Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 15 od 15

Hybrid View

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Aug 2006
    Mobitel
    6p, BB9700
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    17.148
    Nivo
    31
    Bodovi: 17.148, Nivo: 31
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

LG G3 vs. Note 4

Xperia Z je počela gurati drugu godinu korištenja, pa mislim da je došlo vrijeme za promjenu.
    Razlog promjene je poglavito fizičko stanje mobitela, koji je polako već stučen sa svih strana unatoč tome što sam ga pazio. Sve brtve i klapne su popustile čime više nije vodootporan, a baterija je već podosta oslabila.

Od svega trenutno na tržištu u obzir jedino dolaze G3 i Note 4.
    Bitno mi je da mob ima min. 3000 mAh bateriju i IR blaster jer se želim rješiti svih daljinskih koje imam :^)

G3 i N4 su gotovo jednakih specifikacija, oba imaju Quad Core (N4 ima jači), 3GB RAM/32GB pohrane i QHD ekran, tako da se bazirati čisto na specifikacije ne treba.

Ono što me poglavito zanima je podrška custom romova i koliko je komplicirano s njima baratati. Imao sam davnih dana LG Optimus 2x koji i nije bio baš najbolje pokriven custom romovima, pa ne bih htio napraviti istu grešku. Također ne bih htio mob sa zaključanim bootloaderom, kao što je bila Xperia Z, koju sam nosio na servis da mi oni službeno otključaju BL. Navikao sam i na Lollipop na Z, a G3 i Note 4 ih već službeno i imaju, ako se ne varam.

Brine me kompatibilnost IR blastera (i S-pena) s custom romovima (baziranih na CM12, ne stock s/w), jer znam da niti jedan CM rom ne podržava FM radio koji je specifičan za svaki model.

Znam da je i razlika u cijeni između G3 i N4 trenutno podosta velika, no to me previše ne brine. Kanim sljedeći mob opet koristiti 2 godine, pa mi veći izdatak za N4 ne pada toliko teško. Zanima me jedino da li je 1000-1500 kn više za Note 4 opravdano.
    Ne bih kupovao preko operatera niti preko dućana, jer mi se ne gubi tarifu koju imam u HT-u, a koja mi vrijedi još 3 godine (plan za mlade iz 2011.), tako da vrijede fluktuirajuće cijene iz njuškala.

Na kraju me zanima što mislite, da li je sada uopće vrijeme za kupovati G3? Vidim da se po netu pojavljuju specsi za G4, što bi značilo da predstavljanje uskoro slijedi, samo se još ne zna na kojoj konferenciji. Pretpostavljam da će cijena za G3 podosta pasti nakon što izađe G4 na naše tržište, no to može biti i podosta kasno, ovisno naravno od operatera i tromosti njuškalo tržišta. Za Note 4 pretpostavljam da cijena neće padati još neko vrijeme, budući da je tek nedavno izašao.
    ...->3310->7110i->S35->M45->S45->M55->F500i->K700i->E1000->KRZR K1->ipaq 514->i600->G600->Nokia 5000->N97mini->MotoMilestone->i4+BB9700->O2x->Gnex->Xperia Z->LG G3 32 GB->Xperia Z3->6p+Moto360

Datum registracije
    Mar 2010
    Mobitel
    S20Ultra
    Operater
    T-mobile
    Bodovi
    16.590
    Nivo
    31
    Bodovi: 16.590, Nivo: 31
    Bodovi: 16.590, Nivo: 31
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Što se root-a tiče,zar nema N4 knox? Pa bi tu mogao biti problem...

3. 'Hvala' kaže:

CFC Postignuća:
    VeteranOverdrive31 days registered50000 Experience PointsTagger First Class
    Nagrade:
    Posting Award

Datum registracije
    Jun 2006
    Bodovi
    160.434
    Nivo
    95
    Bodovi: 160.434, Nivo: 95
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Pozdrav kolega

Trenutno sam vlasnik G3 a prije toga sam koristio i Note 4.
    Odmah ću reć da se ne isplati dati 1000-1500 više za Note 4. Mobitel je dobar no precijenjen i cijena od cca. 4000kn (u oglasniku) je previsoka za njega.

