Pozdrav
Imam Mio DigiWalker C320 i htio bi ga "upgrade" tj. staviti neki program za navigaciju sa novim kartama. Na njemu je zadnji Mireo BE 3.16 ali su najsvježije karte HR I BIH 2013 a Europa 2012. Radi na WIN CE 5.0.
Što predlažete?
Pozdrav
Imam Mio DigiWalker C320 i htio bi ga "upgrade" tj. staviti neki program za navigaciju sa novim kartama. Na njemu je zadnji Mireo BE 3.16 ali su najsvježije karte HR I BIH 2013 a Europa 2012. Radi na WIN CE 5.0.
Što predlažete?
Ubaci Neki igo i nove mape i opet si kao novi
Kako da ga otključam prije nego stavim Igo ili što drugo?
Where Does He Get All Those Wonderful Toys ?
Ma sve sam to već provrtio po internetu i isprobavao na uređaju ali nikako ga natjerati da pokrene Igo ili bilo što drugo. Instaliram launcher ali ne otvara navigacije.
Zavisi koji si "launcher" instalirao i dali je dobro adresiran , odnosno dali si mu zadao dobru putanju do "nekog" navigacijskog programa .
Ne mogu znati što si Ti sve radio i "provrtio" na uređaju . Da su gore izvorne (tvorničke) postavke onda bih Ti mogao dati upute kako instalirati
iGO8 ili iGO Primo , ovako napamet i bez uređaja ne mogu ništa napraviti . Imaš li uopće originalan backup (arhivu) uređaja !??
Vratio sam izvorne postavke iz backup-a, ako mi možeš pomoći oko IGo-a bilo bi super.
Treba napraviti unlock :
( prije svega napravi backup postojećeg stanja )
Mio_Moov_Unlock.rar
Link: http://www16.zippyshare.com/v/Osos2U2g/file.html
Ovdje pišu upute , ali moraš prevesti sa (vjerojatno) poljskog jezika .
@krehula
Edit: Nisam baš siguran dali će radit unlock , jer Tvoj uređaj nije Mio Moov 320 , nego Mio 320
Pogledaj ovdje:
MIO C320 - SLiMio unlock (July)
http://www.gpspassion.com/forumsen/t...OPIC_ID=109224
Zadnji uredio walter66 : 23-04-2017 u 13:58
Ne kužim ali neće svaki put kad izvadim SD karticu uređaj je na starome. negdje grišim ali ne kužim gdje nekolko verzija unlockla sam napravio i sve uspio dobiti da radi ali kad isključim sve iz početka???
Po tome Unlock mora biti prisutan kod podizanja uređaja !
Teško je ovako kad nemam uređaj .
Pokušaj instalirati iGO u MioMap folder , nemoj ni u kom
slučaju izbrisati datoteke AppStartupSec.exe i AppStartupSec.ini
ako postoje , i iGO.exe preimenuj u MioMap.exe . Pripazi da
Ti je u sys.txt dobro napisana putanja .
Primjer:
Sys.txt
[folders]
app="\My Flash Disk\Program Files\MioMap"
has_secondary_root=1
[gps]
port="Auto"
baud="Auto"
set_messages=0
Ma to me i mući problem je što ja ostavim unlock na kartici no kad ugasim i ponovo upalim uredjaj on pokrene svoj shell a onda moram izvadit i umetnut karticu i on se otključa i mogu delat kaj ocu i sve OK dok ga ne ugasim, no još više me mući zakaj neče kad ja zamjenim MioMap u folderu s iGO pokrenut iGO, recite mi od kuda ste vi i ako imate volje da vam pošaljem uredjaj i kolko para samo da ga osposobim je se sramotim kod susjeda drugi i opet neide?
