Što se tiče aluminija i kućišta, ovo na 6S je za 1 gram LAKŠE od onog na 6. Čvršća je legura ali je lakše kućište. No, radi se upravo o 3D Touch dodatku koji je za duplo otežao "screen assembly", uz malu pomoć ovog novog stakla koje je rađeno onom nekom (ne-mogu-se-sjetiti-imena-dual-ion-exchange-nešto) tehnologijom koja je, navodno, najčvršća - ali je dodala i koji gram na težini. Ukratko, nakon rastavljanja i vaganja, vele da je ta razlika u težini upravo do displaya.
Što se baterije tiče, Apple ne specificira mAh veličinu (mada to nije teško saznati), no tvrdi da je standby/usage time ostao isti. Dakle očito su optimizirali HW/SW tako da i manja baterija daje iste rezultate kao na šestici.
Meni osobno iOS9GM (a i sve bete sam vrtio) nije baš štedljiv (šestica), dapače, čak bih rekao da mi baterija nešto kraće traje. Ono što impresionira, kad se pogleda ukupno stanje, je da su dodali novu tehnologiju (3D touch), dodali jači hardver (kamere, procesor, grafika), smanjili bateriju, i dobili iste performanse glede trajanja. Ako je istina, to nije mala stvar...

Odgovori uz citat

Bookmarks