Što se tiče romova i toga, na G3 je puno lakše. Princip je "flashaj" i to je to, doslovno. Dok na Noteu je Knox i mislim da nema načina roota bez da se Knox opali.

Na G3 znam da ima aplikacija za daljinac (IR) i za AOSP romove.

Što se tiče samo usporedbe ergonomije, G3 puno bolje leži u ruci i lakše je baratat s njim.

Moj prijedlog je G3.

Spomeuo si G4. Kao i ostatak flagshipova (HTC, Samy), pojavit će se prije ljeta i negdje tada krenuti u prodaju (lipanj, srpanja). Ne znam koliko je isplativo čekati, jer čekaš nešto, pa onda tada čekaš neki drugi i tako u nedogled.
    G3 ima sada odličnu cijenu, koliko vidim novi su po 2500-2600kn.

5. 'Hvala' kaže:

Datum registracije
    Aug 2006
    Mobitel
    6p, BB9700
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    17.148
    Nivo
    31
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao n3m3s1s Pregledaj post
    Što se root-a tiče,zar nema N4 knox? Pa bi tu mogao biti problem...
    = Citat = Izvorno postao yager Pregledaj post
    Dok na Noteu je Knox i mislim da nema načina roota bez da se Knox opali.
    Totalno sam zaboravio na taj KNOX. Mislim da ste u 2 posta totalno ubili Noteove šanse :^)

Pozdrav kolega

Trenutno sam vlasnik G3 a prije toga sam koristio i Note 4.
    Odmah ću reć da se ne isplati dati 1000-1500 više za Note 4. Mobitel je dobar no precijenjen i cijena od cca. 4000kn (u oglasniku) je previsoka za njega.

Što se tiče romova i toga, na G3 je puno lakše. Princip je "flashaj" i to je to, doslovno.

Na G3 znam da ima aplikacija za daljinac (IR) i za AOSP romove.

Što se tiče samo usporedbe ergonomije, G3 puno bolje leži u ruci i lakše je baratat s njim.

Moj prijedlog je G3.

Spomeuo si G4. Kao i ostatak flagshipova (HTC, Samy), pojavit će se prije ljeta i negdje tada krenuti u prodaju (lipanj, srpanja). Ne znam koliko je isplativo čekati, jer čekaš nešto, pa onda tada čekaš neki drugi i tako u nedogled.
    G3 ima sada odličnu cijenu, koliko vidim novi su po 2500-2600kn.
    Živio!

I nadao sam se tvojem odgovoru pošto znam da si probao oba :^)
    4000 kn je za one "mutne", tipa kupljeni u Njemačkoj, u dućanu koji je likvidiran pa je on preuzeo višak.

Nema nikakvih problema s bootloaderima ili sličnim? Tipa da mobovi iz HT imaju zaključan BL, a vip nema?

Znači IR je dovoljno samo da ima aplikaciju? Nije potrebno ništa pikati po romu i flashati neke .zip povrh roma? Malo pitam u detalj jer je to bio jedini način kako na Z pokrenuti FM radio, no njega ne koristim pa i nije neka šteta, za razliku od IR.

Lipanj-srpanj? Tako kasno ga očekuješ? Ja sam očekivao Travanj-svibanj u najgorem slučaju. Ako idemo po tome, G3 je no brainer.
    Vidio sam i novih sa circle caseom i nekim još glupostima za 2500 ;^)

Što se ergonomije tiče s time nemam problema, imao sam prilike probati G3 u više navrata, nema greške. Čak i tipke na stražnjoj stranici su mi dobre.
    ...->3310->7110i->S35->M45->S45->M55->F500i->K700i->E1000->KRZR K1->ipaq 514->i600->G600->Nokia 5000->N97mini->MotoMilestone->i4+BB9700->O2x->Gnex->Xperia Z->LG G3 32 GB->Xperia Z3->6p+Moto360

CFC Postignuća:
    Nagrade:
    Posting Award

Datum registracije
    Jun 2006
    Bodovi
    160.434
    Nivo
    95
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao lujo_zgb Pregledaj post
    I nadao sam se tvojem odgovoru pošto znam da si probao oba :^)
    4000 kn je za one "mutne", tipa kupljeni u Njemačkoj, u dućanu koji je likvidiran pa je on preuzeo višak.

