Join Today
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 156

Tema: 6630 na crno

Threaded View

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Dec 2004
    Mobitel
    Nokia 6630
    Operater
    MTS
    Godina
    43
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Ljudi pomagajte!
    Resio sam da kupim 6630 iz Italije, naime jedna devojka sto tamo studira dolazi kuci za 10-tak dana, pa sam mislio da je malo zaposlim :-D
    Citao sam ovde neke komentare kako se to radi da izbegnes porez, ali i dalje nisam sve sa sigurnoscu definisao, tako da bih toj devojci potanko objasnio sta da radi. Mislim da se isplati raspitati se i umesto 349e da se plati 300e.
    Prvo pitanje da li je cena u tim radnjama (kako se zovu te radnje?) svugde ista i koja je tacno (posto sam video na sajtu da nije bez poreza tacno 300e nego 30? i neki evro 302, 303,...)
    Ona devojka studira u Bolonji (pretpostavljam da tamo imaju te radnje).
    Postupak sledeci:
    -ona ode u tu radnju kupi tel. zatrazi taj obrazac Taxfree (ko popunjava taj obrazac prodavac ili ona - jel to veliko cimanje? ili se to caskom zavrsi). E sad pitanje odma vezano za ovo, ako ona zatrazi taj obrazac koliko ona placa u radnji (ja sam razumeo da ona u svakom slucaju tu placa 349e).
    -dalje ona dobija full pakovanje (ne raspakovano - nikad otvarano (u foliji)) tel. , ovo pricam jer onda to nije bas tako jednostavno sakriti kao sto bi bilo da je samo telefon, ovo je ipak kutijica (ne kazem da je ne moguce, ali ipak).
    -dakle ona dolazi na granicu izmedju Italije i Slovenije, gde koliko sam razumeo ima jedna prostorija koja je zaduzena za overu tog obrasca koji je ona dobila u radnji (trgovini), ona to tamo (da ne zna neko sta pise tu - kako se ta prostorija zove - ovo sve ponavljam pitam da bih mogao sve detaljno da objasnim njoj da se ne bi ona cimala da se raspituje i mozda nesto zabrlja) overi i nastavlja put kroz Sloveniju gde sad dolazi do granice izmedju Slovenije i Hrvatske,... tu bi koliko sam ja shvatio trebalo da sakrije i telefon i overeni Taxfree obrazac, jel ako joj nadju to ona bi trebala tu da njima plati taj porez jer izlazi iz EU. (e sad posto je meni cilj da ja izbegnem porez ja ovo pricam ovim tokom, ali ne bi bilo lose da neko ko zna iz prve ruke, da napomene kako to sve ide ako sve hocu legalno i da platim porez i sve OK).
    -e sad mi dalje nije jasno, procitao sam da sad sa svim tim treba da se ode u neku (koju?) Postu, gde se sta radi? trazi povracaj poreza ili kako?
    -sledece je grana izmedju Hrvatske i Srbije... da li i tu treba da se krije telefon ili je tu vec sve uredu jer smo izasli iz EU a imamo i racun za kupljenu robu. Ali opet dal treba prijaviti nesto.

Ne bi bilo lose da neko navede kako to sve ide ako putujes recimo avionom. Relacija Italija - Zagreb ili Italija - Beograd (svejedno).

Eto znam da sam smorio ali bi mi od velike pomoci bilo (a pretpostavljam i svima drugima koji zele na ovakav nacin da kupe tel.) da neko to sve detaljno objasni i opise. Ali bi molio da informacije budu iz prve ruke (sto bi se reklo) , a ne price "rekla - kazala" ili "ja mislim...". Ima recimo onaj decko sto je pre postovao ovde sto kaze da mu je brat doneo telefon iz italije,... e recimo njega da cujemo.
    Hvala puno! Pozdrav
    Zadnji uredio mandoyu : 24-02-2005 u 09:03
    www.mobilnisvet.com

Slične teme

1. 6630 OR 6680, što kupiti?
    By Pr0xiMUS in forum Symbian S60 1st i 2nd edition
    Odgovora: 45
    Posljednji post: 01-07-2005, 00:05
  2. 6630 - iskustva i molba
    By Chandra in forum Symbian S60 1st i 2nd edition
    Odgovora: 9
    Posljednji post: 03-01-2005, 02:23