Misliš da bih ja to mogao napraviti , odnosno popraviti što je netko prije tebe ili Ti pokvario !??![]()
Probaj ovaj unlock piše da je za tvoj uređaj
https://www.sendspace.com/file/1iuvdm
Dajte mi recitze gdje se spominje taj unlock jer uz njega nema nikakvo objašnjenje a u njemu se nalaze dva fajla koja ništ ne pokreču?
kao prvo ,koji sad unlok onaj iz post #9 ili iz post #14 !?
u gornjim postovima ti je objasnjeno sto treba uraditi , a neka posebna objasnjenja za to ili mozda tko je uradio unlok , kako je uradjen to neces naci , mozda u nekoj hakerskoj skoli !
osnone radnje sto i kako treba uraditi to znas inace prije nego si nesto uradio na tom uredjaju trebao si upitati za savijet i bio bi danas bez problema !
ali sto je tu je !
onako osnovno : formatiraj sd karticu na fat 16 ili na fat 32 ovisno kolika je velika sd 2ili 4 Gb , kopiraj unlok u root na sd karticu i pokreni navi , i zamoli onog gore
da sve bude ok !!
Name: Mio DigiWalker C320 unlock.rar
Link: http://www13.zippyshare.com/v/AWWk3q7x/file.html
Size: 76.19 MB
Ovdje sam postavio isti taj Unlock , za koji nemam objašnjenja , jer ništa ne piše
Forum s kojeg je to skinuto više nije u funkciji , prekinuo je sa radom još 2012/13 .
Za onog koji se razumije u Unlock za Mio , lako može ustanoviti po detaljima gdje
se ubacuje ,na internu memoriju ili SD karticu . Vrlo je lako zaključiti da se instalira
na internu memoriju !??
To se može pročitati u ovoj datoteci : miomap.mscr
sadržaj unutar datoteke je ovaj:
run("\My Flash Disk\MIOMAP\LAUNCHPAD\SystemInformation.exe")
kill ("explorer.exe")
XCopy( "\My Flash Disk\MIOMAP\MIOMAP\windows\*", "\windows" )
#Copy( "\My Flash Disk\MIOMAP\MIOMAP\windows\pnaoem", "\windows\pnaoem" )
Exit
Po ovome gore vidi se da je na internoj memoriji "My Flash Disk" .
Isto se može pogledati i u datoteci : MioMap0.scp
sadržaj unutar datoteke je ovaj:
call "\My Flash Disk\MIOMAP\LAUNCHPAD\SystemInformation.exe
SystemInformation.exe ima svoj SysInfoSettings.ini gdje mu je uputa za
glavno pokretanje Unlocka :
Main/main.ini - Po ovome bi značilo da se najprije pokreće putanja iz ove
datoteke , unutar nje su sve adrese koje odrađuje unlock , neću postaviti
sadržaj jer je prilično dugačak , možete s text Editorom pogledati sami .
Što bi značilo da ova druga datoteka preusmjerava na Folder "LAUNCHPAD" i
pokreće Unlock sa ikonama za pokretanje , koje se mogu po želji promjeniti
ili pomaknuti , a i moguće je i smanjiti količinu ikona za pokretanje raznih ili
više navigacija . Svaka icona ima svoju adresu s koje se pokreće i šta ili koju
radnju ili Navi Aplikaciju mora odraditi .
Da skratim unlock se može pogledati i na PC_u bez navigacije , gdje se i
podešava zato postoji SystemInformation32.exe na koji se klikne i onda
izbaci ovakvu sliku , na kojoj se može provjeriti dali je sve u redu , čak su
i ikonice u funkciji , ali ne otvaraju ništa samo ispišu adresu šta otvara ta
ikona . Slika je ispod kako u stvari izgleda ovaj "Unlock" , ja to zovem
"Moding" . Meni osobno je to vrlo jednostavno jer sam ušao u bit Modinga
Za nekoga koji to nije nikad radio ili koristio samo gotove unlocke , to je
prilično komplicirano .
Moding ima više ekrana tako da nisam stavio sve osim ovog prvog koji je
najpotrebniji za navigaciju . Nekada , kad sam ja počeo s navigacijama
bilo je moderno imati više aplikacija , pa smo isprobavali i stavljali sve
što je moglo "Navigirati" na ovim Mio navigacijama . Čak su i igrice bile
u modi , slušalo se muziku i gledalo filmiće . Sve to na onih jadnih 2GB
na internoj memoriji i do 2GB na eksternoj , odnosno SD kartici .
