Nokia je demantirala povratak.
Microsoft nije osjetio smanjenje prodaje zbog rebrandinga. Mi smo manjina ovdje koje actually povezuje Nokiu sa mobitelima, danas sve manje ljudi zapravo i zna za Nokiu kao proizvođača mobitela. Dogodit će se isto kao i sa Ericssonom, Siemensom i (vjerojatno) Sony-jem - jednostavno će pasti u zaborav većini korisnika.
Nokia je demantirala povratak.
S obzirom da se uopce to pojavilo.. vratit ce se oni s nekim kinezima.. im pretty sure..
Ne verujem da će Nokia,ako se i vrati,da se udružuje sa kinezima.
Zadnji uredio Vepar : 19-06-2015 u 07:29
Jedno je licenciranje i dizajniranje, drugo je zapravo proizvodnja i podrška.
Iskreno bio bih lud da očekujem da će to biti ona stara Nokia, ionako je sve dobro iz mobilnog djela Nokie sada u Microsoftu.
Pa ne bi se bas reklo s obzirom na to kako ide mobilnom odjelu Microsofta
Nokia ce dizajnirat i licencirat proizvod,a proizvodit ce se u Foxconnu...ne ocekujem cuda jasno,ali Nokia je jos ugledna i sigurno se u ovo nece upustiti da bi plasirali poluproizvode.sigurno su dobro odvagali rizike i svjesni su da ih ceka jako tezak posao....
Sve dobro iz Nokijinog mobilnog djela je u Microsoftu - inžinjeri, dizajneri, tvornice, quality control itd. Znači sve ono bitno za samu kvalitetu po kojoj je Nokia poznata.
A marketshare je jadan kakav je zbog OS-a, ne zbog hardvera.
E zato ce oni samo dizajnirat,a Foxconn sve ostalo...
Neka,drago mi je da su opet u igri....
Nokia je oduvijek bila sinonim za mobitel, ne sumnjam da će ponovno biti u vrhu.
Ja jedva čekam da se vrate u igru.
I nek bude Android platforma, uspjeh je zagarantiran.
Isto kao i Sony, kao HTC, kao Motorola?
Mislim, don't get me wrong, želim da Nokia uspije i da imamo što veći izbor na tržištu ali Android ih neće spasiti. Nokia više nije poznati i željeni brend, on je drag samo nama, malo starijim i upućenijim korisnicima. Danas, kad je prosječnom korisniku pojam smartphonea Galaxy ili iPhone, Nokia nema šanse da se vrati niti na fragment kakav je bila, koliko god mi to željeli.
Ostaje nam da sačekamo i vidimo šta će biti.
Ni meni nije sasvim jasno što spremaju oni u Helsinkiju.
BTW-nama kao krajnjim korisnicima je samo bitno da se brand Nokia vrati na police, ali ne kroz paletu jeftinjaka za sto kuna.
Samo, malo se pribojavam da noviteta tipa There is something in my pocket neće biti u bližoj budućnosti.
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
Nokia ce uspjeti sigurno.ne ocekujem da ce nadmasit Apple,ali zauzet ce svoje mjesto na androidu naravno...
Microsoft ide u povijest,a Nokia se vraca...kako to dobro zvuci![]()
Mislim da Nokia itekako ima sto ponuditi, jedva cekam neki njihov android.
Sjecam se jos davnih dana kad je bratic za Bozic dobio pod bor nokiu 3310. Kakva je to pila bila!
Ma da, svi se sjećamo "stare Nokie", barem mi, stara garda foruma.
A sad, što će to revolucionarno ponuditi zbilja je i meni enigma. Sjetimo se samo da su baš oni bili prvi koji su krenuli i na visok nivo postavili mobilnu kameru, MP3 playere u mobitelima, GPS navigaciju za automobile i pješake... Danas je to jednom tinejdžeru "usputna stvar" koju ima i najjeftinija Xperia u sebi.
Nemaju više Vertu, a ne znam hoće li raditi išta sa starim serijama posebno dizajniranih mobitela-Serija 8xxx koja je uvijek bila sam vrh i jako skupocjena te Communicatori ilitiga 9xxx serija.
Od OS-a sumnjam da će pokušati uskrnuti Symbian ili MeeGo jer pred Androidom trenutno nemaju šansu.
Od 2016. će to biti sasvim neka druga, nova Nokia.
Recite mi, ona ekskluziva s Zeiss optikom je bila između Nokie i CZ ili Microsofta i CZ?
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
Nokia nije bila popularna zbog imena, nego zbog kvalitete ili dizajna koji je nudila svojim kupcima. Lijepo se je prisjetit E71 ili E90 koje nisu uvjek bile najpraktičnije za nosit ali su bile praktična po funkcionalnosti. Isto tako rado se prisjetim Nokia iz serie 8... koje su izazivale VAU efekt iako ih osobno nisam posjedovao. Sjetite se 6310i koji je bio posljedni mobilni telefon jer iza njega su krenuli multimedijalni uređaji sa color ekranima, kamerama i sličnim dodacima.
Neka se Nokia vrati na te staze kvalitete i dizajna (ukoliko je moguće izdvojiti se dizajnom u današnje vrijeme) i naći će se nas koji ćemo ih slijediti na tim stazama.
Ako se planiraju vratiti sa prosječnim proizvodima bolje da i ne počinju jer Samsung je postavio visoko letvicu sa svojom Note serijom za poslovnjake dok je Apple uveo neke nove standarde i trendove u dizajnu koje treba pratiti.
Tko laže, taj i krade,
tko krade još je u Vladi ne u Remetincu.
Sve je dobro dok ne tuku !
Jos jedna potvrda povratka Nokije...
http://mob.hr/nokia-sada-i-sluzbeno-...e-2016-godine/
To je to, kako smo i predviđali, Nokia na androidu, yeeeee...
Vec vidim da ce biti MTK chipset i losi video senzori
Tko rano rani, zajebo je pjetla
Taman kad se pojavi 12-jezgreni Helio X30![]()
Napokon!![]()
Bookmarks