Ne zelim dalje filozofirati o Nokiji i Symbianu,samo kako sam rekao pratim Symbian od prvog dana od prvih pokusaja na touch od Nokie i njihovog suludog odustajanja toucha i prve komerzilacije na Nokiji 5800 . To da je Symbian bio kompliciran pa to je bedastoca,istina bi bila bliza da nije bio za svakoga kao niti Windows mobile ,ustvari on je bio jos manje za svakoga zbog jezika. Koji je baziran na pocket pc-u pa dalje razvijan. Isti slucaj je bio sa Palmom isto nisu pratili trziste jedina razlika je da je Symbian namjerno ugusen.Treba imati u vidu da su softweri bili razvijani i bili su sve tezi za vrtiti a procesori su totalno kasnili,primjer je bio i serija uiq,sa serijom tri su propali bas zbog sporosti . Olovcica ili Stylus je bila zakon i osobno trebalo mi je vremena da se priviknem na prste.Nokie sa doradjenim softwareom poput E7 jos koristim ,nedostaje joj malo jos "te famozne brzine i ram-a". Prvi android pa i nesto dalje su bili jad i bijeda sa pisljivih par mb memorije. Cinjenica da ljudi traze nesto novo i to je imalo veliki utjecaj. Ne kazem da je Symbian mogao to sve potisnuti ali je se mogao zadrzati dobar dio svijetskog kolaca,osobno i dalje bi stalno i iskljucivo koristio moje Nokie koje i koristim ali ne kao glavne vise jer su gospoda pogasili sve sto se dalo pogasiti na njima poput Email-a isl.

Odgovori uz citat
Bookmarks