A kaj si zapeo za te divlje marke?
Zašto ne ona Nokia koju je Mario linkao?
A kaj si zapeo za te divlje marke?
Zašto ne ona Nokia koju je Mario linkao?
Za divlje marke sam cisto zbog cijene :-)
A Microsoft OS? A neznam, koliko citam po forumima, vecina aplikacija je "losa kopija" android aplikacija (kao, radi, ali vezija za android je puno bolja)....
Nekav stav mi je trenutno da nema smisla ulagati u skuplji mobitel kad za cca. godinu dana ce vec biti hardverski zastario :-)
Ovo čak može biti točno ako stvarno ciljaš na ovako jeftine uređaje. Ako uzmeš neki jači (mid-end ili high-end) uređaj, trebao bi ti trajati barem 2-3 godine, osim ako nešto hardverski ne ode (zla sreća) ili ako ti ne "dosadi" (osobni stav). Osobno imam uređaj iz 2011. i radi isto kao i prvog dana, ništa na njemu nije toliko zastarjelo da ga se ne bi moglo ugodno koristiti. Nemam nikakve namjere mijenjati ga dok ne crkne.![]()
znam da mozda tema ide malo offtopic, ali :-)
sto bi recimo bio neki hardverski minimun ispod kojeg ne bi trebalo ic?
znaci, ne pricamo o igricama, nego o "standarnim" aplikacija - otvaranje dokumenta, surfanje, aplikacije za gps, pa one dodatne (od HAK-a, pa za cekanje reda u bankama i sl.)?
Jer koliko kuzim, 1GB RAM je postao neki minimum, asvi mobiteli do nekih 800-900kn su samo s 512MB?
Eto još jedan razlog zašto su jeftini mobiteli - jeftini.
Tebi to sve možda zvuči još uvijek kao odlična ponuda, no shvatit ćeš jednom, ne plaća se sve novcem.
Rekao bi da bi 1 GB RAM bio neki minimum danas. Također ne bi trebalo ići ispod 8 GB za storage (bez obzira na "mogućnost proširivosti vanjskim karticama", to uglavnom ne radi tak super kako ga opisuju). Rezolucija i veličina ekrana je nebitna i proizvoljna, kako se kome sviđa. Rekao bi i da bi 1 GHz dual-core CPU isto bio neki minimum. Što se ostalog tiče (senzori i sl.), tu nema "minimuma", sve po volji korisnika.
Ovo sve naravno vrijedi za Android uređaje, za ostale ne znam.
Bookmarks