Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 4 od 4

Hybrid View

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Aug 2006
    Mobitel
    6p, BB9700
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    17.148
    Nivo
    31
    Bodovi: 17.148, Nivo: 31
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Apple Airplay na Androidu

Prije par dana sam imao priliku se poigrati s bluetooth zvučnikom. Takav način slušanja glazbe mi se veoma svidio pa sam išao malo Googlati i tražiti cijene takvih zvučnika.

Iole dobar zvučnik nije ispod 500 kn, a i taj nema čak ni stereo. Pošteni bluetooth zvučnici sa stereom, tipa Bose, su preko 1000 kn, a na zvučnik mi se ne daje toliko novaca.

Budući da imam liniju koju ne koristim (spržen joj je laser za CD, nema ni mp3, a kamo li USB), sjeo sam za Ebay i tražio bluetooth adaptere za line in. Ima par adaptera, koji su Bluetooth 3.0 i koštaju par dolara, no user reviews su im katastrofalni. Kvaliteta zvuka 0, a domet još gori. Postoje bolji, primjerice Logitechov Bluetooth audio adapter za $40, a za te novce se već može naručiti i pristojan Bluetooth speaker.

Imam par Samsunga Galaxy Mini GT-5570 (jedan radi kao video nadzor ) koje ne koristim, pa sam krenuo istraživati može li se od Android mobitela napraviti BT receiver. Kratko rečeno, ne može. Bluetooth radio na Androidu može raditi samo kao odašiljač za zvuk, točnije, ne može preusmjeriti primljeni zvuk putem Bluetootha na 3.5 mm priključak.

Rješenje na koje sam naišao je DLNA/Airplay receiver aplikacija u kombinaciji s DLNA/Airplay sender aplikacijom. Time se rješava podosta problema, poglavito problemi s dometom i lošom kvalitetom. Budući da su oba uređaja na istoj WLAN mreži, gubitka kvalitete nema sve dok je signal pristojan. Galaxy Mini sam spojio preko line in priključka, točnije putem stereo 3.5 mm RCA priključka.

Način rada je gotovo jednak kao i sa bluetooth speakerima. Sav zvuk koji se proizvodi na streamer uređaju se prenosi na Airplay receiver uređaj. Gotovo sve receiver aplikacije podržavaju i DLNA stremanje, no Airplay u mojem slučaju radi mnogo bolje. DLNA zna pucati i podosta srozati kvalitetu. Airplay otklon glazbe je oko 1-2 sekunde, pa tako i promjena volumena i pjesme. Volumen zvuka se naravno može i regulirati preko streamera, tako da se linija može ostaviti upaljena i namještena na aux.

Naišao sam na par aplikacija. Naravno, postoje uvijek paid i free opcije.

Paid preporuke:
    Receiver:
    AirPlay/DLNA Receiver (PRO) - $4.90
    Streamer:
    AirPlay DLNA SONOS Chrome Roku - $5.99 IAP

Free preporuke:
    Receiver:
    AirPlay/DLNA Receiver (LITE) - Full verzija je nešto stabilnija, iako kaže da je kvaliteta gora, nisam primjetio razliku
    AirReceiverLite - Full verzija ima nešto bolju kvalitetu streamanja
    Streamer:
    AOA ROOT Airplay + Recording - Nedavno prešao na free

Sve sam aplikacije isprobao i zaključio da u mojem slučaju najbolje radi kombinacija free AOA Streamer i AirPlay/DLNA Receiver (LITE). AOA je ponešto ružnija aplikacija od AirPlay DLNA SONOS Chrome Roku, no ljepota aplikacije mi ne vrijedi $7 (kada se uračuna porez) .
    Neki od problema na koje sam naišao su da se glazba jednostavno ne želi reproducirati. Nakon grantanja Root accessa i restarta, glazba se mogla normalno reproducirati. Kod AOA je bitno prvo pokrenuti glazbu koju želim streamati, pa tek onda pokrenuti AOA. AirPlay DLNA SONOS Chrome Roku nema problema s njim, dapače, on i javi kada neka aplikacija počne reproducirati zvuk i skenira Airplay receivere u mreži, te ih ponudi u notifikacijskoj traci.
    Drugi problem je bio da je Galaxy Mini, te time i linija, nestao iz WLAN mreže. Krivac je bio isključeni ekran i sleep mode. Problem sam rješio minimiziranjem osvjetljenja ekrana i aplikacijom koja drži ekran budnim, a kako ekran ne bi blještio u mraku, Galaxy Mini sam okrenuo s ekranom prema dole

Postoje i druge aplikacije za streamanje putem Airplaya, primjerice DoubleTwist player, no on ne može stremati glazbu iz GPM, već samo onu sa interne memorije.

Evo i par screenshotova, stremanje glazbe s Google Play Musica i TuneIn Radia PRO.

Google Play Music

TuneIn Radio PRO

AOA

Galaxy Mini

Znači ako imate kakav stari Android, a može biti i Single Core sa Androidom 2.3, možete mu dati novi život.
    Zadnji uredio lujo_zgb : 21-01-2015 u 15:42
    ...->3310->7110i->S35->M45->S45->M55->F500i->K700i->E1000->KRZR K1->ipaq 514->i600->G600->Nokia 5000->N97mini->MotoMilestone->i4+BB9700->O2x->Gnex->Xperia Z->LG G3 32 GB->Xperia Z3->6p+Moto360

2. 'Hvala' kažu:

CFC Postignuća:
    VeteranOverdrive31 days registered50000 Experience PointsTagger First Class
    Nagrade:
    Posting Award

Datum registracije
    Jun 2006
    Bodovi
    160.434
    Nivo
    95
    Bodovi: 160.434, Nivo: 95
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Thanks na ovome.

Samo nisam skužio na koji način ti je linija primila zvuk, preko čega? Što ima DLNA podršku?

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Aug 2006
    Mobitel
    6p, BB9700
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    17.148
    Nivo
    31
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Galaxy Mini prima zvuk preko receiver aplikacije, a spojen je sa 3.5 mm kablom u line in linije.
    Možda nije jasno skroz iz teksta, nadodati ću
    ...->3310->7110i->S35->M45->S45->M55->F500i->K700i->E1000->KRZR K1->ipaq 514->i600->G600->Nokia 5000->N97mini->MotoMilestone->i4+BB9700->O2x->Gnex->Xperia Z->LG G3 32 GB->Xperia Z3->6p+Moto360

CFC Postignuća:
    VeteranOverdrive31 days registered50000 Experience PointsTagger First Class
    Nagrade:
    Posting Award

Datum registracije
    Jun 2006
    Bodovi
    160.434
    Nivo
    95
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    E sad se razumijemo

Fora. Zapravo jednostavan trik, workaround.

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Apple news - vijesti, najave i glasine iz Apple-a
    By imaticx in forum Apple iPhone
    Odgovora: 463
    Posljednji post: 18-06-2020, 09:32
  2. VoIP na Androidu...
    By perich in forum Android aplikacije
    Odgovora: 7
    Posljednji post: 25-10-2010, 10:06

Bookmarks

Pravila postanja