da najprije (iako bez citata) komentiram expresso...

screen on time nemam pojma... budem danas na kraju dana pokušao se sjetiti pa onda stavim screenshot, ali mislim da je i SoC dosta varljiva stvar (hipotetski npr. i kod mene koji non stop na mobitelu čitam jednu te istu tekstom tešku, ali grafikom laganu stranicu će ekran biti ON, kao i npr. kod tebe koji non stop igraš neku igru... oboj imamo non stop ekran ON, ali kladio bi se da će se baterija u drugom hipotetskom slučaju brže trošiti ... ispravite me vi koji znate malo više o ovome ako sam omašio)...

u svakom slučaju, ono što ja gledam kod baterije jest može li mi cijeli dan izdržati bez punjača ... dan izgleda ovako ... dizanje s punjača između 7 i 8 ujutro, stavljanje na punjač oko 23 navečer. u međuvremenu su dva exhange maila uvijek u push modu, bluetooth, nfc, wifi, data i manje više sve ostalo je cijeli dan ON, dnevno pročitam dosta mailova na telefonu, podosta i surfam po indexu, jutarnji, večernji itd., pogledam nekih 30 min youtubea i odigram nekih 30 minuta neke blesave igrice... malo whatsup, malo svi ostali programi... sve u svemu rekao bi da sam dosta heavy user, svakako bliže tome nego nekom casual ili light useru ... G4 baterija to izdrži... knap i jedva, ali izdrži, sony bi vjerojatno bio malo bolji, ali na G4 imam rezervnu bateriju (tj. naručio sam je) pa mislim da je to kao izbrisano... S6 ovo gore ne može izdržati (jedini drugi telefon koji mi tako nešto redovno nije mogao izdržavati je bio nexus5 kad sam ga imao i on je bio daleko najgori... znao sam ga ispraznit do 14-15 sati...)

što se tiče veličine u odnosu na G2 nemam pojma... dolazim sa Note4 i makar ekran nije puno manji, u ruci je osjetno manji... pretpostavljam da zakrivljena pozadina tome jako puno pomaže... čak mi je nekako i manji od Z3 (ali draga na svom drži case, pa vjerojatno to dodaje malo bulka) možda zato što je Z3 tako uglat cijeli... S6 je manji u ruci definitivno...

za sve ovo što si ti nabrojao mislim da bilo koji može... samo je pitanje detalja... e da, palo mi na pamet, Z3 dođe s microUSB to USB dongleom (onaj kojim možeš bilo koji usbkey koristiti kao memoriju telefona), ostali nemaju to... ako je to nešto što te zanima...

koza na G4 je ok (meni nije ništa posebno, ali to je možda samo stvar mog (ne)ukusa), ali navodno se dosta brzo uništi (ali barem možeš naručiti novu pa zamjeniti)...

1+2 će pasti cijena čim krenu pozivnice ... što bi moglo biti relativno brzo...

Ico....

note5 bi mogao biti super (iako je meni i note4 hardverski dosta dobro izgledao), ali taj softver na svakom samsungu mi je kao nešto što bi samo majka mogla voljeti...

LG-u pada cijena puno brže od ostalih, tako da je netko primjetio to dosta dobro... što je ok naravno kad kupuješ, ali te bude zabolilo kad budeš prodavao...

na kraju...

S6 je meni ljepši i od G4 i od bilo kojeg ovdje telefona koji se spominjao, ali su me na kraju 3 stvari od njega otjerale (a) baterija, (b) ekran (ipak sam navikao na malo veći.. pa once you go big you don't go back) i (c) softver (na samsungu... iako da je samo ovo oprostio bi...)