-5" 720p ekran
-1 GB/8GB memorija, 2GB/16GB memorija
-IPX 7 certifikat
-Snapdragon 410
-13 mpx baterija
-2470 max baterija
Otvorio temu jer vidim da je nema,a i zato jer sam se do jučer družio s gore navedenim uređajem pa da malo podijelim dojmove.
Nabavio je prije 10ak dana i uzeo model sa 8gb jer onaj sa 16 nije bilo.
U pakiranju nema punjača ni slušalica,već samo upute i USB kabel (klasika)
Budući da u kući imam i Moto G prve generacije, a koristio sam kratko vrijeme i drugu, moram priznati da je trenutni model osjetan skok naspram svojih prethodnika. Straznja strana je mi se činila kao gumirana (premda se svejedno radi o plastici) i baš dobro lezi u ruci, iako je sam telefon nešto deblji naspram G1 i G2.
Prilikom prvog paljenja, ekran mi se činio nekako blijed i boje kao da su malo isprane, no ovo je vjerojatno subjektivan dojam, budući da sam uglavnom koristio uređaje s amoled ekranima -a i radi se o low budget telefonu pa se više ni ne moze očekivati (btw.navodno se radi o istom ekranu kao na 2nd gen). Naravno,daleko od toga da je ekran loš..
Stvar koja me odmah "kupila"je aktivni ekran koji radi slično kao na X modelu, a radi na principu kada je zaslon ugašen i telefon se ne koristi, prilikom dolaska bilo kakve notifikacija,uzmete telefon u ruke i na zaslonu se pali od ikona od te obavijesti (aplikacije) zajedno sa satom...Šteta što nije amoled da baš pali isključivo pixele od ikone, ovako se malo kuzi da ipak cijeli ekran upali (crno)
Dodao bi da je baš taj feature zamijenio svijetlo za obavijest (notification light) kojeg više nema.
Uređaj, premda sa samo 1GB rama je radio odlično, bez ikakvih trzanja ili osjetnog lag-a. Baterija je također vrlo dobra,meni uz osjetno korištenje po pitanju telefoniranja,sms-a i surfanja trajala dan je i pol...S time da moram napomenuti kako nemam niti jednu aplikaciju od društvenih mreza (instagram,facebook i sl) koja bi sigurno "pocuclala" koji postotak više. Kvaliteta razgovora je za Motorolu, standardno odlična.
Osjetni skok naspram prošlih modela serije G je i kamera. Slike fotografirane po danu su dobre,a i one u tamnijim prostorima su sada nešto bolje kvalitete (nisu više katastrofa). Nazalost, kako sam telefon neplanirano i na brzinu prodao, a dropbox sa camera uploadom nisam imao instaliran, nemam više slika da ih eventualno prilozim kao dokaze.
Uglavnom, po meni je uređaj odličan i mislim da za te novce (ako gledamo punu cijenu u trgovini),boljega nema.

Odgovori uz citat
Bookmarks