Ne rade se nove ceste baš redovito , možda nešto intenzivnije u Evropi , kod nas se kopaju ceste za kanalizaciju i oborinske vode po 6 mjeseci
jedna strana pa onda druga strana , a kad sve lijepo zaliju novim asfaltom onda se neko sjeti da bi dobro stavit i telefonske kablove ispod zemlje
pa onda ponovo kopaju na istom mjestu novi asfalt i postavljaju podzemne bakrene žice , kad se i to sredi , izaći će novi zakon da se mora prijeći
na optiku i onda opet kopaj ...
Nakon toga se dodaju "debeli ležeći policajci" da smanje brzinu , a na svakih 200 do 300 metara u novije vrijeme rade kružne tokove , tako da
kartografi ne stignu to sve ucrtati u mape , ograničenja brzine i složiti speedcam . Koje god nove mape izađu nikad nam nisu dobre .
Zaključak : Da , treba mijenjati karte redovno odmah nakon što izađu !
Where Does He Get All Those Wonderful Toys ?
Bok
Potrebita mi je pomoć za ažuriranje karti
Uređaj mi je garmin nuvi 1350 … i želio bih ful europe maps download
Trenutno sam uspio naći i instalirati (zamjeniti), verziju CN Europe NT 2017.10
Ali koliko vidim to nije najnovije izdanje karti koliko sam tu čitao tu što ste napisali , ima NT2017.20, a možda i nešto novije ?
Molio bih link do najnovijeg ažuritanja ..
U prilogu je i slika ..treba li tamo skinuti koju kvacicu ? ili ostaviti tako kado je sad na slici , ili još nešto podesitiv ili pobrisati
A i kad spojim navigaciju na program Garmin Express, kaže mi da je dostupno ažuriranje karti
Nemam baš iskustva s navigacijama
hvala
![]()
Imas tri posta iznad link na nt karte. Nikakve kvacice. Skines sve, izvadis iso file od 4gb i kopiras ga na mesto starog iso fajla
@razjaren
Ostavi ovaj CN Europe NT 2010.10 i neka ima zelenu kvačicu .
Izvadi karticu i stavi u čitač kartica i formatiraj je , ili je formatiraj preko USB kabela , ali moraš biti siguran da je to SD .
Na SD kartici otvori folder Garmin
Pošto Ti nudi update karata preko Garmin Expressa , to i napravi . Kad se skinu sve karte kopiraj na SD karticu u Folder Garmin/gmapsupp.img
Stara karta CN Europe NT 2010.10 se vjerojatno nalazi na internoj memoriji nju bi trebalo izbrisati , a nalazi se u skrivenom folderu .Sistem .
Ako neznaš pronaći skriveni folder , onda samo makni kvačicu sa te stare karte i ostavi samo na ovoj novoj koju ćeš skinuti s Garmin Expressa
*** U slučaju da karte ne dobiješ na ovaj način , onda ćeš to napraviti ručno po sistemu Copy&Paste , a karte "Unlocked" ćeš skinuti s ovog Foruma preko Torrenta .
hvala na pomoći odradio bez problema, sukladno vašim uputama. Skinuo s torenta ( s linka kojeg ste postavili par postova prije) i ručno ubacio iso fajl (stari sa kartice, naravno prije ubacivanja, obrisao), skinuta kvačica sa CN Europe NT 2010.10 .. ostavljena kvačica na CN Europe NT 2017.20 ...... sve radi bez problema
Ne znam , nisam se baš u zadnje vrijeme bavio Garminom !?
Nemam ništa novije za sada .
@kopca
Koristim i stare karte :
GARMIN City Navigator Europe NT 2017.20
Čekam nove karte City Navigator Europe 2018.10 NT
izaći će navodno početkom ili sredinom mjeseca Svibnja .
Za ove starije uređaje .
Možda onda bude i novi SpeedCam za Garmina
Zadnji uredio walter66 : 23-04-2017 u 15:36
Bookmarks