Imate li vi kada "ispade" mobitela (G4) da kada primate poziv i primaknete ga uhu da on ne reagira nego i dalje zvoni iako bi po pravilu trebao lagano zavibrirati i započeti dolazni poziv? To mi se događa rijetko, ali ipak... Recimo, svaki peti poziv. Pa ne znam jel do mog G4, jel to "common issue".
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
Jos nisam primjetio tako nesto. Ali nisam relevantan jer je mobitel relativno novi.
Za javljanje tim putem treba aktivirati i "žiroskop" odnosno mob treba osjetit trzaj i podizanje osim senzora svjetla. Dogodi mi se svaki 20 poziv možda, ali svaki put kad se dogodilo primjetio sam da nije bilo nekog bitnog trzaja odnosno pomaka mobitela (kao npr. sa stola na uho).
Postoji li kakva stranica za LG koja je slicna SamMobilu? Zanimaju me novosti kao i update-i, a sve vezano za LG mobitele.
ajde super :-)
Riješio sam se S6 Edge i kupio G4.
Ekran - veći je i jako dobro izgleda iako je lošiji od S6E. Prednost je kaj se ne brinem više od tome da imam crni wallpaper da malo manje šiba bateriju.
Baterija - puno bolja nego na S6E. Fakat, nakon kaj je prošao istu torturu kao S6E u obliku disejblanja aplikacija koje ne trebam kao i gašenja gimmicka koje ne trebam dobio sam za prvo punjenje autonomiju od 30-ak sati sa skoro 5 sati SoT-a (većinom spojen na WiFi). To nisam mogao niti sanjati na S6E i samo zbog toga mi je drago kaj sam zamijenio mob. Naravno, ovo je inicijalni dojam ali već sad je situacija vidljivo bolja.
Kamera - sporija nego na S6E ali po danu radi oštrije slike. Istina da je sharpening u pitanju ali osobno mi se to dosta više sviđa jer kao da izvuče detalje više nego S6E. I interface mi se sviđa. Isto tak ekipa na xda je portala kameru sa V10 na G4 tako da imam i manualne postavke za video kao i snimanje FullHD u 60FPS (kaj mi je bio jedan od velikih razloga zakaj sam ciljao i V10, čak i nauštrb lošije ergonomije).
Kvaliteta izrade - lošija nego S6E ali ne znači da je loša, dapače. Kupio sam verziju sa kožnim back cover-om i fakat dobro izgleda i stoji u ruci. Iako je dimenzijama veći nije mi toliko veći problem prčkati po njemu sa svojim batrljcima.
Also, kupio sam memorijsku od 64 gige, čekam da mi dođe kaljeno staklo kao i sitcker sa NFC čipom i wireless punjenjem tak da eliminiram i taj minus naspram S6E.
RAM management - brutalan. Drži više aplikacija u memoriji nego S6, čak i nakon MM update-a. Sistem troši 300-400MB manje nego Touchwiz i osjeti se da razlika ide prema aplikacijama.
Performanse - češće zatrza nego S6, to je sigurno. Brz je i performanse su zbilja usporedive ali osjeti se da S6 ima jači proc i da je generalno iznad G4. Igranje nisam testirao tak da to ne budem komentiral.
Međutim, činjenica da drži appove u RAM-u definitivno utječe na produktivnost i efikasnost tako da bih se usudio reći da radim stvari brže na G4.
Signal - G4 drži signal tamo gdje S6 gubi. To sam danas skužio kad sam putovao vlakom na posao, u nijednom trenutku mi nije pukla veza dok sa S6 je to bio redoviti slučaj. Nije prevelika razlika ali je razlika.
Zadnji gumbi - e ovo me fasciniralo. Imam touchscreen smartphone-ove od 2008. godine i svi, ali apsolutno svi su imali bočne tipke. Imao sam G4 možda 2 sata i skroz sam se naviknuo na zadnje tipke, toliko da sam već sad počeo na drugim mobovima prtljati oko kamera Nevjerojatno koliko su praktične.
Zvučnik - dosta glasniji od S6 ali je veliki minus to kaj je iza. No to mi nije niti bitno jer većinu vremena koristim LED lampicu da znam jel Najviše mi fali fingerprint senzor, da G4 ima to mislim da bi imao winnera samo takvog.
Summa summarum - prodao S6E, kupio G4, sa razlikom u parama se počastio karticom od 64GB, kupio si Xbox 360 kontroler i odveo curu na večeru. Bolju odluku nisam mogel napraviti.
Kao dodatak - slušalice su miljama bolje od Samsungovih. Miljama bolje.
Za moje potrebe (baterija, kamera, slušanje mjuze preko slušalica) ovo je pun pogodak. Čak mi je malo i žao kaj nisam to prije napravio.
Ja sam napravio kontra trampu, i baterija mi je puno bolja na s6e. Prosjek na Gsam battery je 4h50min, dok je max 5h30min. Preporodio sam se sto se tice baterije.
Poslano sa mog SM-G925F koristeći Tapatalk
Znaaaaaaaaaaaam
Iako, sad sam natrag na onom plastičnom coveru, testiram i uspoređujem koji mi bolje paše.
Napukla mi bocna plastika na gornjoj strani mobitela iznad prednje kamere. Nemam sliku jer nemam s cim poslikati kako izgleda. Nije se plastika razdvojila ali se vidi da je napukla. Ima li tko iskustva s tim?
