 GB RAM-a![]()
Google počinje objavljivati prve informacije o Android O. Možda naziv bude Android Oreo ili Oatmeal cookie. Za sada se ne zna hoće li oznaka biti 8 ili neki broj pod oznakom 7.
Duže trajanje baterije
Veća kontrola notifikacija
Slika u slici
Prilagodljive ikone
Poboljšana kvaliteta zvuka
Automatsko popunjavanje podataka (AutoFill)
Podrška za višestruke ekrane (Multidisplay)
I za to će trebat 16-jezgreni procesor, grafički četverojezgreni i bar 64 GB RAM-a![]()
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Jako mi se sviđa kaj Android polako, ali postepeno, ide ka iOS konceptu multitaskinga.
Iako nije bogat samim feature-ima, O(reo?) će imati "Background limits" kojim će aplikacije targetirane za O imati limitirane mogućnosti u pozadini, što bi trebalo smanjiti korištenje resursa kad nije potrebno. Isto tako će aplikacije smjeti koristiti lokaciju samo dvaput u satu, što će eliminirati one probleme sa baterijom i lokacijom.
Nažalost, ovo vrijedi za aplikacije koje će ciljati isključivo O verziju Androida, one koje će raditi i na prijašnjim verzijama neće biti afektirane.
Sviđaju mi se i prilagođene ikone, napokon će se dovesti u red taj đumbus od ikona.
Zanimljivo je kako Sony ima bitnu ulogu u razvijanju Android O, samo zbog toga su mi porasli jako u očima. Naravno, nisu oni blesavi, njihov proprietary codec će omogućiti hrpi budućih modela da rade sa njihovom auio opremom
Naravno, sigurno će biti još fičra koji će biti predstavljeni na Google I/O, ili sa novim Pixelom 2.
Also, videić:
Bookmarks