ŠTA DA SADA RADIM???? Mobitel radi ko prije(ko zmaj). Nisam ga rastavljao, samo ga sušio. Sve je proradilo, ne moze se primjetiti razlika. JER GA TREBAM NOSITI SERVISERU ????????????????????????
Evo vidim da tu ima svega, pa da Vam i jedan serviser nešto napiše.
Kada bilo koji elektronički uređaj padne u vodu momentalno ga treba odvojiti od napajanja u ovom slučaju baterija, iako slatka voda nije toliko opasna kao morska ipak sadrži neke minerale koji mogu provoditi električnu struju i dovesti do kratkih spojeva koji mogu biti kobni po uređaj.
Zatim treba uređaj dobro osušiti i što prije odnjeti u servis.
U servisu se radi sljedeće: Prvo treba sve rastaviti do detalja, ovisno o stanju treba ga restaurirati što je moguće više i opreznije, pomoću ultrazvučne kadice, u koju ide neko od otapala, odstranjuje se eventualno nastali oksid. Zatim se ponovno dobro osuši i nanese nešto od sredstava npr. kontakt spray, ali ne WD, da bi se uklonio prah koji ostaje od otapala. Nakon toga ovisno o situaciji može se uređaj prelemiti najčešće koristeći vrući zrak ali ponekad nije potrebno. I to je to, ako ne radi onda je nešto od elektroničkih komponenata izdahnulo, za što opet postoje različite metode utvrđivanja kvara.
Ono što si možete napraviti u koćnoj radinosti je da nakon sušenja sve lijepo rastavite i okupate u kontaktu, nabolje kistom, osušite, sastavite i probate da li radi, ako ne onda je ovo vjerojatno jedini postupak za oživljavanje.
I jedan savjet ako Vam se ipak dogodi ovakova katastrofa i ako mob nakon prvog sušenja radi, nemojte ga koristiti, barem dok ga ne okupate u kontaktu.
Bart
ŠTA DA SADA RADIM???? Mobitel radi ko prije(ko zmaj). Nisam ga rastavljao, samo ga sušio. Sve je proradilo, ne moze se primjetiti razlika. JER GA TREBAM NOSITI SERVISERU ????????????????????????
Old school: Siemens M35, Motorola V500@V600, Nokia 7250, Motorola A925, SE P900, SE T610, Motorola MPX200, Motorola MPX220, Motorola V3 Black
Now: MDA Compact@i-Mate Rom 1Gb MMC
Pa bilo bi uputno da se detaljno očisti, ali ovisi i kakvom serviseru ćeš ga odnjeti, možda će ti uzet pare i ne otvoriti ga, a možda će ga i temeljito razvalit, tko zna. U tom slučaju bolje da ga niti ne nosiš.
Bart
gospon serviser imam i ja jedno pitanje pa cu samo jedno pitanje off topic (nadam se da se modovie nebudu ljutili) prije par godina mi je pao g-shock casijev sad u vodu i odonda ne radi svijetlo pozadinsko....dali je moguce to popravit bez zamjene vitalnih djelova sata...znaci da me izade jeftino, tnx
kontam da ti je otišla pločica koja proicira svjetlo kada stisneš ili namjestiš nešto na satu....ne treba zamjena vitalnih dijelova...samo te malo pločice koja se nalazi ispod displaya...kad rastaviš sat i skineš display ona ti je odma ispod.......Izvorno postao sodom
ili ako je nedaj bože ušla voda unutra pa negje napravil kratki spoj na vodovima do te pločice...
Bookmarks