Gle, imessage možeš aktivirati po mail adresu kroz apple ID, ali ne i po broju, kako se moglo do 01.02.2016. Što je oke ako si ipad korisnik jer na ipadu ni nemaš telefonski broj. Ali nije okej ako si iphone korisnik. Kad pošalješ nekome imessage, pisat će mu tvoj mail, a ne tvoj tel. broj.
Broj ti neće aktivirati na novoj 4G SIM kartici. Nakon 2 dana natezanja, konačno su mi to rekli. Znači aktivirati broj sa 4G sim karticom (a vjv ni sa starim 3G karticama jer su nešto mjenjali na mreži - možda rboki ima pravo) nećeš.

I potrošnja nastaje svaki puta kad uređaj pošalje SMS za aktivaciju broja. Ako ugasiš imessage i opet ga upališ, uređaj šalje sms, ali ne dobije odgovor. Napravi to 10 puta i uređaj će taj sms 10 puta poslati. Ljudima su nastajali troškovi jer im aktivacija po broju nije uspjela i išli su opet paliti aktivaciju i tako svaki dan.. par puta dnevno.. i eto ga na.

E sad, da li su oni u međuvremenu stavili nekakve filtere na brojeve na koje se šalje aktivacijski SMS pa ih po automatizmu neće naplaćivati, ili će reducirati mjesečne račune - ne znam niti me briga.

Ja samo želim koristiti imessage kako sam ga koristio do 01.02.2016. po telefonskom broju. A ne po mailu.