Ovo je mali osobni osvrt na legendarnu Nokiu E71. Da, nju i dan danas koristim neprestano već punih 6 godina od kako sam ju kupio. Ista je predstavljena negdje na ljeto 2008 dok sam ja svoj primjerak nabavio tamo 2009 u drugom mjesecu. Po najavi i predstavljanju sanjao sam o svom primjerku, što je u ono vrijeme bio top model kako Nokia uređaja tako i općenito što se tiče mobilne industrije onog vremena. Symbian je još uvijek bio u top formi i vladar smartphone uređaja. Koliko se je samo tema i forumskih rasprava otvorilo na forumu, upita, how to, aplikacija… svega.
Ono što me privuklo modelu E71 je svakako i prvenstveno qwerty tipkovnica i naravno nezaobilazni po meni svevremenski dizajn, biznis klasa uređaja, što izgledom tako i mogućnostima. Symbianov kalendar me i dan danas služi na E71 i dan danas ga ažuriram i vodim za obavjesti. Mada paralelno kako koristim dva uređaja, kao drugi za obavijesti vodim preko googlovog kalendara i android uređaja. Jedinu zamjerku uređaju nalazim u kameri, ali ajde, za ono što sam kameru koristio bilo je dobro.
Sama Nokia E71 samo pohvale, baterija sve do nedavno držala cca 6 dana, a bilo je SMS, poziva, mp3 sviranja i baterija drži i drži, danas uz svega par poziva, pokoji SMS bez mp3-a izdrži cca 4 dana.
Koliko me je samo puta navigirala po nepoznatim ulicama i gradovima uz korištenje Garmina, bilo odigranih tetrisa, a služi mi kako onda tako i danas kao alarmi i svako jutro buđenje za na posao.
Što još napisati za malu uspomenu na stara vremena legendarne Nokie i Symbiana, kojih danas više nema?
Ubiti ovo je bio moj kratki osvrt na E71 i moji šest godina uz nju. Uz sve to i dan danas ju još koristim i dokle? Budem i još, moj najdugovječniji mobitel punih 6 godina.
p.s. gledajući mjesto postanja teme ne mogu, a da ne spomenem Symbian S60 3rd editionMislim da je to dovoljno za sve one koji su bili na forumu unazad 5 pa na više godina i koji su koristili neki Symbian mobitel, a sigurno je bila Nokija ova ili ona
p.s.2 malo da živnem i forum i prisjetimo se svi skupa onih nam vremena.

Mislim da je to dovoljno za sve one koji su bili na forumu unazad 5 pa na više godina i koji su koristili neki Symbian mobitel, a sigurno je bila Nokija ova ili ona 
Odgovori uz citat
i nju sam duuuuugi niz godina moddao i koristio do besvjesti. Dan danas radi nakon godina nekoristenja pali s pola baterije koja nije vidjela punjac dvije godine najmanje. Da ne kakim o Motoroli,koja je u klasi godinama ispod E71, i o njoj imam pricu. Dakle,bijelu imao brat otkad je izasla pa do unazad cetiri godine. Jednu godinu je bila kod mene i sad je tri godine vec kod punice. Pas pojeo C3 a navikla se na querty pa je sad kod nje. Ista ko prvi dan,baterija drzi,klinci drndaju po igricama,masu razgovora,cak sam joj neki dan metnuo vocap da se lakse dopisuje s kcerkom. Stroj je vrh... Eto. 

Bookmarks