Tu treba imati malo iskustva , inače ništa od toga . Najbolje je to sve napraviti na tvorničkim
postavkama . Nakon više pokušaja i korištenja raznih "neuspjelih " unlocka , stvar se može zakomplicirati .
Zadnji uredio walter66 : 25-04-2017 u 20:49
Najljepše zahvaljujem ali kad ja to raspakiramisformatiram karticu i skopiram na nju ništ se ne događa onda ja probam pokrenut s SLiMio_July16 i dobijem explorer pa ručno prekopiram sve datoteke i pokrenem ručmno i sve dela ali nije trajno, tj. kad ugasim sve is početka, jel ima kakva caka da ručno to riješim ili kako da pokrenem unlock ručno iz explorera??
@krehula
Jesi li pročitao iznad što sam napisao , to je dio opisa kamo ide Unlock koji je postavio @mirkeclj
ja sam samo stavio drugi link koji je brži , da je lakše skinuti . Pročitaj još jednom ili više puta ,
post #17 , možda shvatiš "point" .
Pogledaj ovdje Unlock je ubio Explorer:
run("\My Flash Disk\MIOMAP\LAUNCHPAD\SystemInformation.exe")
kill ("explorer.exe")
Ne mogu sve pisati u detalje jer ne bismo završili do Božića . Ja pišem jedno , a Ti pitaš za nešto
posve drugo . Nema pokretanja Unlocka direktno iz Explorera , to niti bi imalo smisla , a nebi ni
radilo ili nebi pronašlo navigaciju . Gore piše da se stavlja unlock s ona dva Foldera koji se dobije
na Internu memoriju ili kako to Mio zove "My Flash Disk" . Osobno sam koristio ovaj isti Unlock uz
malu prilagodbu prema mojim potrebama na istoj takvoj navigaciji . Nemam je više , odavno sam je
zamijenio s drugom Mio Navigacijom .
Možda jesi lokalni IT majstor - serviser , ali ostavi se navigacija , mislim da smo u Temama prije
shvatili da Ti taj posao baš i ne ide , a susjedi i prijatelji neka se snađu kod nekog drugog koji se
malo više kuži u ovu tematiku (navigacije) .
Zadnji uredio walter66 : 25-04-2017 u 21:44
Najljepše zahvaljujem ali evo nakon tri dana muke i kopkanja uspio sam riješiti problem je bio u ovom ppathu;
[MioMap]\SDMMC DISK\Cardinale\Cardinale.exe
[MioMap]\SDMMC DISK\Cardinale\Cardinale.exe
[Audio]\My Flash Disk\Program Files\MP3Player.exe
[Audio]\Windows\MP3Player.exe
[Setting]\My Flash Disk\Program Files\Settings.exe
[Setting]\Windows\Settings.exe
iz nekog razloga on se preimenovao da pokreče s SD kartice i ništa se nije događalo pa sam ga ja malo prepravio i sad mi kad pokrenem player otvori novu ljusku od unlocka s koje uredno pokrenem Igo s SD kartice, a na ikonu navigation ostane funkcionalan i Cardianle no kako ga je vrijeme zgazilo radi i kad umjesto Cardinale upišem MIOMAP\MIOMAP\MioMap0.exe opet pokrene unlockirani shell. nisam stručan u nazivima ali eto radi.
[MioMap]\My Flash Disk\Cardinale\Cardinale.exe
[MioMap]\My Flash Disk\Cardinale\Cardinale.exe
[Audio]\My Flash Disk\MIOMAP\MIOMAP\MioMap0.exe
[Audio]\My Flash Disk\MIOMAP\MIOMAP\MioMap0.exe
[Setting]\My Flash Disk\Program Files\Settings.exe
[Setting]\Windows\Settings.exe
Bookmarks