Prikazujem rezultate 1 do 25 od 156

Tema: 6630 na crno

Hybrid View

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2004
    Mobitel
    Nokia N80
    Operater
    VIPme
    Godina
    43
    Bodovi
    20.858
    Nivo
    35
    Bodovi: 20.858, Nivo: 35
    Bodovi: 20.858, Nivo: 35
    Ukupna aktivnost: 0%
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sad sve ljepo polako:

dokument za oslobodnje od ive dobijes u trgovni gdje kupujes 6630 uz predocenje osobne iskaznice da nisi državljanin italije.

IVA je porez u italiji ko u HR PDV.

Nemas se sta vracati jer do zapljene tel nece doci, a porez mozes dobiti bez obzira dal su ti zapljenili mob il ne. al nije sad to bit. (e sad netk kaze da se moze u posti podic to za porez, to ne znam,jer sma ja se vraco u trgovinu kupnje i dobio porez,to ne znam)

dalje, italija ti ne moze naplatiti porez ako ti nisi drzavljanin italije, porez ti moze naplatiti jedino srbija, jer ti mob koristis u toj drzavi, dakle po pravilu talijani ti vrate porez,a ti bi tel treboocariniti na srbskoj granici i tamo platiti srpski porez. ali ovo zadnje ne napravis.

onda, vraćas se u biti da bi dokazo da je tel otisao iz države i da je osloboden poreza.

tel ide u srbiju, dakle NE SMIJU ti ga oduzeti u HR-SLO granici jer su te zemlje samo zemlje prijevoza, oni koji ti tel mogu oduzeti su srbi,jer nisi prijavio carinu. u biti kad bi ti doso na hr granicu, nas carinik te ne bi pitao sto imas za priajviti jer nema pravo na to, to bi te pitao jedino srpski carinik, jer ulazis u svoju zemlju i moras platiti carinu.

ov za prodaju u hr, to mozes napraviti, ali hr carinici ti nemaju pravo zapljeniti mob i ti ga pri ulasku u hr ne trebas prijavljivati uopce. to je 100%.

ti tel u italiji placas 349e i toliko dajes u trgovini, to je njegova prava cjena, a ond se ti poslje bakcas s povratom poreza,nece trgovina se bakcati s tim, jer ti mozes i ne potvrditi na granici to za porez i onda ne dobije nazad. porez vraca drzava ne trgovina, dakle placas 349 e, i ne trebas slati 400e.

ako ne zelis komplicakije s porezom platis mob 249 eutra ne prijavis to za ttax free i odes u srbiju sa sakrivenim mobom i svi sretni. samo ne dobijes onda tih 50e nazad. pa te mob kosta 350e a ne 300 kad bi ga usverco.

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Dec 2004
    Mobitel
    Nokia 6630
    Operater
    MTS
    Godina
    43
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ljudi hvala puno ipak mi je veliki cim da jurim taj povracaj poreza (posto to nisam najbolje razumeo gde i kako - recimo nije mi jasno zasto ne mogu da uzmem taj dokaz da cu izaci iz zemlje onda kad ulazim u zemlju konkretno sad Italiju)... U svakom slucaju malo mi je vremena ostalo za potragom za odgovorom tako da ovaj put placam 349e, a sledeci ne bi bilo lose da mi ostane tih 50e u dzepu.
    Zato bih vam bio zahvalan jer ce ostati samo vasom zaslugom sto dajete savete.
    Veliki POZDRAV
    www.mobilnisvet.com

Slične teme

1. 6630 OR 6680, što kupiti?
    By Pr0xiMUS in forum Symbian S60 1st i 2nd edition
    Odgovora: 45
    Posljednji post: 01-07-2005, 00:05
  2. 6630 - iskustva i molba
    By Chandra in forum Symbian S60 1st i 2nd edition
    Odgovora: 9
    Posljednji post: 03-01-2005, 02:23

Bookmarks