Pozdrav,
kako me moj garmin 2595 LMT nije zadovoljavao, ošao je u zaborav. Kupio sam ljetos od susjede koja radi u Njemačkoj polovni Navigon 7100 kojeg je ona par puta koristila. Na njemu su karte Njemačke. Austrije i Italije.
Naravno, karte i softfer nije nikada updejtala, pa bi ja to htio updejtati. Normalno, nailazim na problem. Skinuo sam sa stranica Navigon program, instalirao ga na računalo, pokrenuo i registrirao se.
Priključio navigaciju USB kabelom i pokrenuo program - update karata. Tu nailazim na problem, ne pronalazi uređaj. Na ekranu uređaja stoji slika navigacije kako je priključena na računalo. Ne nalazim uređaj niti u My computer. Kada karticu izvadim i stavim u čitač kartica na laptopu, normalno je detektira i vidim što ima na njoj. Molim Vašu pomoć što i kako dalje.
Hvala
walter66, već sam pisao o garminu da nisam zadovoljan. Što je tu je... Uspio sam navigon naći u programu ali ne mogu napraviti update karata....Dali on to uopće ima.?...Ako nema, ima li gdje za updejtati HR i ovaj dio EU.
hvala
Zadnji uredio dragger : 01-10-2016 u 16:31
Nemoj pored kruha tražiti pogače,ako tvoj garmin ima besplatnu nadogradnju spoji ga i nadogradi ga to je odličan uređaj a za Navigon nisam stručnjak treba malo više znanja a karte su u oba dva slučaja Here evo sad sam baš probavao najnovije mape od Navigona koje su jučer izašle sve je OK čak su kod mene i promjenili konačno nazive ulica u mjestima što sam i znao jer su mi javili iz Here maps da će to sada napraviti u ovoj verziji 2016.Q3,znači nadogradi garmin i nove mape i uživaj,ako ne znaš i nisi vješt daj nekome da ti to napravi.
Pokušaj karte skinuti ovdje: http://cafe.mobil.hr/threads/81309-N...36#post1094836
Malo se teško skida jer ima puno reklama , to sam pokušao slikovno prikazati kako treba radit .
Nije dovoljno zamijeniti karte (map) , treba imati i NFS datoteke u kompletu .
U folder map idu i karte i NFS
.. Navigon\map
Ovdje gore na slici , vidi se kompletan *.NFS i karta HR i SLO
Probaj tako kad se uspiješ spojit na uređaj , ako ne radi onda treba mijenjati software ...
Where Does He Get All Those Wonderful Toys ?
Kao što sam i napisao, garmin je otišao......sada je tu Navigon.
hvala walter66, stavio sam da skida tih pet fajlova, ima oko 4,5 GB. Kad ih skinem i otpakiram stavit ću ih tamo kako si napisao.
Navigon MN6 neće raditi na ove nove karte , treba napraviti "unlock" s zamjenom aplikacije nekom novijom koja podržava karte (Map) Mn7 & MN8 .
Ja osobno nemam iskustva s Navigonom , tu je majstor @zuzo .
Njemu ne treba unlock s više vrsta Navi aplikacija , on samo hoće Navigon koji radi na FlashDisk_u .
Po meni bi trebalo zamjeniti samo Navigon MN6 sa nekom novijom (krekanom) verzijom MN7.x na koju idu nove Navigonove mape
Za pokretanje navigona nemogu ti pomoci i meni je zuzu namestio
I tako malo pomalo
....eto dragi moji forumaši, i nakon nekih 10 dana sve je na svom mjestu, mn7 je gore sa najnovijim kartama i svim onim što sam želio. Naravno, "zuzu" kao pravi znalac i "gentlemen" uzeo je to u svoje ruke. Pokušao je preko "TeamViewera" ali ja ga nisam mogao u potpunosti pratiti, bio sam nestrpljiv a nedostajalo mi je i znanja. Uređaj sam na kraju poslao zuzu koji je to odradio "potezom pera" i vratio ga meni uz još neke aplikacije koje imam mogućnost koristiti ako hoću i to bez naplaćeni niti jedne lipe pa niti za poštarinu. zuzu, još jednom veliko hvala i tvoj sam dužnik.
Uređaj je isproban i prezadovoljan sam kako uređajem tako i njegovom preciznošću i mogućnostima za razliku od garmina kojeg sam imao. Navigon vodi točno do upisane ili spremljene kordinate. Jedina navigacija koja me dovede pred kuću (ne 30 metara prije kuće). Zadovoljan kao malo dite. Hvala i svima ostalima na savjetima i prijedlozima. Živili mi...
Ima li gde kakav tutorijal kako dići sa MN6 ma MN7 ili MN8?
Unapred hvala
Imam ja kompletan unlock sa MN6 na MN7, samo je "težak " oko 500 MB i ne znam da li ga prvo smijem ovdje postaviti, a onda ne znam i kako to uploadovat
ima raznih , velicine ca. 80-100MB !Ima li gde kakav tutorijal kako dići sa MN6 ma MN7 ili MN8?
naci se moze kod forumasa jer su linkovi za skinuti vecinom off !
Zadnji uredio zuzo : 23-01-2018 u 14:48
Evo link sa gotovim MN7 softverom za Navigon N7000/71000, raspakovati i sve kopirati na sd karticu od 2 gb, nakon toga treba ubaciti još mape od MN7 & MN8 Navigon, ubaciti karticu u uređaj i restartovati.
Lično sam koristio ovu navigaciju i ovaj modifikovani softver, tako da sve 100% radi.
https://my.pcloud.com/publink/show?c...0O161tbLRa3EQX
koliko se sijecam poslije kopiranja na sd karticu trebalo bi ovako uciniti :
- Umetnite SD karticu u Sat Nav i izvršite tvrdi reset Ovako funkcionira:
Zatim uključite Navi uključivanjem tipke za uključivanje / isključivanje na desnoj strani
Isključite ponovo dok držite gumb za uključivanje oko 10 sekundi.
Zatim ga ponovno uključite dok držite pritisnutu tipku do
na vrhu zaslona pojavljuje se poruka, sada gumb
pustiti. Nakon toga dodirni zaslon mora biti poravnat
uvijek dotaknite križeve dok sekunde ne padnu
Sada, kada dotaknete zaslon nakon toga
Pokrenite program. Ovaj postupak je tek prvi put
za izvođenje ili nakon izmjene sd kartice !.
Ovaj program već radi bez dodatnih zemalja.
Ja sam samo ubacio karticu u uređaj i izvršio restart. Podigao se MN7 softver i to je to. Onda samo po želji ubaciti mape i ostale podatke.
Moguće je da i tako radi ako si ti probao. Ja sam samo opisao kako se kod mene ponašala, jer sam je do neki dan imao kod sebe.
Bookmarks