Poslano sa mog LG-H815 koristeći Tapatalk
Sliknes na ogledalce
Poslano sa mog SM-G930F koristeći Tapatalk
---------- Post added at 08:20 ---------- Previous post was at 08:17 ----------
Cak su i dva puknuca. UPM. I sta sad? Servis? Da ga razhebu jos vise u agramservisu? Pa star je 3 mjeseca.
Hm. Odnesi ga na servis zbog bilo cega. Ionako ce u napomenu napisati da ima ogrebotine. Zbog bilo cega na ekranu ti zamijene kompletno kuciste. Ja prodao svoj kolegi(znaci ocuvan 10/10 doslovno, SVE naljepnice na njemu, bas sve) i pise"izgreban". Ja mail sibnuo da mi objasne kako izgreban. Kazu: ogrebotine se pojavljuju tijekom koristenja. Pa mislim si wtf. Ali zamijenili sve tako da #1
Poslano sa mog SM-G930F koristeći Tapatalk
Ma bojim se da ga ne razhebu vise nego sto je sad. Nije da mislim da su losi serviseri, ali znas kako to ide...kad sebi popravljas onda pazis na svaku sitnicu a kad drugom radis, cekas da ti ispadne sto prije iz ruke...
Kako ste zadovoljni s G4? Razmisljam da zamijenim Flex pa mi se G4 namece kao logican izbor. Slican UI, straznje tipke su mi odlicne(!), navodno puno bolji displej itd. Kamera bi trebala biti odlicna?
3310-> K750i-> D750i-> K800i(X2)-> V640i-> C510-> Motorola ZN5-> 5800XM-> N82-> N79-> N85->N86-> iPhone 3G-> iPhone 3GS-> iPhone 4-> HTC Evo 3D-> Galaxy S3-> Galaxy S5-> Lg G Flex2 -> Huawei Mate 8 x2
Ja sam nakon samsungovih flagship modela galaxy i note linije, zadovoljan LG G4, osim ove pizd..ije koja mi se dogodila s kucistem.
I ja sam zadovoljan s LG-em. Zapravo, dosta mi je bolje sjeo LG od Samsunga. Za otprilike 2300kn ga mogu uzeti novog, a za tu lovu mogu gledati jedino kineze pa se raspitujem. Najvise mi je zao sto je G4 plastican te ima taj monotoni dizajn...
Ispricavam se moderatorima, gledao sam pdf usporedbe, ali vidim da nema nista pametnog pa tu pitam.
3310-> K750i-> D750i-> K800i(X2)-> V640i-> C510-> Motorola ZN5-> 5800XM-> N82-> N79-> N85->N86-> iPhone 3G-> iPhone 3GS-> iPhone 4-> HTC Evo 3D-> Galaxy S3-> Galaxy S5-> Lg G Flex2 -> Huawei Mate 8 x2
G4 monoton?
Oprosti, ne bih se složio. Iako je stariji od nasljednika G5, zaslon je po mom sudu dosta user friendly nego na novom modelu. 5.5 inča se osjeti, i baš imaš premium osjećaj da držiš phablet. Također kod G4 mi se jako sviđa jako mali bazel na vrhu, oko ušnog zvučnika i kamere. Nekako mi ergonomski i vizualno izvrsno izgleda.
Tako da bih se usudio reći da je dizajnerski G4 u samome vrhu još uvijek (a bome i po sposobnostima osim baterije).
Mario30, ne moraš se bojati da će ga razhebati baš toliko na servisu. Ipak šarafi dobro drže
Savjetujem ti, kako vidim na slici, nije to baš nešto zbog čega bi morao slati mob na servis. Što ga manje paziš, duže će izdržati. Znam jer sam i ja baš takav, da je to teško, ali kada se jednom pomiriš s time, onda te takve stvari više ne okupiraju. Ovo je dobro za mentalno zdravlje![]()
U Mobisu!
Pa je, meni osobno je to monoton dizajn, no, to mi nije bas toliko bitno ako je ostatak mobitela dobar, a po svim recenzijama je.
Manje-više svi se drže nekog svog dizajna tako da su onda svi proizvođači monotoni.
G4 je zvijerka još uvijek! Da mu optimiziraju bateriju i da može s jednim punjenjem držati od ujutro do navečer uz malo jače korištenje, ne bih nikad poželio ikakav drugi mob. Ekran baš obara s nogu. Nije AMOLED, a može se nositi s njim. Dobru stvar su napravili u LG-u. Ne znam hoće li i kada uspjeti ponoviti sličan model. Moje mišljenje.
U Mobisu!
Pozdrav. Kojom app je najbolje rutati G4? Pitam za app,posto nemam komp...Na njemu je 6.0 20d.....
Ekran se nemre nositi sa AMOLED-om nikako. Mislim, dobar je, bolji od dosta IPS-ova koje sam vidio ali u odnosu na moj prijašnji S6 Edge ekran je za klasu lošiji.
Kao mobitel nije loš, definitivno mi je drago kaj sam S6 zamijenio za G4 (iako je S6 bolji) jer sam za razliku od cijeni (900kn) kupio si Xbox 360 joystick, microSD karticu od 64 gige i večeru za curu![]()
Bookmarks