Može li mi netko pojasniti zašto model LG-a iz Koreje uredno lovi 4G mrežu na bonbonu, ali na VIPu ne?
HT ima veći raspon LTE frekvencija ili što?
Može li mi netko pojasniti zašto model LG-a iz Koreje uredno lovi 4G mrežu na bonbonu, ali na VIPu ne?
HT ima veći raspon LTE frekvencija ili što?
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
Mozda vip koristi lte band kojeg taj lg ne obuhvaca? Vidi u specsima pa postaj tu, netko ce vec znati koje bandove koriste nasi operateri
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Jedino što HT ima više od VIPneta je UMTS 2100. Ostalo im je zajedničko.
U Mobisu!
Zovi VIP i pitaj da li tarifa koju koristiš podržava 4G, onda traži druge odgovore
Koriste iste bandove, istina, ali koriste li isti band baš na tvojoj lokaciji? Možda je HT stanica koja pokriva tvoje područje na 1800 MHz, a vipova 800 MHz, ili obrnuto i zato ne nalaziš mrežu.
Negdje sam na netu našao usporedbe svih mreža na svijetu i između HT i VIP Croatia ima samo jedna stavka koja je na strani HT-a. Nije 4G, tu su jednaki nego ili UMTS ili WCDMA koju HT podržava, a kod VIP-a je crtica. UMTS-2100 piše za HT.
Sada, pitanje, jesu li ti bandovi zaključani softverom ili i hardverom? Mogu li flashanjem euro-sw dobiti sve bandove ili je kao nekada, ako je mob radio na američkoj frekvenciji 1900mHz, mogao si se slikati s njim u Europi?
U Mobisu!
Ako si na Vip bonovima onda moraš naknadno uključiti 4G pristup... i to se dodatno plaća mjesečno.
Znam, platio 20kn. Zvao sam triput SZK. Dali su mi sve postavke, ali i dalje ništa. U zadnjem razgovoru, djelatnica je napisala Dopis tehničkom odjelu da preispitaju o čemu je riječ. Uglavnom, maksimala je H+ za sada. Zanimljivo da ovaj model nema izbor LTE/GPRS, sve je već predodređeno za 4G mrežu.
Evo, našao sam. LTE podržava od 1800. 900 ne.
https://www.frequencycheck.com/compa...-f600l/croatia
Zadnji uredio Moby : 05-10-2016 u 21:10
U Mobisu!
Bookmarks