Nema nikakvih problema s bootloaderima ili sličnim? Tipa da mobovi iz HT imaju zaključan BL, a vip nema?

Znači IR je dovoljno samo da ima aplikaciju? Nije potrebno ništa pikati po romu i flashati neke .zip povrh roma? Malo pitam u detalj jer je to bio jedini način kako na Z pokrenuti FM radio, no njega ne koristim pa i nije neka šteta, za razliku od IR.

Lipanj-srpanj? Tako kasno ga očekuješ? Ja sam očekivao Travanj-svibanj u najgorem slučaju. Ako idemo po tome, G3 je no brainer.
    Vidio sam i novih sa circle caseom i nekim još glupostima za 2500 ;^)
    Ma ima za 4000kn novih s garancijom od operatera. Bar viđao po oglasniku na PCE. Na njušci nisam nikad ni gledao.

Ne postoji nikakvi problemi s zaključanim BL i slično. Samo flashas i voziš.

Jep, dovoljna samo aplikacija. Evo ti aplikacije za AOSP: LG QuickRemote for AOSP

Tako rano neće doći. Sumnjam. Prerano je to. Početak ljeta mi je najizgledniji.

Datum registracije
    Aug 2006
    Mobitel
    6p, BB9700
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    17.148
    Nivo
    31
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao bpodnar Pregledaj post
    G3 je došao početkom 7.mj. lani u prodaju kod T-mobilea, a predstavljen je 29.5. G4 je najavljen za 5 mjesec ove godine, pa onda logično nekih mjesec dana treba proć da dođe k nama. Jednostavno je sve na strani G3, od jednostavnosti do podrške, jedino ako ti nije Amoled ekran draži sa svojim drečavim bojama.
    Hvala na preciznom infu :^)
    Samsungov AMOLED mi nije nikad pasao. Pretpostavljam da i troši puno više energije spram LCD na G3, tako da i veća baterija na N4 se praktički ne bi trebala toliko osjetiti.
    Obzirom da dolazim sa Xperije Z, bilo kakav IPS ekran je veliki korak naprijed.

Ma ima za 4000kn novih s garancijom od operatera. Bar viđao po oglasniku na PCE. Na njušci nisam nikad ni gledao.

Ne postoji nikakvi problemi s zaključanim BL i slično. Samo flashas i voziš.

Jep, dovoljna samo aplikacija. Evo ti aplikacije za AOSP: LG QuickRemote for AOSP

Tako rano neće doći. Sumnjam. Prerano je to. Početak ljeta mi je najizgledniji.
    Odlično, po svemu što pišeš G3 se čini kao jedini pravi izbor sada na tržištu. Kontemplirao sam ubaciti i One Plus One u dvojbu, ali pošto sam ga imao tjedan dana i nije me oduševio, odustao sam brzo.

--------

Ne znam da li je kontra pravila pdf-a, ali dodao bih u dilemu novi element.
    G3 16 GB vs G3 32 GB? Imam 32 GB microSD pa je fokus na 3 GB RAM memorije. Da li se dodatni GB osjeti?

Super-forumaš Postignuća:
    VeteranOverdrive25000 Experience Points

Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    OnePlus 7 Pro
    Operater
    HT HR
    Bodovi
    38.775
    Nivo
    48
    Bodovi: 38.775, Nivo: 48
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pridružujem se yageru u njegovom prijedlogu i izrečenom mišljenju. G4 ne očekuj prije ljeta kod nas, a trenutno cijena novog g3 sada je oko 2500 kn na crnjaka i ima jako dobru podršku što se tiče rootanja i custom romova te flešanja stock softwarea.

