Vjerojatno 19×75kn (+ mozda 5×15, al nisam siguran).
Nisi uzimao mobitel pa nemas ni ostvareni popust na uredjaj.
Kako se racuna koliko trebam platiti ako prijevremeno raskinem ugovor.Citao sam da pise ili ostatak ugovora ili platiti popuste ostvarene.
Uzeo sam tarifu bez granica S+ 60kn/mj na 24 mjeseca bez mobitela.Sad gledam na njhivom sajtu ta tarifa bez ugovorne obveze je 75kn/mj.Znaci 15kn popusta mjesecno.
http://www.vipnet.hr/tarife-bez-granica-plus
5 mjeseci sam pretplacen.
Ako sam dobro shvatio taj zakon onda imam 2 opcije : 19 preostalih mjeseci*60kn=1140kn ili 5mjeseci*15kn popusta=75kn?
Dobio sam novu karticu,neznam koliko to naplacuju.
Unaprijed hvala.
Zadnji uredio Marko984 : 19-02-2016 u 03:47
Vjerojatno 19×75kn (+ mozda 5×15, al nisam siguran).
Nisi uzimao mobitel pa nemas ni ostvareni popust na uredjaj.
Sigurno neces platit samo 5×15kn. To bi znacilo da, ako ugovor zelis raskinut nakon samo mjesec dana, raskid ces platitu samo 15 kn, a ako ga zelis raskinut nakon 23 mjeseca, platit ces 23 puta vise, a to nije logicno.
Zasto nebi bilo logicno,ako si koristio popust 23 mjeseca placas 23 puta vise nego netko ko je koristio popust samo 1 mjesec.
Evo sta pise na hakom stranicama
http://www.hakom.hr/default.aspx?id=1362Mogu li ranije raskinuti ugovor sklopljen na određeno vremensko razdoblje?
Pretplatnik u svakom trenutku može raskinuti ugovor. Pretplatničkim ugovorom može se utvrditi da u slučaju kad se ugovor raskida prije isteka predviđenog roka trajanja pretplatnik mora platiti naknadu za raskid koja može biti:
mjesečna naknada za ostatak trajanja ugovora ili
naknada u visini ostvarenog popusta na proizvode i usluge ako je povoljnija za korisnika.
Ova tvoja cifra je zbroj prvog i drugog,a tamo pise prvo ili drugo.
Natrag na taj primjer od 23 mjeseca protiv jednog.Ovaj sa 23 mjeseca bi platio 60kn jer mu je jeftinije platiti 60kn jos jedan mjesec za ostatak trajanja nego platiti cjeli popust koji je dobio u 23 mjeseca 23*15=345.Izvorno postao miro29
I meni se cini da je 5x15kn jako dobra cijena za raskid,zato i pitam tu.
Zadnji uredio Marko984 : 19-02-2016 u 21:23
Onda bi svi raskidali leva leva da je to tako
hahaha
Cemu ugovorna obveza ako je mozes raskinut za samo 15 kn??
Ugovornom obvezom, obezao si se da ces necije usluge koristit 24 mjeseca. To nekome (operateru) jamci da ce na tebi zaradit 24*xy kuna. Sad odjednom, ti bi nakon npr. mjesec dana raskinuo ugovor i to platio samo 15 kn. Njemu je ocekivani prihod zbog toga 24*xy-15kn manji. Netko tko zeli nakon 23 mjeseca raskinut ugovor, platio je 23*xy kn. To je samo xy kn manje od ocekivanog prihoda. I sad bi on trebao platiti vise (22 puta vise) od tebe iako je operater ostao bez samo xy kn ocekivanog prihoda?
Ugovorna obveza operateru sluzi da nekog veze za sebe na npr 2 godine. To mu jamci prihod od bar 24 mjesecne pretplate. Tebi, u zamjenu, daje "popust" na mjesecnu pretplatu
Realno, to je i normalna cijena te pretplate jer ce gotovo svi radije platiti manje nego vise (uzet ce ugovornu obvezu ili otici drugom operateru).
Probaj zatrazit raskid pa ces vidjet koju cifru ce ti izbacit.
Moze se zatrazit info. izracun, bez obaveze
Da. Zatraži izračun, pismeno, faksom ili mailom da ti dostave poštom odgovor. Uglavnom, napismeno traži.
Meni je u vipu za internet nakon 3mj raskid bio 0 kn a potpisao ugovor na 24mj. i kupio usb-stick. I na izračunu stajalo:
1. Popust na uređaj - 1500kn
2. Popust na tarifu - 0kn
Za mene se naplaćuje povoljnije a to je 0kn. Zato jer je u uvjetima korištenja stajalo da se na tarifi 0kn (tj. koliko potrošiš) ne naplaćuju penali nakon 3mj obaveznog korištenja. Za ostale tarife navodilo neznam 100kn puta broj mjeseci...
Vidi nakon koliko (mislim 12mj) možeš prijeći na nižu tarifu (XS) ili tako nešto pa su onda još manji penali.
Zaboravio sam napomenuti da su mi na prodajnom mjestu govorili kako su penali 40kn puta broj mjeseci, pa 99kn puta broj mjeseci, pa nešto treće na SZK...
Zadnji uredio mlesic : 21-02-2016 u 14:32
Bookmarks