Korisnici HT-a nisu zaslužili nista bolje kada prihvaćaju plaćati 50 odnosno 59 kn opcije prejaka i zmajska.
Slične opcije drugi operateri nude od 29 do 39 kn, i obračunavaju 10 ili 100 kB data promet.
Nitko ne komentira povecanje obracunske jedinice za internet na 1Mb!!
Hrvatski Telekom je korisnicima bonova poslao obavijest o promjeni obračunske jedinice podatkovnog prometa, a vrijedi za sve tarife osim za Zmajsku i Prejaku opciju. Umjesto dosadašnjih 10 KB ili 100 KB, ovisno o tarifi, obračunska jedinica će od 3. lipnja iznositi 1000 KB, odnosno 1024 KB (1MB).
https://www.hrvatskitelekom.hr/obavi...vijesti-9-2015
Korisnici HT-a nisu zaslužili nista bolje kada prihvaćaju plaćati 50 odnosno 59 kn opcije prejaka i zmajska.
Slične opcije drugi operateri nude od 29 do 39 kn, i obračunavaju 10 ili 100 kB data promet.
Upravo tako. Ljudi pristaju na 1MB u zmajskim opcijama, pa sada povećavaju na svim tarifama. U paketu je 1MB prevelika obračunska jedinica, a pogotovo izvan paketa kada plaćaš redovnu cijenu.
Isto kao što Vip u Srbiji ima obračunsku jedinicu za pozive 90 sekundi + 60 sekundi.
Ne znam što mi je od ovog dvoje gluplje. Kako je HT krenuo, ne bi me čudilo da uvedu ovakvo što kod nas.
Naši operateri imaju 7 (sedam) godina od našeg ulaska u EU da ukinu naknadu za uspostavu poziva... Još 4 godine će nam istu naplaćivati, sve do 2020...
Kako se uopće računa potrošnja s tim obračunskim jedinicama za internet? Jasno mi je za pozive, pričaš manje od 1 min i zaokruži ti na minutu npr.
Nadam se da ne ode za svaku notifikaciju što dobiješ 1mb?![]()
Racuna se session, kada se spojis na wifi ili kad ti pukne net - to je obracun i onda se zaokruzuje po obr.jedinici. Ako se spajas na net 10 puta na dan samo da vidis mail to je onda kaos tarifa. Ako si spojen duze i ekšli trosis net na surfanje ili yt, tih 1 ili 10MB nije puno.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Ja imam po 700tinjak spajanja mjesecno. To bi znacilo da bi imao minimum 700MB prometa (iako realno imam bar duplo manje buduci da vecina tih spajanja ne trosi ni MB)
Sve ovisi koliko si potrošio od te jedne jedinice. Nekad potrošiš 100 kB, nekad 900 kB, ali u oba slučaja ti se naplati kao da si potrošio 1 MB.
EDIT: Molim da se naslov promijeni u 1 MB jer 1 MB ≠ 1 Mb.
Bookmarks