Mislim da s krive strane gledaš na to...
Air je prijenosnik. Doslovno. To nije AlienWare ili neka 17" mrcina od laptopa sa 45 kila baterija i milijardu portova. To je prijenosno računalo. S naglaskom na "prijenosno", dakle lagano, tanko, ne smeta ti i nije ti teret. Portovi mi u najmanju ruku ne trebaju. Evo gledam danas s kolegom, oba sistemci u firmi već xx godina, i koliko se možemo i on i ja sjetiti, u stroj tu na poslu smo CD/DVD ubacili kod instalacije OSa - i nikad više. A USB stick smo uštekali, i on i ja, kad je netko izvana donio nešto što nije mogao iz bilo kojeg razloga slati mailom pa je bilo na sticku. Ti portovi nam služe za skupljanje prašine. Wifi postoji, struja, i to je to.
Realno gledano, za ona 2 puta godišnje što MENI zatreba brdo portova ih ne moram ni imati. Zato imam adapter od 20$ koji upotrijebim kad baš moram za proširit te portove, ali imam vrlo tanku i laganu pilu s kojom sve mogu raditi.
Kao sistemac moram se spojiti često na LAN firme izvana. Kako to radim? Tako da se spajam Remote Desktopom, jer to je jedini način. A za to mi je potrebno ništa - samo stroj koji vrti RDP, i gotovo. Dakle i nekakav tablet bi bio čisto dovoljan - s tim da ipak trebam klasičnu tipkovnicu, radi brzine.
Evo baš smo u procesu kupovine MB Air 13" za kolegu i mene kao službene laptope. Jer nam ne treba više. Jer su lagani i prijenosni (prijenosan je i 17" od 6,5 kg ali....) Jer je user experience fenomenalan. Jer se boota u 3 sekunde, doslovno. Jer out-of-the-box sve radi, i gdjegod dođeš sve radi. Sve. Odmah. Tog trena. Jer - iskreno - i kolega i ja, razmišljajući, nismo našli ama baš nikakav razlog za ne.
To je nešto s čime mogu sve što treba, gdje god bio, a to je poanta - barem kod nas (kod mene). I stvarno mi ne treba brdo portova, LAN port, 6 USB portova, RS232, ne treba mi e-SATA, ne treba mi ništa od toga. Ne da ja to kažem, nego iskustvo u zadnjih godinu dana, koliko najdalje pamtim, to govori. Stvarno nemam nikakve potrebe za nečim drugim.
Nije Apple to samo tako bacio, ima tu dosta brainstorminga iza toga, dosta je mozganja uključeno. A velim, sistemaš sam već previše godina a da bih se usudio i brojati, *nix, Win i evo sad Apple sustavi, i totalno sam prodan na Macove. Ali totalno.

Odgovori uz citat

Bookmarks