10. 'Hvala' kaže:

Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    OnePlus 7 Pro
    Operater
    HT HR
    Bodovi
    38.775
    Nivo
    48
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    G3 je došao početkom 7.mj. lani u prodaju kod T-mobilea, a predstavljen je 29.5. G4 je najavljen za 5 mjesec ove godine, pa onda logično nekih mjesec dana treba proć da dođe k nama. Jednostavno je sve na strani G3, od jednostavnosti do podrške, jedino ako ti nije Amoled ekran draži sa svojim drečavim bojama.

CFC Postignuća:
    Nagrade:
    Posting Award

Datum registracije
    Jun 2006
    Bodovi
    160.434
    Nivo
    95
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Sada se možda i ne osjeti taj dodatni GB, ali računaj da ako ćeš imati mob naredne dvije godine dodatni GB je svakako plus.

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    Veteran50000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Aug 2005
    Mobitel
    S10E, Find X3 Neo
    Operater
    HT,bonbon
    Bodovi
    143.430
    Nivo
    91
    Bodovi: 143.430, Nivo: 91
    Bodovi: 143.430, Nivo: 91
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Note 4 je po svemu bolji uredjaj.od baterije,izrade,hardvera,kamere i na kraju drzanja cijene.oko ekrana ne vrijedi prepirka IPS vs AMOLED,ali realno ekran na Note 4 je svemirski brod.
    Problem kod Note 4 je previsoka cijena i Knox koji ubija garanciju pa je zbog toga G3 32GB bolji izbor jer u nicemu ne zaostaje puno,lako flešaš custom romove i puuuno je jeftiniji...
    Ja bi svakako G3...

14. 'Hvala' kažu:

Datum registracije
    Aug 2006
    Mobitel
    6p, BB9700
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    17.148
    Nivo
    31
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Ico Pregledaj post
    Izmedju g3 sa 2gb i 3gb bih definitivno odabrao model sa 3GB i 32GB interne memorije...
    Koliko sam upucen, na pocetku je taj model imao nekakvih problema sa pregrijavanjem, ali je to u medjuvremenu rijeseno...
    Ali svakako kao zalog za buducnost model sa 3GB RAM-, a tu je i vise interne memorije, pa za prvu neces trebati kupovati memorijsku karticu...

Drzao sam u rukama g3 i bez obzira na velicinu ekrana jako dobro sjedi u ruci, a recimo u usporedbi sa Note 3 osobno mi je laksi za koristit samo sa jednom rukom.

Sa drugu stranu, SPen je prednost Notea, kao i nesto noviji hardware, jaca baterija + drzanje cijene
    To sa pregrijavanjem sam isto negdje pročitao, dapače mislim upravo tu na mobilu u podosta velikoj temi posvećenoj G3. Ako se ne varam jedan od Lollipop updateova je rješio problem. Što se tiče memorijske, nju već imam pa nije investicija ako usfali prostora :^)

Note 3 sam imao prilike koristiti par dana i nije mi se dojmio zbog lošeg kućišta i izrade. Note 4 mi se čini da popravlja sve probleme, no i dalje mislim da ne dolazi ni blizu G3 što se tiče ergonomije.
    S-Pen nije nešto što mi je must have, već onak, tu je pa ću koristiti.
    U planiranih 2 godine korištenja svejedno mi je koliko će koji vrijediti jer će razlika biti u parsto kuna.

zajebant Postignuća:
    SocialVeteranTagger First Class50000 Experience PointsOverdrive
    Nagrade:
    Frequent Poster

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    S6
    Operater
    HT
    Bodovi
    112.292
    Nivo
    81
    Bodovi: 112.292, Nivo: 81
    Bodovi: 112.292, Nivo: 81
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Izmedju g3 sa 2gb i 3gb bih definitivno odabrao model sa 3GB i 32GB interne memorije...
    Koliko sam upucen, na pocetku je taj model imao nekakvih problema sa pregrijavanjem, ali je to u medjuvremenu rijeseno...
    Ali svakako kao zalog za buducnost model sa 3GB RAM-, a tu je i vise interne memorije, pa za prvu neces trebati kupovati memorijsku karticu...

