Takav sam i ja - ako kupujem rabljeni uređaj, bez obzira na starost, garanciju ili paket opreme, gotovo isključivo gledam u kakvom je stanju. Jedna veća ogrebotina na ekranu (pod veća mislim vidljiva na ekranu dok je upaljen) i taj mobitel ispada iz igre.
Na proslom g3 staklo imao 8mj na telefonu i po meni nista drugo ne dolazi u obzir osim toga
Zadnji uredio ivan.grdic : 19-03-2015 u 15:16
Rhino shield imam na one plus one i od svih kerefeka koje sam pokupovo i probo do sad ovo je najbolje.
Koristio najjeftinije folije s Ebaya (ono za dolar 5 komada) do neki dan za svaki aparat od 3GSa pa nadalje. S3 mini mi je jednom pao na beton i folija je popila ogrebotine umjesto displeja. Na iPhone sam prije mjesec dana stavio najjeftinije tempered glass s ebaya (2$ mislim) (kontam da je u biti plastika, a ne staklo). Malo je čudan feeling bio prvih par dana, čak sam ga mislio i skinuti i vratiti foliju, ali se navikao. Masti se isto koliko i folija.
Neke veće novce za nekakve brand-name zaštite nisam nikada dao.
Siemens A36 > N 3310 > Siemens C60 > Moto v525 > SE z550 > LG KP500 > N 6303 > LG GS290 > SE Xperia X8 > iP 3GS > SE Xperia U > SGS 3 mini > iP 5S > Huawei P9 Lite 2017 > Xiaomi Redmi 6
Ja imam tempered glass, bilo mi je malo žao dati 160 kuna u T-Comu, ali do sada se pokazao odličnim, ugodno sam iznenađen, lako se obriše, i izgleda ko nov,
samo što je kod pisanja olovkom (Note4) malo čudan kad dođem blizu ruba ekrana. Ali to je sitnica, boje su savršene, ima anti-glare film (tako bar piše), i na suncu se OK vidi.
Velika mana tampered glassa koji imam na Lumiji je u tome što nije jednako zagrivljen kao staklo samog mobitela pa imam velike air gapove na rubu. Da je staklo ravno onda bi sjelo bez ikakvih problema.
Dojam bez gore navedene mane (koja nije direktno vezana uz protector)? Izvrsno, mjehurići se ne mogu dogoditi, zaštita je jako dobra, dok usporedim sa običnom folijom koja je imala ogrebotine nakon tjedan-dva ovo i dalje izgleda kao novo. Ekran izgleda kao da nema ničeg na sebi i osjećaj je isti.
Uglavnom, isplati se po meni dati malo više za tempered glass (koji sam platio ~5-6 dolara tako da nije niti skup) nego za tu istu cijenu uzeti 5-6 običnij folija koje neće biti tako kvalitetne i koje je teže nalijepiti kako spada i koje na neki način alteriraju prikaz ekrana (svjetlina, oštrina).
I ja ubo staklo za Nexusa 5. Razlika je nebo i zemlja, a filing pod prstom odlican. Ovo je neko dobro staklo jer packama treba duze da se skupe. Bez stakla packe se odmah vide. Anyway, potrefilo se da je staklo kompatibilno sa caseovima koje koristim i to je jos jedan win. Nikad vise folija![]()
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Evo, ja svoj tempered glass uklonio. Packe me ubiše.
Naručio novu anti-glare foliju i imam je nekih 10 dana. Prezadovoljan!
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
Ja sam nedavno stavio staklo na HTC 816 i već se izgrebalo na nekoliko mjesta, nije mi jasno kako.. Kad sam ga tek dobio probao sam ga izgrebati sa par stvari s kojima se mobitel može naći u džepu (ključ, privjesak, kovanice) i nakon toga sa odvijačem (kojeg sam probao na prastarom mobitelu i ostavlja trag bez problema) i nije bilo ni traga na staklu.
Nisu nešto strašne crte, jedna je lako vidljiva kad je ugašen ekran. Inače je super, djeluje odlično pod prstom.
Pijesak/kvarc je najcesce jaci od tih "9H" stakala. Jer sumnjam da imas dzepove pune dijamanata![]()
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
A nemam baš ni pijeskaMa nema veze, barem nije ekran ogreban.
Bookmarks