…kao što sam i najavio u jednoj temi davam krati osvrt na staru Nokiu model 6680. Inače kolekcionar sam smartphone mobitela, uglavnom Nokie i nešto Sony Ericsson modela. Modela koji su pred skoro deset i nešto manje godina vladali scenom. Modeli koji su onda nešto značili, bili top modeli, a danas imaju kolekcionarsku vrijednost.

Neću raditi review modela, već kraći osobni osvrt. Za specs: http://www.gsmarena.com/nokia_6680-1045.php

Nokia 6680 kada je izašla već davne 2005. bila mi je wow ali i preskupa za kupiti, zato sam je nabavio danas kao kolekcionarski primjerak, naravno da sam si dao gušta i desetak dana koristio. Osobno možda jedan od najljepših mobitela ako i ne najljepši općenito (uz Nokiu E71 koju imam od kako je izašla i još je koristim). Znam da sam je uvijek gledao i divio se. Ali nikako da dođe na red…

Ono čemu se i danas divim po meni najljepši Symbian S60 UI (ako ne i općenito, mada mi se i UIQ 3 dopada), istina nije nativno moćan mogućnostima kao S60 v3 ali UI je nenad….v.

Ako se ne varam, dotični model je bio prvi Nokijin, ili čak i općenito 3G model na našem tržištu. Evo i podsjetnik u slikama za staru gardu i za one koji ne znaju neka vide iz prve ruke.

Općenito mobitel je na mene ostavio veliki dojam ljepote, elegancije… jedan vrijedan kolekcionarski primjerak.

…u jednoj drugoj temi (nastavak na ovu) složim svoju kolekciju ostalih mobitela.