Za Vivax treba imati unlock !
Kako radi , nisam imao na čemu probati .
Link: Vivax STL500i Unlock 3.9
Pozdrav,
imam navedenu navigaciju s originalnom dont panic mapom.
Zna li netko kako ubaciti Igo?
Za Vivax treba imati unlock !
Kako radi , nisam imao na čemu probati .
Link: Vivax STL500i Unlock 3.9
Where Does He Get All Those Wonderful Toys ?
Ok, probat cemo.
Znas li kako se napravi unlock? ne vidim upustva?
Nisam to nikad radio , ali koliko vidim po sistemu datoteka , treba biti na internoj memoriji . Nemam uputa jer forum s koga je to skinuto više ne radi .
Da imam uređaj kod sebe , mislim da bi to rješio bez problema , ako nemaš iskustva možeš "ubiti" uređaj .
Navi.ini
Dontpanic=\ResidentFlash\DontPanic\Dontpanic.exe,
iGO=\SDMMC\iGO\iGO.EXE,
Mireo=\SDMMC\Mireo\BlackEdition.exe,
Nije bas da sam spretan s tim, posebno ukoliko mogu ubit navigaciju
Hvala na pomoci!
Prije bilo kakvog rada ili dorade uređaja , treba napraviti "Backup" za svaki slučaj - nikad se nezna ...
Svaka je navigacija drukčija , pa i skusnom "Navigatoru" se može dogoditi da pogriješi . Nekoliko uređaja , nisam uspio vratiti u život nakon krivog instaliranja unlocka , a i nekoliko svojih navigacija sam "ubio" silnim isprobavanjem i experimentiranjem .
![]()
Kopiraj Igo Primo folder na kartici i preimenuj ga u MENQ i preimenuj Primo.exe fajl u CopyFolder.exe
Zatim ubaci karticu u navigator i ukljuci ga.Ovo ti je unlock
Unlock za ovaj navigator je kada na kartici imas folder imenovan kao MENQ,a u njemu .exe fajl imenovan kao CopyFolder.exe
Ok, hvala.
Probat cemo
nesto slicno je vec i opisano samo treba citati !!Kopiraj Igo Primo folder na kartici i preimenuj ga u MENQ i preimenuj Primo.exe fajl u CopyFolder.exe
Zatim ubaci karticu u navigator i ukljuci ga.Ovo ti je unlock
Unlock za ovaj navigator je kada na kartici imas folder imenovan kao MENQ,a u njemu .exe fajl imenovan kao CopyFolder.exe
može, ide iGO Amigo v8.4.2.95590 PDA_PNA.
na sd kartici mora biti folder Menq koji ce kasnije napraviti folder Igo8. U tu mapu treba prebaciti sve iz Menq foldera i Igo obavezno preimenovati u CopyFolder.exe, mape moraju biti od istog proizvođača pa cak i brojevi moraju biti isti.
Npr. Austria_2014.Q1_140505.fbl i Croatia_2014.Q1_140324.fbl i neće raditi a kada se preimenuje da budu oba 140324 radi super.
Zadnji uredio zuzo : 06-04-2015 u 14:00
skines unlock, raspakujes ga i stavis na SSDC karticu. Prije togana uredjaju podesis, pc konekciju na auto sync.
Poslije toga odes na postavke i na NaviConfig nadjes direktorij Mobilenavigator i mobilenavigator.exe i . To je unlock, onda slijedi instalacija druge navigacije. Nemozes sprziti nista radi na vivax stl 500i
IGo radi na uredjaju, i Nextgen radi na uredjaju.
IGO radi puno brze na uredjaju nego DontPanic. (Malo je ruznija izgledom) Mozes pustiti muziku na uredjaju dok je navigacija Aktivna,pokazuje saobracajne znakove, kamere, 3d zgrade, lakse je uraditi update. Preporučujem instalaciju IGO na VIvax stl500i.
Jedino sta treba uraditi je podesiti port 7 i rate 38400.
IGo podrzava mape od TomTom i HERE, sad ja se nemogu odluciti koje su bolje.
Zadnji uredio duxamir : 14-09-2015 u 20:47 Razlog: Dopuna
Bookmarks