Marshmallow, cool. Tako sam i mislio. To se pretpostavljalo već dosta dugo, ima bar nekih 5-6 mjeseci, još otkad je netko negdje objavio ovaj user art:
Fragmentacija? Mislim da ih nije pretjerano briga za to.![]()
Evo, sada se zna sto oznacava slovo M u novoj inacici Android OS-a - Marshmallow. Nagadjalo se da ce nositi broj 5.2, no ipak je novi broj u pitanju. Navodno ce donijeti jos bolje raspolaganje RAM memorijom, a i trajanjem baterije. Preview verzije su odavno vani, a orava stvar ce biti na Nexusima ovu jesen.
A Google se ocito nece skoro rijesiti fragmentacije, Lollipop se ne nalazi ni na 40% uredjaja.
Zadnji uredio Inovator : 18-08-2015 u 21:26
Marshmallow, cool. Tako sam i mislio. To se pretpostavljalo već dosta dugo, ima bar nekih 5-6 mjeseci, još otkad je netko negdje objavio ovaj user art:
Fragmentacija? Mislim da ih nije pretjerano briga za to.![]()
Njima je bitno da se Google Play servisi updejtaju i da su svi manje više na dovoljno visokoj verziji. Fregmentacija je ionako gotovo nemoguća za riješiti u ovom trenutku sa ovim načinom distribucije.
Ma problem je u proizvodjacima i customizaciji...
Mene vise cudi da ni Lollipop nisu ispeglali do kraja. On je od samog starta predstavljen neispoliran. Jednostavno ima bugova, a da ne spominjem da u zadnjem updejtu nisu ukljucili sve fixove za stagefright exploit. S druge strane, svidja mi se kako cesto izlaze updejtovi, pritom mislim na one male nebrojcane updejtove r1, r2 itd...
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Lizaljka je točno qrac. Vratit cu se cim prije na KK. Žalosno da s novijom vrrzijom trokira. Na Kit katu nikad. Radilo sve ko metak.
Mene jedino na KK sto hebe, a nemam blage veze otkad je tako ni zasto, je kasnjenje push poruka na wifi/data. Izubijao sam se od opcija ali poruke i dalje random kasne 1-30min. Na LP mi nikad ne kasne duze od 1min.
Ne znam kako fercera taj Doze u 6ici, trebalo bi provati koliko kasne poruke i koliko se isplati naspram ustede baterije
Prelazak na ART nije donio ocekivana ubrzanja, ipak.
Meni se nekako cini da je Android sa svakom novom verzijom sve sporiji. Ako sa 6.0 ne krene nabolje na prosjecnom HWu bez potrebe za 3+GB RAM-a, valja se okrenuti drugim platformama.
@yager : da ali nije do toga. Ista stvar na tomatu bila. Bonbon mi radi super na LP ako to pitas![]()
Meni je ART donio osjetne promjene na KK u usporedbi s Dalvikom. Aplikacine se jednostavno puno brze switchaju i startaju, nema onog delaya. Govorim za N5, isti KK rom. Na LP su malo usrali s animacijama i sve se usporilo. Malo ubrzati animacije i djeluje ok...
Na svakom 4.0+ Androidu se pod dev options mogu ubrzati ili potpuno isključiti animacije.
Na 5.0+ možda neka animacija i ostane, ali dobar dio njih se isključi.
I tako, izasao MM. Budemo sutra probali to cudo.
Meantime, jedan malo dublji review:
http://arstechnica.com/gadgets/2015/...ghly-reviewed/
I factory images za N5, 6, 7 (2013), 9 i Player:
https://developers.google.com/androi...s/images?hl=en
Probao, vidio, vratio se na LP.
Ukratko dojmovi na Nexusu 5:
- brz je u pm! Sve radi glatko i lipo. Nove animacije su ljepse, ali opet sam ih morao spustiti na 0.5.
- lajkam vecinu novih featurea, permission managment, novi text selector je puno prakticniji..
- doze nisam previse dozivio.. jednu vecer na 3G mi je malo cuclao, a drugu na wifiju je drain bio 2%/h. Ne znam... Mnogi se zale na taj wifi
- baterija opcenito je katastrofa kada mob aktivno koristis. Nije mi jasno to bas, ali 2 dana se nisam odvajao od punjaca. Uobicajeni nacin koristenja, dok na LP u 20% kontinuiranog koristenja imam vise od 1h sot, na MM u istom periodu jedva 40min. Razocaran. Na kraju sam ubio pola miljona aplikacija i obrisao svakakva stock sranja, ali baterija i dalje traje isto.
Prvi put u zivotu sam jedan dan bio na stock romu i koristio ga kao noob. Bez roota. Ne mogu ja to
Zasad vratio LP backup i uzivam u trajanju baterije. Cekam custom romove pa cu se opet igrati.
Malo se ponovio i nakon dosta kontanja što uzeti sa što manje "kemijanja s fleshanjem/romovima" uzeo Lenovo K5 note, trenutno je gore lolipop 5.1 ali nudi mi se nadogradnja na 6.0 Marshmalow pa me zanima isplati li se preći na novi OS ili da ostanem na 5.1 pošto o novom neznam ništa te kako bi se mob ponašao s njim glede rada i što dobivam s prelaskom na novi.Ima li pomaka na bolje i što?
Trenutno sam oduševljen s mobom ali treba malo prilagodbe pa onda objektivno dati sud.
Ako može malo pojašnjenje/savjet bio bih zahvalan.
@Smile to ti je vrlo individualna stvar i ovisi najvise o proizvodjacu tvog moba koji prilagodjava update tvom mobu. Primjera radi, meni je 6.0 trenutno najbolja opcija, iako mi se nudi update na 7.0 - koristim Nexusa. Mojoj curi se nudio update na 6.0 i odmah sam ga napravio. Ima Motorolu, i nakon par dana skuzili smo da je update los. Sad moram ponistiti garanciju da bi joj mob vratio na 5.1 s kojim je bila prezadovoljna.
Probaj pronjuskati po netu sto korisnici pisu za konkretno tvoj model moba. Bojim se da univerzalnog odgovora nema. 6.0 je tehnicki gledano bolja verzija od 5.1 i donosi znacajne novosti.
Bookmarks