= Citat = Izvorno postao ravilov Pregledaj post
Klasične desktop aplikacije polako ali sigurno postaju stvar prošlosti. Sve se seli na web gdje je (teoretski) neovisno o platformi i OS-u.
Smjer u kojem ovo ide definitivno NIJE ono što sam zamišljao da bi web appovi trebali biti. Primjerice, želim li koristiti Whatsapp ili Hangouts na kompu moram imati Google Chrome i ovisiti o Google-ovoj platformi.
Whatsapp nije izašao za desktop (ako definiramo desktop kao Windows-based računalo) nego je izašao za Chrome OS koji se vrti na Windowsima.

Također, web aplikacije su i dalje prespore i prenestabilne u odnosu na nativne aplikacije. Puno mi je draža nekakva sredina - nativna aplikacija koja nije totalno ovisna o Internetu, dobre performanse i štedljiva baterija ali uz sinkronizaciju podataka, online dostupnost sa bilo koje lokacije u svijetu i silent updejtovi tako da klijent bude uvijek up-to-date.

= Citat = Izvorno postao Sniper Pregledaj post
Vidim da se mnogi žale da zašto nije napravljeno nešto tipa kako ima Telegram npr. Ali ono što je bitno za shvatiti je da Whatsapp nije cloud based, odnosno poruke "žive" samo na mobitelima korisnika. Drugim riječima, jednom kad poruka stigne kome je trebala ona se briše sa servera.
E sad, kad bi napravili npr desktop app koja radi neovisno o mobu, onda bi server svaki put trebao čekati da poruka stigne i na mob i na taj desktop app. Uglavnom, meni se sviđa kako su ovo napravili i drago mi je da mogu sad odgovoriti na poruku i kad sam na kompu, a ne da moram uzimati mob svaki put
Ako nije cloud based onda to za mene nije moderni IM klijent, u vrijeme kad korisnici roam-aju od uređaja do uređaja i dok nije čudno naći iPad u spavaćoj, Windows komp u uredu i Android mob u džepu.

Vjerojatno sam zato počeo slati SMS-ove više nego inače