Znači TN ništa, a šta sa IPS-om? Ne smeta ti IPS glow na većini tih ekrana?
Ukratko:
tražim best buy monitor veličine 22 ili 24'' (može i koji inch gore dolje ako baš ima nešto što je "više best buy").
Moje korištenje se svodi na browsanje, pisanje dokumenata i programiranje za faks te gledanje videa.
Ono što mi je bitno je da crna zaista bude crna jer me to trenutno izluđuje na laptopu i zapravo zbog toga i kupujem monitor
Dodatna prednost bi bila da ima i ugrađene zvučnike, tako da minimiziram potrošnju prostora na stolu
Tnx unaprijed![]()
Zadnji uredio Sniper : 19-05-2015 u 21:50
Znači TN ništa, a šta sa IPS-om? Ne smeta ti IPS glow na većini tih ekrana?
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Dell npr. U2414H ili slično. Vrhunski monitori.
Bio sam nestrpljiv pa sam odmah danas popodne kupio Dell U2412M. Čitao sam malo reviewove i nisam našao nikakvu kritiku na njega. Mislim da će poslužiti![]()
Nisi pogriješio
Ja imam U23 nešto, nikakvih problema. Dell općenito rastura s tim Uxxx monitorima. Možda malo skuplji ali vrijede.
U2311H? Monitor ciji mi je pivot feature spasio scroll kotacic na misu![]()
U2312HM. Dobar je, pogotovo usb na boku, na novijima je sve iza, malo manje praktično.![]()
Ova tema mora da se osvjezi. Dajte mi preporuku za neki vrhunski, gejming monitor.
ovako nešto možda:
https://edigital.hr/monitor/lg-32gk8...onitor-p544234
Sve je dobro ako nije sa edigitala!
Nakon mojih nedoumica kupiti li novi laptop ili ne, odlučio sam da je najbolje rješenje ne kupiti novi laptop već uložiti u kakav-takav monitor koji će me poslužiti koju godinu. Stoga se nadam da nije problem što pitam u ovoj temi umjesto da (po meni bespotrebno) otvaram novu.
Budžet mi je 2600 kn, a zahtjev da monitor ima IPS matricu i da je veličine 22-27". Također bih preferirao WQHD (1440p) rezoluciju te da je općenito monitor dobar za informatički dizajn.
Ono što mi je upalo u oko je DELL U2518D monitor, koji se nađe za tu cijenu. Po recenzijama na internetu mi se čini kao sasvim pristojan monitor za moje potrebe, a cijenom mi je također vrlo prihvatljiv.
Alternativa bi mi bio Acer EB321HQUAWIDP, no 32" mi se čini preveliko s obzirom na to da bih ga gledao s relativno male udaljenosti. Ujak je nedavno kupio baš taj monitor i čini mi se dobar, pogotovo za cijenu, no isto tako prevelik za moje potrebe.
Ima li još koja alternativa? Po mogućnosti da je nov monitor i da je 2K rezolucije, da nije TN matrica i da potraje koju godinu. Ili bi bilo bolje pričekati još malo pa kupiti nešto bolje, možda i 4K rezolucije, iako mi se čini da je 4K možda overkill za moje potrebe i da nema smisla kupovati jači monitor?
Dell U2717D samo je izvan budžeta.
Je li bolji koliko je skupji, tj. vrijedi li razlike u cijeni? Ne treba mi za gaming, već za fakultetske potrebe.
Pogledaj malo među ovima možda nađeš nešto što ti odgovara performansama i cijenom: https://www.vidilab.com/hardver/racu...ferija/monitor
Za sada mi se Dell U2717D čini kao najbolja opcija. Budžet je povećan na 3000 kn. Ukoliko netko ima bolju ideju za te novce, neka slobodno kaže.
Nema, vrhunski monitor.
Bookmarks