Drzao sam u rukama g3 i bez obzira na velicinu ekrana jako dobro sjedi u ruci, a recimo u usporedbi sa Note 3 osobno mi je laksi za koristit samo sa jednom rukom.

Sa drugu stranu, SPen je prednost Notea, kao i nesto noviji hardware, jaca baterija + drzanje cijene
    ... HTC Desire -> Sensation -> One (M7) -> Note 3 -> LG G2 -> S6 SM-G920F

17. 'Hvala' kaže:

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    Note 3, c905
    Operater
    Vip, bonbon
    Bodovi
    14.018
    Nivo
    28
    Bodovi: 14.018, Nivo: 28
    Bodovi: 14.018, Nivo: 28
    Ukupna aktivnost: 41,0%
    Ukupna aktivnost: 41,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sto se tice izrade kucista tu se ne slazem. Note serija mi je dosta kvalitetnija od g3. Note 4 da ne pricam o metalu okolo napokon i uzodnoj imitaciji koze iza. A i note 3 se dobro drzao, cvrsci je ne skripi, samo taj krom plastika okolo je kiks al se puno bolje drzao za razliku od s5 koj mi se brzo gulio, ali da g3 lijepo lezi u ruci bez maskica to je pa recimo da su tu negdje. Ali posto je tu g3 i note 4 usporedba, debelu prednost bi dao note 4 sto se tice izrade i feelinga u ruci i to je jedan od glavnih razloga zbog kojeg bi isao na note 4. S pen nekom dosta znaci, meni je apsolutno nepotrebna stavka koju nisam nikad koristio.
    G3 lijepo izgleda mali bezeli, ali dosta osjetljivo kuciste na udubljenja ogrebotine, te skripavo ako se stisce pozadina, ali nije tak strasno.

S druge strane jos sam na g3 jer s novim softverom fluidno radi, ekran 5,5 je solidan, na manje ne bi isao. Kamera je super mozda i najbolja uz note i s5.
    Kamera je druga stvar osim izrade zbog koje bi mozda isao na note. Sad ovisi o tvojim potrebama, 1000kn bi dao vjerojatno, ali 1500+ mi se cini jos prevelika razlika u cijeni za ne preveliku razliku u hardveru, jos ako koristis maskice onda je jos manja razlika bar kaj se izrade tice. jos jedna prednost notea je jaca baterija, sad ako nisi non stop na mobu oba bi trebala izdrzati do navecer.
    bio nekad oglas...

19. 'Hvala' kaže:

Datum registracije
    Aug 2006
    Mobitel
    6p, BB9700
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    17.148
    Nivo
    31
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    G3 32 GB kupljen :^)
    Hvala svima na mišljenjima!

Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    OnePlus 7 Pro
    Operater
    HT HR
    Bodovi
    38.775
    Nivo
    48
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Jučer sam se igrao malo sa bijelim Note 4, prekrasan telefon. Mislio sam da je puno veći od G3 ali nije. Vrlo kvalitetno kućište i bezel koji napokon ona kirvajski kromirana plastika koja se guli. Da nije toliko skup, možda bi i mijenjao G3 za N4.

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. IGO za sg note 3
    By tihi05 in forum Android
    Odgovora: 27
    Posljednji post: 28-03-2015, 15:25
  2. Note 3 se ne puni
    By frflje in forum Samsung
    Odgovora: 2
    Posljednji post: 18-11-2014, 21:24
  3. Galaxy Note 8.0 vs 10.1
    By .El Nino. in forum Android Tablet